Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie wy jesteście?
Autor Wiadomość
miesko 

Motocykl: diobelski
Imię: Kamil
  Wysłany: 2010-11-22, 13:40   Gdzie wy jesteście?

Dobry.
Pomysł na temat wynikł z innej dyskusji na temat jakiejś tam imprezy ale mniejsza oto,

Temat dotyczy (mam nadzieje) motocyklistów z Katowic i okolic (bo tutaj po prostu mieszkam to widze).

Kiedy padł niezły pomysł na impreze - cykliczne spotkania itd... po raz kolejny zaczołem sie zastanawiać co jest nie wporzo z motocyklistami ze śląska. Nie ma chętnych jak są to mało (w porownaniu do np ilosci zarejestrowanych uzytkownikow) Kiedy jest sezon widać Was ludzie na tych motocyklach ale kiedy zima sie zbliża co się dzieje? nie jesteście motocyklistami? jesteście innymi ludźmi?

Wiele osób lansuje się na "Motocykle miłością mojego życia" albo inne równie piękne słowa "kocham je, ten klimat i wszystko co związane" Śląsk jest pełen miejsc właśnie dla NAS, tymczasem hmmm słynna Kamienna, Korba pub, Red Route, Cafe Racer Club (można wymieniać dalej ale po co?) Świecą pustkami, a przemysł motocyklowy sie rozwija i jest NAS coraz więcej?

Motocyklowa muzyka, smaczne jedzenie, pyszne piwo - dla wielu definicja dobrego zlotu motocyklowego ale skoro już się nie jeździ? (bo zima) Jaki jest powód tego że tak wiele ludzi nie chce poczuć "tego klimatu", jeśli ktoś jest użytkownikiem motocykla po prostu, to wporzo natomiast jeśli ktoś sie nazywa motocyklistom i jadąc na przeciwko pozdrawia mnie to w moim mniemaniu należy do "braci motocyklowej" tj osoby mażącej o poczuciu wolności, kierującej się określonymi zasadami ( dot. braci motocyklowej) i właśnie dla takich ludzi są odpowiednie miejsca dające ten klimat a ludzie jak zwykle zawodzą.

Szkoda mi tych ludzi którzy zrobili coś w naszym małym światku motocyklowym a nikt nie potrafił tego docenić - otworzył lokal, zorganizował imprezę a ludzi takich jest naprawde sporo - takich tj "Naszych na któych sie wypieliśmy"

Przez ostatnie lata przez to całe opisywane zjawisko strasznie sie ta "otoczka" cała którą dostajemy w pakiecie razem z motocyklem stała tandetna,

Kiedy zaczynałem przygodę z motocyklami (dawano dawno temu), tego nie było.
Jaśniej: 14 czy nawet 10 lat temu każdy z nas był taki sam )pod wiadomymi wzgledami oczywiscie), dążył do tego samego i realizował a teraz: co drugi ma wyjebane

Troche się rozpędziłem i wyleciałem poza temat ale wracając

Wspierajmy lokalnych przedsiębiorców ;)

A poważnie jeśli ktoś robi coś z myślą o nas - nie zawodźmy tych ludzi, ruszmy dupe i rozruszajmy ten nasz lokalny światek motocyklowy, bo do tego kilka xwek z forum i kilka z poza, które coś próbują zrobić to za mało. Więc BRACI MOTOCYKLOWA - integrujmy się.

A może i forum przestanie być "miejscem spotkań" tylko środkiem umożliwiającym takowe spotkania. Mam nadzieje że z tego bełkotu na temat niczego chodź kilka osób coś wyciągnie

pozdro

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-11-22, 14:03   

cos w tym jest, ale mysle ze osoby na tym forum maja juz własne grupy z ktorymi sie bawia/imprezuja - jak jest zima ;) przynajmniej ja na brak nudy nie narzekam jesli chodzi o ekipe z "gliwic i okolic" :) nie sa to co tygodniowe tera spotkania na browarku, ale co jakis czas konkretnie do tematu podchodzimy ;) , ze nie tylko %% ale i zabawa ;>

miesko 

Motocykl: diobelski
Imię: Kamil
Wysłany: 2010-11-22, 14:14   

mimo to knajpy motocyklowe wciąż świecą pustkami ;)

a zeby zorganizować impreze motocyklową (nie dla swoich najbliższych tylko ciut większą) trzeba sie prosić ludzi o przyjście

a sam temat wynikł z tematu o leśniczówce

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-22, 15:12   

Miesko te czasy się już skończyły. Teraz każdy sobie stoisz na poboczu to się nikt nie zatrzyma żeby Cię w dupę kopnąć a już żeby zapytać czy Ci nie potrzebna jakaś pomoc to nie ma co marzyć. Teraz motocykl może mieć każdy a kiedyś był osiągalny tylko dla ludzi z pasją dlatego istniała między nimi jakaś więź. Teraz liczyć na integrację środowiska motocyklowego to to samo co liczyć na integrację środowiska posiadaczy telewizorów LCD40".

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-11-22, 15:28   

Bieda . To krótkie słówko tłumaczy wszystko .

Polska to bardzo biedny kraj , wbrew temu co wkładają nam w głowy telewizory . Europejski robol zarabia średnio 1300 EUR . Ile Polak ?? Ano całe 400 EUR w porywach z sobotami ! A ceny mamy takie jak w Europie . I tyle w temacie .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-22, 15:32   

I tym oto optymistycznym akcentem natury egzystencjonalnej możemy temat zakończyć.

A dlaczego optymistycznym? Bo niedługo będzie zarabiał nie 400 tylko 250 euro i też będzie musiał żyć...zacisnąć.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-22, 15:43   

miesko napisał/a:
Jaki jest powód tego że tak wiele ludzi nie chce poczuć "tego klimatu", jeśli ktoś jest użytkownikiem motocykla po prostu, to wporzo natomiast jeśli ktoś sie nazywa motocyklistom i jadąc na przeciwko pozdrawia mnie to w moim mniemaniu należy do "braci motocyklowej" tj osoby mażącej o poczuciu wolności, kierującej się określonymi zasadami ( dot. braci motocyklowej) i właśnie dla takich ludzi są odpowiednie miejsca dające ten klimat a ludzie jak zwykle zawodzą.

ta i tak zmierzajac tym tokiem myslenia zas dochodzimy do tematu prawdziwy motocykilsta........ a huj w........ Chcesz marzyć chcesz czuć wieź potrzebujesz braci wstą do klubu, albo załóz swoj.

Taki czasy ze jak ktos chce to bedzie sie łaczył a jak ktos nie chce to nie Motocykl to pasja zamilowanie a czy ja realizuje upijajac sie na zlotach czy grzebiąc sie przez zime w olejach smarach i czesciach a nie w pubie "motocyklowym" :> hehehe :D
Tak na marginesie jaka to jest muzyka motocyklowa ?? bo nawet jak wynika z tematu muza na moto i nie tylko każdzy z nas am inksza muze buahahahaha motocyklową

miesko napisał/a:
Wiele osób lansuje się na "Motocykle miłością mojego życia" albo inne równie piękne słowa "kocham je, ten klimat i wszystko co związane" Śląsk jest pełen miejsc właśnie dla NAS, tymczasem hmmm słynna Kamienna, Korba pub, Red Route, Cafe Racer Club (można wymieniać dalej ale po co?) Świecą pustkami, a przemysł motocyklowy sie rozwija i jest NAS coraz więcej?

miesko napisał/a:
A poważnie jeśli ktoś robi coś z myślą o nas - nie zawodźmy tych ludzi, ruszmy dupe i rozruszajmy ten nasz lokalny światek motocyklowy, bo do tego kilka xwek z forum i kilka z poza, które coś próbują zrobić to za mało. Więc BRACI MOTOCYKLOWA - integrujmy się.

Wiesz co sory bardzo ale to rozpierniczylo mnie na łopatki z mysla o nas?? heheh tak bo bezinteresownie otworzyli i robia wszystko za darmo (nie mowie o szczegolnych sytuacjach i rożnych akcjach wiec nie fuczeć :P ) No chłopie napisz offem że chcesz zrobic reklame że za pisanie tego odpalaja Ci pare stówek to zrozumiem a nie próbojesz nie wiem jakies poczucie winy w nas wzbudzić ze mamy motocykl i mowimy o sobie motocyklisci to musimy do takich knajp chodzic :( ciekawy tok myslenia taki bardzo w stylu dres=dyskoteka metal,brudas=rokoteka TAKIE TO OGRANICZONE

siem rozpisalem

[ Dodano: 2010-11-22, 15:45 ]
giemul napisał/a:
Polska to bardzo biedny kraj , wbrew temu co wkładają nam w głowy telewizory . Europejski robol zarabia średnio 1300 EUR . Ile Polak Ano całe 400 EUR w porywach z sobotami ! A ceny mamy takie jak w Europie . I tyle w temacie .

No i tu Gmul tez zwrócił uwage na ważna sprawe !!

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2010-11-22, 16:00   

Proszę o więcej informacji na temat zachowań prawdziwych motocyklistów, piszę pracę magisterską na ten temat.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-11-22, 16:10   

Brosik napisał/a:
Proszę o więcej informacji na temat zachowań prawdziwych motocyklistówt..

Pónkt pjerszy - Motor BMW . Bez tego ani nie ma sztartu . Obojętnie jaki , może być stary parch , ale musi być bejca bezdyskusyjnie .

Pónkt drógi - tatółarze . Dórzo !

Pónkt czeci - co czfartek na Hódowie .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

klimek_2009 

Motocykl: Yamaha
Imię: Norbert
Wysłany: 2010-11-22, 16:19   

giemul, a na tych bejcach się w dresach jeździ? :>

defQ 

Wysłany: 2010-11-22, 16:56   

ja dres z trzema paskami ! :D i frendzle :p

Ice man 

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
Wysłany: 2010-11-22, 17:26   

giemul zapomniales o tym ze motorek musi byc caly ojebany skurom i frendzlami o czym wspomnial daro i musisz posiadac skurzany bezrenkawnik z niezliczonom ilosciom naszywek ze zlotów i napisem w stylu "born to ride" na plecach

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2010-11-22, 17:45   

defQ napisał/a:
ja dres z trzema paskami ! :D i frendzle :p

kurde a ja myslalem ze to trzeba 4 paski miec jak sie ma beemwu;p

defQ 

Wysłany: 2010-11-22, 17:52   

hmm... no to jak sie ma japonie to sie winno miec 3-y paski ;P a jak niemca to 4-ry :)

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-22, 18:07   

szkoda, ze w Gliwicach nie ma takiej knajpy. Z checia bym gdzies sie pointegrowal ale w Gliwicach takiego pubu nie ma. Sa inne do ktorych z checia zapraszam. Grupa Gliwice i okoice jest juz dosc zrzyta i jakos nie bardzo widze, zebym mial wejsc miedzy ich szeregi. Zreszta probowalem ze 2 razy to zawsze w terminie mi cos wypadalo :/ ja zapraszam do swojego garazu :D piwo tansze i zabawa lepsza ;)

Odpowiedz do tematu