|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Gdzie wy jesteście? |
| Autor |
Wiadomość |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2010-11-22, 18:09
|
|
|
tak naprawde to mysle ze wiekszosc ludzi jezdzacych na sprzetach maja głeboko w powazaniu ten caly swiatek motocyklowy. Mysle ze ten caly marketing ''bycia motocyklista'' przyszedl zza oceanu ale tu jest Europa i ludzie mysla choc na podstawowym skilu co w usa jest rzadko spotykane.
Wiekszosc jezdzacych ludzi jakich znam kupiła sprzety po to aby choc na troche zapomniec o robocie, babie w domu,dzieciach lub tesciowej bo mieszka w pokoju obok.
I to wlasnie oni sa dla mnie tymi '' prawdziwymi'' bo nie chca na sile pokazywac innym ze moto to wszystko w ich zyciu i nic innego poza tym kawalkiem zelastwa nie widza.
Oczywiscie jest spora grupa nie tylko w naszym kraju myslaca inaczej i MAJA DO TEGO PRAWO wiec i my ci co nie muszą, nie chcą i tego nie potrzebuja byc tymi ''prawdziwymi'' TEZ JE MAMY i gadki typu ''ty jestes lamus bo cie tam i tam nie ma'' sa troche chyba nie na miejscu ..... |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-22, 18:18
|
|
|
| MadJack napisał/a: | ja zapraszam do swojego garazu piwo tansze i zabawa lepsza |
o i to dopiero jest propozycja hehe
[ Dodano: 2010-11-22, 18:22 ]
| greenmack napisał/a: | | I to wlasnie oni sa dla mnie tymi '' prawdziwymi'' bo nie chca na sile pokazywac innym ze moto to wszystko w ich zyciu i nic innego poza tym kawalkiem zelastwa nie widza. |
Ja bym jeszcze dorzucił tych co w garażasz spedzaja całe miesiace żeby nieraz wskrzesic do życia trupa historii |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-11-22, 18:30
|
|
|
No ja nie kumam, co ma wspólne siedzenie w knajpach z motocyklizmem?? do tego muza motocyklowa - bo mnie np. ac/dc nie rajcuje, nie chce też się wypowiadać o goldwingowcach, którzy chyba specjalnie tego słuchają, "bo tak", ale to nie moje klimaty i nie uważam że powinny być moje.
Ja lubię łupanę, a nie jakieś głodne kawałki, poza tym gdzieś mam zloty, wolę sobie pojeździć z moją kobietą wokół Polski, a przez pozostały czas pozwiedzać co ciekawsze miejsca, i wcale sie nikogo nie proszę, żeby nam jeszcze towarzyszył - a może powinienem? Bo przecież wszyscy 'kochają' to samo.
I tak w sezonie wychodzi prawie 20 tys. km, ciekawe jak reszta braci motocyklowej na tym tle wypada, więcej jeździcie czy siedzicie na forum i mędrkujecie? Każdy ma swój klimat, owszem, można się zebrać większą grupą od czasu do czasu i coś zrobić wspólnie, wypad, imprezę, ale nie mam zamiaru od tego uzależniać swojego życia, poza tym bawi mnie takie wrzucanie wszystkich do jednego wora.
Knajpy? Wolę z ekipą zrobić grilla na garażu, nawet w środku zimy
Wizerunek "motocyklisty" psują co niektórzy towarzysze w kamizelach, przynajmniej takie jest moje zdanie, ja się z nimi nie utożsamiam. |
|
|
|
 |
pantherMXR
Speed Princess

Motocykl: yamahama
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 100 Skąd: Lędziny / Kraków
|
Wysłany: 2010-11-22, 18:48
|
|
|
Nie każdy motocyklista lubi spedzać czas w knajpach czy to w klimacie motocyklowym czy jakimkolwiek innym... Jak jest organizowana impreza to spoko ale warunkiem jej "udania" jest obecność znajomych z którymi lubi sie spedzać czas (i tu przyklad zeszło rocznej imprezy halloweenowej w red route).
A tak? można spędzić czas dużo ciekawiej niż siedzac na dupie w knajpie - zgadac sie na paintballa czy kulig i "trzymac" z tymi ktorzy byli, są i będa. Co z tego ze to mało motocyklowe skoro znacznie bardziej rozrywkowe? |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2010-11-22, 19:41
|
|
|
Magik no nie powiem pojechałeś po miesku. Ale od razu mogę Ci zaznaczyć że znam chłopaka osobiście i na prawdę ma złote serce. I na prawdę innym pomaga jeśli poprosi się go o pomoc. A za reklamę tych knajp nic nie ma
A propo nudy w zimie zapraszam na MOTOŚNIEŻKĘ - impreza jest czysto charytatywna, nie biorę żadnej z tego kasy. Cały dochód imprezy przeznaczamy na leczenie małej dziewczynki Lenki Ziółkowskiej. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-22, 20:30
|
|
|
| malinka napisał/a: | | Magik no nie powiem pojechałeś po miesku. Ale od razu mogę Ci zaznaczyć że znam chłopaka osobiście i na prawdę ma złote serce. I na prawdę innym pomaga jeśli poprosi się go o pomoc. |
Malinka to nie chodzi o kolesia jaki on jest i jaki by nie był Nieznam tak jak 99,9% z tu obecnych tylko to co pisze Mnie np takie afiszowanie z motocyklizmem po knajpach zlotach itp nie bawi Wole jak to emil powiedział wząśc grilla walnać w garażu napić sie piwa ze znajomymi. Bo nie jestem prawdziwym motocyklistą i nie chce nim byc nie mam nawet motoru choc to moja pasja 5lat spedzilem z MZ wiecej ja rychtujac w garazu rozbieajac do pojedyńczej podkładki niż jeżdzac ale z tego powodu nie czuje sie gorszy, a "brać motocyklowa" to nie wiem co to jest natomiast pasjonaci tego tematu to co innego wielu spotkalem poznalem fajnie sie gada mozna nawet z ich pomocy skorzystać tylko czy do tego potrzebne sa knajpy bary czy to jest to o co w tym chodzi??
Mnie sie wydaje że tak jak kazdy jest inny kazdy z innego powodu jeździ moto i kocha to i nie ma co gonić ludzi do bratania się Ja np jestem samotnikiem moto kocham bo lubie jezdzić przemieszczać sie i uwielbiam to uczucie ja sam i moja maszyna i to jest w tym dla mnie najważniejsze Moze jak juz bede miał to moto skusze sie na jakis wypad z kimś albo na miejski terror cała banda, ale to sie zobaczy
pozatym jak gmul napisał też sie liczy kasa jak mam dupic na 2 koniec polski to wole tam cos zobaczyć zwiedzić naciulac fotek niz zapić ryj na zlocie |
|
|
|
 |
keyti
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
|
Wysłany: 2010-11-22, 20:56
|
|
|
| greenmack napisał/a: | ...wiekszosc ludzi jezdzacych na sprzetach maja głeboko w powazaniu ten caly swiatek motocyklowy.... Wiekszosc jezdzacych......kupiła sprzety po to aby choc na troche zapomniec o robocie, problemach itd......nie chca na sile pokazywac innym ze moto to wszystko w ich zyciu i nic innego poza tym kawalkiem zelastwa nie widza... tylko po prostu lubią jeździć...
Oczywiscie jest spora grupa.......myslaca inaczej i MAJA DO TEGO PRAWO...ale gadki typu ''ty jestes lamus bo cie tam i tam nie ma'' sa troche chyba nie na miejscu ..... |
ładnie napisane. poza tym niestety posiadanie motocykla nie sprawia ze ktoś sie staje "fajny"..wśród tych prawdziwych i nieprawdziwych jak w kazdej grupie społecznej są buraki, chamy, albo zwykłe ciule. nie będę się na siłe z kimś "integrować" tylko dla tego ze jeździ na moto. spotykam sie z ludźmi których lubie, a nie z uzytkownikami określonego sprzęta...coś jak prezes pisał o właścicielach plazmy czy innych LCD.bzdura.
a poza tym proza życia...niektórzy mają rodziny, obowiązki i inne takie, kasa też ma znaczenie no a wogóle to że jest zima wcale nie znaczy ze nie jeżdze..
jezdze! i na dodatek też jednośladem |
_________________ FTW |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2010-11-22, 21:08
|
|
|
keyti dokładnie. Kazdy lubi cos innego ktos woli blondynki ktos rude a i milosnik lysych czy trędowatych sie znajdzie ale to nie jest powod aby jeden z nich mial wiecznie problemy do innych tylko dlatego ze ktos ma inny gust czy oczekiwania.
Cała ta historia o prawdziwych i nie prawdziwych kojarzy mi siez przedzeznianiem pieciolatkow w piaskownicy o to kto ma prawdziwsza babke od drugiego. |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-22, 22:56
|
|
|
| ja bym sie chetnie integrował ale mnie żona nie puszcza |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2010-11-23, 00:06
|
|
|
a ja głównie śmigam sam ( 4-ry brygady ) mój weekend wypada jak inni normalni ludzie są w pracy po za tym wolę pośmigać na moto niż siedzieć w zadymionej knajpie a piwko piję jka odstawiam moto do garażu giemul dobrze pisze odnośnie zarobków w PL każdy to widzi i też o kase chodzi w knajpie płacisz 8zeta za bronka bo pijesz go z bracią motocyklowa w uznanym miejscu , mi dobrze się pije browara za 3 zeta na stałej miejscówce , ma zlotach tez dobrze się pokazać poznać kogoś obejrzeć moto pomysły itp . ale byłem na jednym w tym sezonie zlocie ( w sumie nie byłem ) gdzie krzykneli za wjazd 60zeta za połowe dnia nie dało sie dogadać nic a nic sory bez komentarza .. jak by czas pozwolił byłbym tam an dwa dni i zapłacił te 6dyszek ale za parę godzin ... i nie byłem sam z taką decyzją podjechała mała ekipka na H-D i też odpuścili więcej się nie będę rozpisywał .
A na browar przy garażu się pisze i jakąś spieczoną kiełbachę do tego |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-11-23, 00:54
|
|
|
| keyti napisał/a: | | kazdej grupie społecznej są buraki, chamy, albo zwykłe ciule. |
Miło jest tak czasem zalogować się na forum i zobaczyć, że ktoś jeszcze o człowieku pamięta.
| greenmack napisał/a: | | Kazdy lubi cos innego ktos woli blondynki ktos rude a i milosnik lysych czy trędowatych |
Gówno prawda bo wszyscy wiedzą, że każdy tak naprawdę woli ciasne. |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2010-11-23, 07:46
|
|
|
Jakby temat inaczej się nazywał to zaraz byłby inny odzew np. "forumowe spotkanie".
Ciekawi mnie walek809, gdzie ty widziałeś piwo za 8 zeta, bo ja tam gdzie chodzę to maks jest za 5 zeta. A propo grilla i piwka, mimo iż bym zarosiła, to wątpię by komuś chciało się pojechać w stronę Cieszyna... |
|
|
|
 |
Dzik

Motocykl: Na 4 kołach :/
Imię: Wyśmienite
|
Wysłany: 2010-11-23, 09:09
|
|
|
A mnie się wydaje, że po ww. postach sens tematu został w znacznym stopniu wyczerpany i nie ma co ciągnąć go, bo zapewne prowadzić to będzie tylko do niepotrzebnego zgrzytu. Każdy ma swoje podejście do sprawy:
Założyciel tematu chce zrobić coś na zasadzie kultury z usa, zżyć nas.
My mamy natomiast racjonalne patrzenie na świat i wiemy co lubimy, w jakim towarzystwie się dobrze czujemy i przy jakiej muzyce.
Jeśli chodzi o spotkania, to w dziale 3.14 organizuje się kolejne ( trochę większe ) i za czymś takim jestem. Nic na siłę, kto co lubi. |
_________________ Gdyby kobiety rządziły światem, to nie byłoby wojen. Byłaby tylko kupa zazdrosnych krajów nie odzywających się do siebie.
Kobiety kłamią, ale mają cycki, a my lubimy cycki!
Kochajmy i szanujmy kobiety, tylko one mają cycki. |
|
|
|
 |
Piecol

Motocykl: Kawasaki Versys
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2010-11-23, 10:39
|
|
|
_det ładnie podsumował.
Troszkę temat w stylu "Czemu nic się nie dzieje ? Weźcie i zróbcie."
Lepiej jest "Cześć. W sobotę jadę do pubu na piwo zapraszam chętnych na piffko."
Nic na siłę. |
|
|
|
 |
miesko
Motocykl: diobelski
Imię: Kamil
|
Wysłany: 2010-11-23, 10:50
|
|
|
hehe wystarczy pare linijek wyklepać.....
Halo Halo stop!
Bardziej niż o wywołanie burzliwej dyskusji na temat niczego (jak w opisie tematu) chodziło o coś innego ale może inaczej:
Zamiast się mądrzyć i zimować dupska może warto byłoby odwiedzić którąś z zbliżających się imprez.... hmm Moto Śnieżka u Invadersów zapowiada się ciekawie?
Na poprzednią edycje TEJ imprezy (pod inna nazwą) przyszło hmm z 30 os?
Kurcze ukuło to trosze ludzi którzy wkładali serce w zorganizowanie tego.
Ale skoro (do "opozycji") wciąż uważacie że próbując wyciągnąć kogoś z domu, robie coś nie wporzo i sądząc po niektórych postach strasznie krzywdze - sie gońcie
Dla reszty dziex za zrozumienie tematu
(jak doczytam wszystkie posty coś pewnie jeszcze dorzuce od siebie)
pozdro
[ Dodano: 2010-11-23, 11:13 ]
| magik napisał/a: |
ta i tak zmierzajac tym tokiem myslenia zas dochodzimy do tematu prawdziwy motocykilsta........ a huj w........ Chcesz marzyć chcesz czuć wieź potrzebujesz braci wstą do klubu, albo załóz swoj. |
Zaczynając przygode z "motórem" jakieś 14 lat temu zostały mi wpojone pewne wartości i zasady - nie szanujesz ich nie szanujesz mnie.
Co do tych klubów... chopie mosz ty pojęcie....
Taki czasy ze jak ktos chce to bedzie sie łaczył a jak ktos nie chce to nie Motocykl to pasja zamilowanie a czy ja realizuje upijajac sie na zlotach czy grzebiąc sie przez zime w olejach smarach i czesciach a nie w pubie "motocyklowym" hehehe
Tak na marginesie jaka to jest muzyka motocyklowa bo nawet jak wynika z tematu muza na moto i nie tylko każdzy z nas am inksza muze buahahahaha motocyklową
|
pisaniem o tej muzyce robisz to złośliwie... Stary pisząc mam używać zwrotu "muzyka która wg stereotypów jest motocyklową" ?czy może "muzyka kojażona z klimatem motocyklowym" ? jaką forme wolisz? a może "muzyka przy któej ludzie na zlotach sie bawią" ?
Wiesz co sory bardzo ale to rozpierniczylo mnie na łopatki z mysla o nas?? heheh tak bo bezinteresownie otworzyli i robia wszystko za darmo (nie mowie o szczegolnych sytuacjach i rożnych akcjach wiec nie fuczeć ) No chłopie napisz offem że chcesz zrobic reklame że za pisanie tego odpalaja Ci pare stówek to zrozumiem a nie próbojesz nie wiem jakies poczucie winy w nas wzbudzić ze mamy motocykl i mowimy o sobie motocyklisci to musimy do takich knajp chodzic
|
Ej stary skoro robi sie dany biznes pod danego klienta tj knajpa motocyklowa dla motocyklisty, kur** no kino dla widza a gitary też nie sprzedasz nikomu innemu niż gitarzyście tak?
ciekawy tok myslenia taki bardzo w stylu dres=dyskoteka metal,brudas=rokoteka TAKIE TO OGRANICZONE |
dres dyskoteka, brudas rokoteka, magik pole buraków
Jedyne co tu jest ograniczone to ty.
A jeśli chcesz kontynuować tą sprzeczke to zapraszam na pw. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |