|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
24.05 Parada Motocyklowa na Piknik Rodzinny do ks.Salezjanów |
| Autor |
Wiadomość |
Zgredek
Motocykl: HONDA CB500
Imię: Bernadetta
|
Wysłany: 2014-05-14, 11:46 24.05 Parada Motocyklowa na Piknik Rodzinny do ks.Salezjanów
|
|
|
Hej
Zapraszam na Paradę Motocyklową i Piknik Rodzinny do ks.Salezjanów w Oświęcimiu 24 maja - sobota - około godz.16.00. Będą naklejki Matki Bożej z Guadalupe oraz włoskie blachy Don Bosco. Zarezerwujcie sobie więcej czasu na pobyt u ks.Salezjanów po paradzie gdyż występy zaproszonych gości, zabawy młodzieży (kto ma dzieci, to są one zaproszone priorytetowo) oraz atrakcje kulinarne są przedniej marki. |
_________________ Nie jeździj szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać |
|
|
|
 |
Waldi59
Motocykl: dwa nakedy
Imię: Waldemar
|
Wysłany: 2014-05-14, 18:02
|
|
|
a bita śmietana będzie |
_________________ Yamaha MT 03
Ducati Monster 696 |
|
|
|
 |
Zgredek
Motocykl: HONDA CB500
Imię: Bernadetta
|
Wysłany: 2014-05-16, 18:24
|
|
|
Drodzy motocykliści !
Zgodnie z kilkukrotnymi wcześniejszymi informacjami ZAPRASZAM SERDECZNIE NA PARADĘ MOTOCYKLOWĄ do Księży Salezjanów na coroczny PIKNIK RODZINNY - już piąty. W tym roku wypada to 24 maja tj. sobota. Zbieramy się o godz.16.00 na parkingu przy lodowisku w Oświęcimiu. Wtedy będziemy mieli krótkie "szkolenie" przez policję i być może otrzymamy od nich fajne naklejki - jak dojadą z KG Policji z Warszawy.
Wyruszymy o godz.; 17.00 obwodnicą w kier. na Kęty do Tarniówki, tam w lewo do Osieka i w lewo drogą przez Polankę i Porębę do obwodnicy. Następnie naprzeciw Castoramy w prawo w ul. Batorego. To jest szeroka, mało ruchliwa droga więc zatrzymamy się tam na krótką chwilę aby wszyscy dojechali i całą kolumną ruszymy z tej ulicy w lewo w ul Zaborską prosto do Ks. Salezjanów. Wjeżdżamy punktualnie o godz.17.45 bramą do Stacji Kontroli Pojazdów, następnie w lewo przez plac przy odlewni i stolarni i wyjeżdżamy z powrotem pod boisko sportowe - główną arenę Pikniku Rodzinnego. Stajemy tak po dwóch stronach drogi aby ŚRODEK POZOSTAŁ PRZEJEZDNY. Wjeżdżając użyjemy wszystkiego co w motorze wydaje dźwięk aby "zaakcentować" nasz wjazd. Na mecie otrzymacie naklejkę z Matką Bożą z Gwadalupe a ks. Dyrektor podarował włoskie blachy ze św. Janem Bosko - zob. załączone pliki. Wyjątkową atrakcją będą prażone (to ze śląska) albo pieczonki (to z małopolski) przygotowane specjalnie dla nas motocyklistów.. Oprócz tego będą wspaniałe ciasta i różnorakie inne "jadło" i napoje (wyłączając alkoholowe) oraz zabawy i występy zorganizowane przez młodzież salezjańską, a gwiazdą wieczoru będzie Magda Anioł. Zarezerwujcie sobie więcej czasu bo warto tam trochę pobyć - dobrze jest zabrać z sobą Wasze pociechy aby zobaczyły jak pięknie bawi się młodzież salezjańska. W tym roku na Pikniku Rodzinnym kończy się Marsz Dla Życia i będzie z pewnością wielu uczestników. Ale jedzenia powinno wystarczyć. Myślę, że Mirek z Łukaszem znów przejdą z kaskiem i zbiorą datki - w tym roku dochód z pikniku przeznaczony jest na budowę hali sportowej u Salezjanów.
Księża Salezjanie serdecznie nas zapraszają i myślę, że ich nie zawiedziemy. O pogodę pomodlimy się, ale jak mawia p.Wiktor Węgrzyn - organizator Rajdu Katyńskiego - nie ma motocyklisty zziębniętego lub przemoczonego. Jest tylko motocyklista źle ubrany... Dlatego liczę na Was niezależnie od pogody, humoru, nastroju i innych przeciwności.
P.S. Przejazd nasz będzie przebiegał tak jak zawsze tzn. bezpiecznie, roztropnie i ABSOLUTNIE BEZ WYPRZEDZANIA SIĘ. Jedziemy klasyczną mijanką zachowując bezpieczną odległość, zajmując cały pas ruchu w jednym kierunku. ŚWIATŁA CZERWONE RESPEKTUJEMY. Wyznaczeni motocykliści pojadą na przodzie po mojej lewej stronie (od środka jezdni) w kolejności wyznaczonej przez poszczególne skrzyżowania i ronda. Doświadczonych singli (chodzi oczywiście o motor a nie sposób życia) będę prosił o pomoc w organizacji ruchu - potrzeba ok.11-tu. Dobrze byłoby motory "umaić" chociażby tylko chorągiewkami - a wiem, że są tacy co udekorują swoje maszyny niecodziennie (ukłon w stronę Dorotki i Jurka)... .
P.S. W razie pytań pisać jw. lub dzwonić: 603 600 135.
Z motocyklowym pozdrowieniem i do zobaczenia. Andrzej Wilczak.
A co do bitej śmietany, to oj, nie wiem, nie wiem, w tych czasach wszystko możliwe |
_________________ Nie jeździj szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać |
|
|
|
 |
Lauda
Motocykl: Hornet
Imię: D-o-n
|
Wysłany: 2014-05-17, 17:10
|
|
|
Nawet nie wiedziałem że w mojej "byłej" szkole takie rzeczy się dzieją chętnie się dołączę do parady |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |