Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
24.05 Parada Motocyklowa na Piknik Rodzinny do ks.Salezjanów
Autor Wiadomość
Zgredek 

Motocykl: HONDA CB500
Imię: Bernadetta
Wysłany: 2014-05-14, 11:46   24.05 Parada Motocyklowa na Piknik Rodzinny do ks.Salezjanów

Hej

Zapraszam na Paradę Motocyklową i Piknik Rodzinny do ks.Salezjanów w Oświęcimiu 24 maja - sobota - około godz.16.00. Będą naklejki Matki Bożej z Guadalupe oraz włoskie blachy Don Bosco. Zarezerwujcie sobie więcej czasu na pobyt u ks.Salezjanów po paradzie gdyż występy zaproszonych gości, zabawy młodzieży (kto ma dzieci, to są one zaproszone priorytetowo) oraz atrakcje kulinarne są przedniej marki.

Waldi59 

Motocykl: dwa nakedy
Imię: Waldemar
Wysłany: 2014-05-14, 18:02   

a bita śmietana będzie :D

Zgredek 

Motocykl: HONDA CB500
Imię: Bernadetta
Wysłany: 2014-05-16, 18:24   

Drodzy motocykliści !
Zgodnie z kilkukrotnymi wcześniejszymi informacjami ZAPRASZAM SERDECZNIE NA PARADĘ MOTOCYKLOWĄ do Księży Salezjanów na coroczny PIKNIK RODZINNY - już piąty. W tym roku wypada to 24 maja tj. sobota. Zbieramy się o godz.16.00 na parkingu przy lodowisku w Oświęcimiu. Wtedy będziemy mieli krótkie "szkolenie" przez policję i być może otrzymamy od nich fajne naklejki - jak dojadą z KG Policji z Warszawy.
Wyruszymy o godz.; 17.00 obwodnicą w kier. na Kęty do Tarniówki, tam w lewo do Osieka i w lewo drogą przez Polankę i Porębę do obwodnicy. Następnie naprzeciw Castoramy w prawo w ul. Batorego. To jest szeroka, mało ruchliwa droga więc zatrzymamy się tam na krótką chwilę aby wszyscy dojechali i całą kolumną ruszymy z tej ulicy w lewo w ul Zaborską prosto do Ks. Salezjanów. Wjeżdżamy punktualnie o godz.17.45 bramą do Stacji Kontroli Pojazdów, następnie w lewo przez plac przy odlewni i stolarni i wyjeżdżamy z powrotem pod boisko sportowe - główną arenę Pikniku Rodzinnego. Stajemy tak po dwóch stronach drogi aby ŚRODEK POZOSTAŁ PRZEJEZDNY. Wjeżdżając użyjemy wszystkiego co w motorze wydaje dźwięk aby "zaakcentować" nasz wjazd. Na mecie otrzymacie naklejkę z Matką Bożą z Gwadalupe a ks. Dyrektor podarował włoskie blachy ze św. Janem Bosko - zob. załączone pliki. Wyjątkową atrakcją będą prażone (to ze śląska) albo pieczonki (to z małopolski) przygotowane specjalnie dla nas motocyklistów.. Oprócz tego będą wspaniałe ciasta i różnorakie inne "jadło" i napoje (wyłączając alkoholowe) oraz zabawy i występy zorganizowane przez młodzież salezjańską, a gwiazdą wieczoru będzie Magda Anioł. Zarezerwujcie sobie więcej czasu bo warto tam trochę pobyć - dobrze jest zabrać z sobą Wasze pociechy aby zobaczyły jak pięknie bawi się młodzież salezjańska. W tym roku na Pikniku Rodzinnym kończy się Marsz Dla Życia i będzie z pewnością wielu uczestników. Ale jedzenia powinno wystarczyć. Myślę, że Mirek z Łukaszem znów przejdą z kaskiem i zbiorą datki - w tym roku dochód z pikniku przeznaczony jest na budowę hali sportowej u Salezjanów.
Księża Salezjanie serdecznie nas zapraszają i myślę, że ich nie zawiedziemy. O pogodę pomodlimy się, ale jak mawia p.Wiktor Węgrzyn - organizator Rajdu Katyńskiego - nie ma motocyklisty zziębniętego lub przemoczonego. Jest tylko motocyklista źle ubrany... Dlatego liczę na Was niezależnie od pogody, humoru, nastroju i innych przeciwności.
P.S. Przejazd nasz będzie przebiegał tak jak zawsze tzn. bezpiecznie, roztropnie i ABSOLUTNIE BEZ WYPRZEDZANIA SIĘ. Jedziemy klasyczną mijanką zachowując bezpieczną odległość, zajmując cały pas ruchu w jednym kierunku. ŚWIATŁA CZERWONE RESPEKTUJEMY. Wyznaczeni motocykliści pojadą na przodzie po mojej lewej stronie (od środka jezdni) w kolejności wyznaczonej przez poszczególne skrzyżowania i ronda. Doświadczonych singli (chodzi oczywiście o motor a nie sposób życia) będę prosił o pomoc w organizacji ruchu - potrzeba ok.11-tu. Dobrze byłoby motory "umaić" chociażby tylko chorągiewkami - a wiem, że są tacy co udekorują swoje maszyny niecodziennie (ukłon w stronę Dorotki i Jurka)... .
P.S. W razie pytań pisać jw. lub dzwonić: 603 600 135.
Z motocyklowym pozdrowieniem i do zobaczenia. Andrzej Wilczak.

A co do bitej śmietany, to oj, nie wiem, nie wiem, w tych czasach wszystko możliwe :)

Lauda 

Motocykl: Hornet
Imię: D-o-n
Wysłany: 2014-05-17, 17:10   

Nawet nie wiedziałem że w mojej "byłej" szkole takie rzeczy się dzieją :P chętnie się dołączę do parady :D

Odpowiedz do tematu