|
Derbi senda baja 125r pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
matex2211
Motocykl: Derbi Senda Baja 125 R
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-09-02, 22:44 Derbi senda baja 125r pomocy
|
|
|
Witam 2 dni temu sprowadzilem motor z Niemiec Derbi senda baja 125r rok produkcji 2007.Motor nie byl uzywany przez ostanie dwa lata.Po przyjezdzie do Polski zostal wymieniony akumulator i olej w silniku wszystko chodzilo ok do dzis...a ze wzgledu na to ze jest to moj pierwszy moto i chcialbym zeby wszystko bylo w jak najlepszym pozadku zwracam sie z prosba o pomoc.
1.obrotomierz sie zacina tzn na jałowym biegu dziala normalnie a przy jezdzie sie blokuje pokazuje tylko do 4 tys obrotow i sie zatrzymuje (elektroniczny) ...
2.hamulce z przodu hamuja kolo podczas jazdy gdy nie uzywam hamulca (kolo zostalo wymatowane do transportu ale tloczek od zaciskow zostal zabezpieczony) na hamulcu widoczne sa jakby wiorki (czarne)
Jezeli beda potrzebne moge zrobic zdj.Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-02, 22:46
|
|
|
| Rozebrać wyczyścić złożyć jeżeli uszczelnienia albo tłoczek nadają się do wymiany wymienić na nowe. |
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-09-02, 23:01
|
|
|
ja pierdole, co za pytania
a sciagnij se serwisówke i se poczytaj jak nie wiesz. nawet jak bys se sciagnal motor z '92 roku to tez bys zadawał takie pytania, bo konstrukcyjnie to jest jeden kij, a mentalnie to masz 4 letni złom. Bo złomem moge nazwać coś, co ma zapieczone zaciski a ma 4 lata wiórki widoczne
obrotomierz sie blokuje, czy po prostu sie nie wkręca powyżej 4, bo to zasadnicza róznica
poza tym to witaj na forum |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-02, 23:03
|
|
|
| No blokuje się a do tego blokuje wał na 4 tyś. |
|
 |
matex2211
|
Wysłany: 2011-09-03, 09:21
|
|
|
| motor wkreca sie normalnie na obroty tylko obrotomierz tego nie pokazuje.... |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-09-03, 12:27
|
|
|
| obrotomierz masz zapewne elektroniczny, sterowany z cewki zapłonowej, idzie do niego kabel, być może nie ma styku i od drgań nie podaje sygnału na wyższych obrotach, więc sobie znajdź schemat do moto i poszukaj po kablach. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
matex2211
|
Wysłany: 2011-09-03, 20:04
|
|
|
| Z tymi hamulcami to mnie troche ponislo bo nic im nie ma.Przepraszam za panike;p a z tym obrotomierzem zobacze po kablach i sprobuje naprawic dzieki za wskazowki. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|