|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Szukam osoby - mechanika |
| Autor |
Wiadomość |
invidia

Motocykl: CB1000RA
Imię: Adrian
|
Wysłany: 2011-08-21, 20:52 Szukam osoby - mechanika
|
|
|
Szukam osoby chętnej do wymiany:
uszczelniaczy zawieszenia + olej
łóżyska główki ramy
Wszystkie czynności wolałbym żeby były wykonane u mnie na posesji, tak żebym mógł podejrzeć jak to sie robi. Planowałem oddać moto do serwisu ale jak ktoś będzie chętny zrobić to przy mnie i pokazać jak moge to sam w przyszłości sobie zrobić to tylko zysk dla obu stron. Mam jakieś zaplecze narzędzi, podnośniki pod moto, itp, Jeśli ktoś ma własne, dobre(lepsze) narzędzie to tylko +
OFERTA TYLKO DLA OSÓB KTÓRE WIEDZĄ CO ROBIĄ, JAK MI KTOŚ USZKODZI LAGI/ŁOŻE GŁÓWKI RAMY TO BĘDZIE MIAŁ POWAŻNY PROBLEM, SZUKAM OSÓB KTÓRE ZROBIĄ TO STARANNIE, TAK JAK ROBIŁBY TO PRZY SWOIM MOTO
Ewentualnie moge podjechać do kogoś by mi zrobił to u siebie, warunek: moto musi odjechać na koniec dnia, nie zostawiam sprzętu na 2 dni. Nie robimy w deszczu. Wolałbym zrobić wszystko za jednym zamachem jak już trzeba ściągnąć cały przód.
Zainteresowani? Pisać w temacie lub na pw z ceną/pytaniami za usługę
Wymiana byłaby w któryś weekend września (do dogadania)
moto: xx |
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-08-21, 20:59
|
|
|
Zapomnij.Nikt Ci tego nie zrobi wg twego uznania.
To jakby zapytać kto mi upiecze chleb u mnie na posesji żebym mógł spbie podpatrzeć jak sie go robi i już nigdy nie iść do piekarni lub sklepu.
zapomnij.
Ale ty masz problem.
kupuje sobie łożysko do danego modelu.
Rozbieram cały przód,lagi,plastiki jeśli ups-down to wiozę same do mechanika niech wymienia.
A w tym czasie wymieniam sobie łozysko główki ramy.To nie jest nic trudnego.wystarczy poczytać jak ma być dociągnięte i po sprawie.
mechanikiem nie jestem a wszystko to co ty masz to zrobiłem sam.I wszystko jest tak jak powinno. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
| Ostatnio zmieniony przez swistak 2011-08-21, 21:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-08-21, 20:59
|
|
|
| łożysko główki - jak chcesz to Ci instrukcję napiszę, bo to 1,5h roboty, a z lagami może pójść różnie, bo jak się okaże że masz wydupione tuleje teflonowe, to ja bym tego na starych nie składał. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-08-21, 21:03
|
|
|
| emil napisał/a: | | łożysko główki - jak chcesz to Ci instrukcję napiszę, bo to 1,5h roboty, a z lagami może pójść różnie, bo jak się okaże że masz wydupione tuleje teflonowe, to ja bym tego na starych nie składał. | i tu dlatego lagi dałbym to temu co robił to już "kilka razy"
reszta to nic. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
invidia

Motocykl: CB1000RA
Imię: Adrian
|
Wysłany: 2011-08-21, 21:17
|
|
|
normalnie wziąłbym się za to sam ale nie czuję się pewnie i wolałbym żeby ktoś mi to zrobił. Normalnie wszystko robie sam przy moto ale nie chce wydupcyć gniazda w ramie czy coś takiego
p.s. jeżeli ktoś wie co robi to na pewno nie zrobi tego źle, żeby nie było że będę się czepiał każdej sprawy. Ja tylko chce mieć to fajnie zrobione bez niszczenia czegokolwiek. Jeżeli problem będzie w aktualnych częściach (coś zużyte, zniszczone, wyrobione) to mój problem a mechanik ma tylko to fajnie poskładać : )
[ Dodano: 2011-08-28, 20:58 ]
Moto naprawione. Znalazłem taką osobę, która zrobiła kawał na prawdę dobrej roboty.
Temat do zamknięcia/skasowania |
|
 |
danvield

Motocykl: HD
Imię: Dawid
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 35 Skąd: Chełm Śląski
|
Wysłany: 2011-09-02, 17:30
|
|
|
| rozweseliłes swoim postem grono kolegów mechaników (powinno byc w fun joke etc.) ahahah |
_________________ Motocykle mechanika |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-09-02, 22:49
|
|
|
| ahahah, zdajesz se sprawe? |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-02, 23:00
|
|
|
| Temat na pewno nie do skasowania. W ogóle ten kto go zmoderował powinien dostać karnego kutasa na czoło. |
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-09-02, 23:03
|
|
|
| to trza se kupic rower w biedronce i go rozebrać a potem złożyć, człowiek się nauczy ździebko mechaniki, ale będzie miał obeznanie, jak odkręcić kierownice np. i wyjąć łożyska, ale temat niech zostanie dla potomnych. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |