Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dos Toros Tychy
Autor Wiadomość
Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-16, 09:03   Dos Toros Tychy

Miał ktoś przyjemność lub nieprzyjemność z tym serwisem? Czy warto oddać tam moto?
http://www.dostoros.pl/mo...os_kontakt.aspx

Thabel 
Kawał Chama

Motocykl: Honda Shadow
Imię: Kamil
Wysłany: 2011-06-18, 14:19   

Nie wiem jak ten serwis, ale jak się zdecydujesz go tam oddać to nie widzę innej opcji jak browar u mnie :-)

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-06-19, 18:07   Re: Dos Toros Tychy

Abaddon napisał/a:
Miał ktoś przyjemność lub nieprzyjemność z tym serwisem? Czy warto oddać tam moto?
http://www.dostoros.pl/mo...os_kontakt.aspx
Jutro odstawiam tam moto. Jak robili pierwszy przeglad bylo ok. Powiem Ci po naprawie.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-19, 18:21   

Oki- czekam na info :)
Thabel, piwko to wczoraj było :)

emarius 

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-06-19, 21:25   

Byłem w Dos Toros na darmowym przeglądzie organizowanym przez Hondę.
Pomimo, tego że bezpłatny przegląd, to podeszli do niego porządnie. Sprawdzili wszystko wg check-listy i nawet wyregulowali naciąg łańcucha. Pracę serwisu można obserwować z poczekali.

Innym razem dzwoniłem w sprawie przewodu hamulcowego, ale ceny części i robocizny jak to w ASO wysokie.

gregor 

Motocykl: Honda VT
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2011-10-14, 19:31   

Za podejście do klienta w( potrzebie) DUŻY PLUS :D Pozdrawiam

Husar 

Motocykl: VZR 1800
Imię: Szymon
Wysłany: 2011-10-15, 16:40   

Ja póki co robiłem u nich przegląd raz, ostatnio łatanie opony. Nie mam zastrzeżeń, w tym roku też przegląd u nich zrobię. Podejscie do klienta OK.

lechoo 

Motocykl: Heya
Imię: Leszek
Wysłany: 2011-11-05, 11:40   

A ja już nigdy nie oddam im swojej maszyny. Kupiona u nich od nowości.
Za pierwszym razem wymiana opon - skutek porysowana felga z tylu , z przody 1 bar , na drugi dzień o mało co nie zaliczyłem rowu.
Moja wina, nie sprawdziłem...ale nie myślałem,że wymianę opon można tak spierdolić.
Potem miałem mały wypadek i od tego wszystko się zaczęło

Wymiana błotnika i owiewek- bardzo niechlujnie zrobiona, błotnik w ogóle nie przykręcony, na dziurach o mało mi nie odleciał, śruby wkręcony na 1,5 obrotu ... pytanie kto to robił , przecież mogłem się zabić popierd**
Moto przeszło u nich 3 przeglądy i nikt przez 3 lata nie zauważył,że tylni stelaż trzyma się na jednej śrubie z ramą...masakra !! !
Wymiana klocków, nie założony ogranicznik....masakra
Ale wszystko jest OK...gorąco polecam

Lawka 

Motocykl: V-Strom 650A K8
Imię: Tomek
Wysłany: 2013-08-30, 09:03   

Witam
Czy ktos ostanio u nich robil serwis?
Zastanawiam sie nad oddaniem moto do nich na serwis na jesien/zime (czesto maja promocje w lutym na serwis), ale nie chcialbym zeby mi cos zepsuli.

pozdrawiam
Tomek

prz 

Motocykl: HH PC41
Imię: Przemek
Wysłany: 2013-10-16, 18:24   

Witam,
poniższy post będzie całkowicie UNFRIENDLY.

Zacznę od tego że miałem małego szlifa swoim Szerszeniem. Motocykl oddałem do naprawy (AC) do Dos Toros na początku czerwca (nie pamiętam, coś ok 2-5).
Początkowe info odnośnie naprawy - 2 do 3 tygodni.
Pierwsze 10 dni roboczych odpuściłem wszelkie telefony, nie będę ich ponaglał przecież :)
Jednak, jako że miałem po drodze, odwiedziłem salon DT po 2 tygodniach od oddania motocykla, efekt - praktycznie nic nie zrobione - czekają na części. Na części czekali jeszcze tydzień (przecież bardzo ciężko zamówić pokrywę silnika z podstawowego modelu Hondy). Mniejsza z tym. Części doszły - myślę że za 2 dni moto będzie do odbioru. Nic bardziej mylnego. Trzykrotnie dostawałem zapewnienie że "na 99% motocykl będzie jutro do odbioru". Także ewidentne lecenie w chuja. Hornet musiał doczekać się swojego miejsca na serwisie, co zajęło prawie tydzień i zostało zrobione podczas sobotniej osobistej wizyty w tym salonie.
Cała naprawa trwała 4 tygodnie, kosztowała sporo nerwów i telefonów. Niestety do dziś czekam na crashpad. Co ciekawe - Allianz zakończył likwidację szkody DOPIERO DZIŚ, jako że od odbioru motocykla jeździłem na "niezlikwidowanym" Hornetem na własne ryzyko. Ale cóż, co zrobić? Stracić cały sezon przez czyjąś niekompetencję? Na szczęście obyło się bez kolizji.
Także mam nadzieję że to była ostatnia moja przygoda z tym serwisem.

P.S. Po naprawie dostałem motocykl z źle założonym o-ringiem wału korbowego - efekt: zarzygany olejem but i spodnie (na szczęście motocyklowe - udało się domyć).
Poza tym bez problemów z samym serwisem, no może minimalnie porysowany plastik (po wymianie na nowy!), ale z zadupka, więc jakoś przeżyję ;)

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-10-16, 19:55   

To może i ja dwa słowa. Jak dotąd, a byłem tam kilka razy, zarówno ze starym jak i nowym moto. Jedna uwaga - jak skończyli robić to nie zadzwonili... a obiecali... Czekam, czekam, czekam... w końcu sam dzwonię a tam "no tak tak już od kilku godzin na Pana czekamy".

P.S.
Zauważyłem że negatywy sypią się na temat serwisu Hondy... więc może tu jest pies pogrzebany.

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Wysłany: 2013-10-17, 15:31   

Ja się na temat Yamahy wypowiem bo to sprawdziłem:
jestem bardzo zadowolony z tego w jaki sposób wykonali przegląd - komunikacja pierwsza klasa, ile będzie trwać, jak skończyli to zadzwonili, motocykl błyszczał przy wyjeździe i wszystko było ogólnie cacy, tak jak powinno być w ASO.
Prawdziwą klasę jednak pokazali przy likwidacji szkody mojego moto, co prawda dużo roboty nie mieli bo wyszła całka, ale przez całą procedurę likwidacji przeprowadzili mnie właściwie oni, dobrze doradzali w razie potrzeby i okazali dużo takiej prawdziwej ludzkiej bezinteresownej życzliwości (bezinteresownej - bo nawet jak już wiedzieli że jest całka nie przestali pomagać). Ja polecam DOS TOROS.
Co do tego że nie dzwonią - widziałem jak wygląda ich zaplecze w sezonie - przy tej ilości motocykli do naprawy oj muszą mieć urwanie głowy, więc jak wam zależy na czasie to dzwońcie od czasu do czasu to pewnie będą mieli was dość :P i się sprężą ;)
Ostatnio zmieniony przez procek225 2013-10-17, 15:35, w całości zmieniany 2 razy  

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-10-17, 20:09   

Procek, no się z Tobą absolutnie nie zgodzę. Nic mnie nie interesuje że mają urwanie dupy. Ja też pracuję i muszę zaplanować sobie dzień. Jak facet mi mówi, że serwis zajmie 3 godziny to ma zająć 3 godziny. A jeżeli coś się sknoci to po to Bell wymyślił telefony, żeby zadzwonić, zwłaszcza że mówią "zadzwonimy".

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Wysłany: 2013-10-17, 20:30   

Zrzędzisz :D

mynton 
aka Los_Kamilos

Motocykl: nie ma i narazie nie będzie
Imię: Kamil
Wysłany: 2013-10-17, 21:36   

2 tygodnie temu wymieniałem u nich tylnią oponę, trochę długo to trwało (jakieś 45 minut, chyba że tyle powinna trwać wymiana opony) ale tak poza tym to wszystko git.

Odpowiedz do tematu