Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
motocyklista-jest-otoczony-przez-potencjalnych-morderców
Autor Wiadomość
GRZEGORZ 

Motocykl: GSXR 750
Imię: GRIZZLI
Wysłany: 2011-05-07, 17:35   motocyklista-jest-otoczony-przez-potencjalnych-morderców

znalazłem dzisiaj taki artykuł, szczególnie "sympatyczne" są komentarze

http://www.poboczem.pl/na...rcow,nId,337489

Kharis 

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
Wysłany: 2011-05-07, 17:53   

Żyjemy w Polsce tak? :>

Też miałem nie raz sytuację podobne do tych opisywanych w artykule, przykładowo jadąc sobie za Passatem w słoneczny dzień, zero drzew przy drodze z których mógłby się zebrać jakiś syf na szybie facet przypomniał sobie że musi umyć sobie szyby :D i co tu robić ? Siła rozsądku i perswazji? Nie raz mi ktoś zajeżdżał drogę w korkach, jak widać niektórzy kretyni potrafią czerpać niestety z tego przyjemność, bo skoro wszyscy stoją to motocyklista też ! Ale od tego chyba są m.in. motocykle aby nie stać w korkach? :I

Na głupote nie ma lekarstwa, niezrozumienie ze strony innych kierowców którzy w życiu nie dosiadali motocykla zawsze było, jest i będzie, czy nam się to podoba czy nie. Czasami jedynie idzie zauważyć kulturę, jak ktoś zjedzie na bok, ustąpi miejsca czy też nas przepuści.

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-05-07, 18:08   

temat rzeka, ja mam głęboko gdzieś co o nas myślą i radze wam przyjąć podobne podejście. Świat staje się wtedy piękniejszy :)

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-07, 18:14   

Kharis napisał/a:

Na głupote nie ma lekarstwa, niezrozumienie ze strony innych kierowców którzy w życiu nie dosiadali motocykla zawsze było, jest i będzie, czy nam się to podoba czy nie. Czasami jedynie idzie zauważyć kulturę, jak ktoś zjedzie na bok, ustąpi miejsca czy też nas przepuści.

jest dużo kulturalniej, praktycznie co rok widać różnicę, tym bardziej że motocykliści to w większości również samochodziarze. chociaz zasada "całkowitego braku zaufania" cały czas obowiązuje ....
poza tym ci co nie jeżdżą na 2oo też zaczynają widzieć róznice, że nie wszyscy z nas to "dawcy w adidaskach" tylko normalni ludzie, którzy jadą może troche szybciej ale bez szaleństw.
komentarzy na dole ja prawie nigdy nie czytam, umre zdrowszy.

Kharis 

Wysłany: 2011-05-07, 18:20   

zeno napisał/a:

jest dużo kulturalniej, praktycznie co rok widać różnicę, tym bardziej że motocykliści to w większości również samochodziarze. chociaz zasada "całkowitego braku zaufania" cały czas obowiązuje ....
poza tym ci co nie jeżdżą na 2oo też zaczynają widzieć róznice, że nie wszyscy z nas to "dawcy w adidaskach" tylko normalni ludzie, którzy jadą może troche szybciej ale bez szaleństw.
komentarzy na dole ja prawie nigdy nie czytam, umre zdrowszy.

Powiem Ci tak, całkowity brak zaufania pozwoli Ci przeżyć na ulicy. Z czasem może będzie coraz lepiej, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ci normalni pojeżdżą, dawcy w adidaskach szybko się wykruszą.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-07, 19:09   

Jak wynika z artykułu, częstą przyczyną jest zawiść i złośliwość, czasami nieuwaga.

Dziś miałem okazję przekonać się, jak weekendowy dziadzio w srebrnej Vectrze zajechał mi drogę (pozdro dziadek!), bo nagle zachciało mu się skręcać w uliczkę w lewo, a że kierunki posiada i trzeba ich użyć... no cóż- Alzheimer robi swoje... :angry

Generalnie, pierwszy raz postawiłem koziołka na przednim kole, bo nie potrafię tego robić i w ostatniej chwili ominąłem geriatryka ocierając się nogawką o jego zderzak.

Kharis 

Wysłany: 2011-05-07, 20:02   

Abaddon napisał/a:
Jak wynika z artykułu, częstą przyczyną jest zawiść i złośliwość, czasami nieuwaga.

Dziś miałem okazję przekonać się, jak weekendowy dziadzio w srebrnej Vectrze zajechał mi drogę (pozdro dziadek!), bo nagle zachciało mu się skręcać w uliczkę w lewo, a że kierunki posiada i trzeba ich użyć... no cóż- Alzheimer robi swoje... :angry

Generalnie, pierwszy raz postawiłem koziołka na przednim kole, bo nie potrafię tego robić i w ostatniej chwili ominąłem geriatryka ocierając się nogawką o jego zderzak.

Ja jak jeździłem to dziennie zaliczałem hamowanie awaryjne. W sobote i niedziele trzeba szczególnie uważać. Trza mieć oczy w dupie :>

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-05-07, 20:16   

Macie problemy bo sobie jakieś szczawie popiszą. Niech piszą tyle im zostało a jak na drodze przyświrują jarzębinę to podjazd gong w lusterko. Jak zobaczą kwotę na fakturze z inter-carsu to drugi raz już będą rozważniejsi.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-07, 20:55   

Po czasie, jak już ochłonąłem, pomyślałem o zbutowaniu lusterek... no ale już za daleko byłem.

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-07, 21:11   

U mnie to jest odruch bezwarunkowy przez co kiedyś przez jakiegoś dałna szlifa zaliczę albo wdzwonię się komuś w auto.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Kharis 

Wysłany: 2011-05-07, 23:43   

prezesartur napisał/a:
Macie problemy bo sobie jakieś szczawie popiszą. Niech piszą tyle im zostało a jak na drodze przyświrują jarzębinę to podjazd gong w lusterko. Jak zobaczą kwotę na fakturze z inter-carsu to drugi raz już będą rozważniejsi.

Hehehehe. Ta, lewy pas noge wystawiasz redukcja i heja noga do przodu :D a co do tego, faktycznie trochę ryzykownę biorąc pod uwagę że jeśli to debil, to może Ci odbić a wtedy nie grozi Ci tylko szlif, jest też szansa że wpadniesz pod coś co jedzie za Tobą : |

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-08, 00:01   

Ja to ręką chociaż ostatnia taka akcja była, że wystawiłem nogę ale nie trafiłem. Potem tak myślę, że nogą większe ryzyko gleby i jeszcze refleksja: o fuck przecież pasażera wiozę. Ale jak się coś stanie to działam pod wpływem impulsu. Raz tylko chciałem zadziałać z premedytacją po tym jak mi z podporządkowanej wyjechał i musiałem na lewy pas uciec. Stanąłem żeby mnie ominął ale zatrzymał się i zaczął się tłumaczyć co prawda kulawo bo było od razu, że my szybko jeździmy i nas nie widać trele morele ale już myślę kij z nim zachował się co prawda h...owo ale się zachował niech sobie jedzie.

Kharis 

Wysłany: 2011-05-08, 00:22   

prezesartur, jak to jedna mądra osoba rzekła "cars and bikes don't mix" czyli nie powinniśmy sobie wchodzić w drogę chyba że jest to nieuniknione, jeżeli ktoś jest skończonym debilem to uwierz mi nawet rachunek za lusterko mu nie przemówi do rozsądku, niestety w takich czasach żyjemy.

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-08, 00:26   

Takiemu może nie pomoże ale za to ja się lepiej poczuję a to ważniejsze.

Rafał1980 
Kuba rozpruwacz

Motocykl: Kolorowy Blady
Imię: Rafał
Wysłany: 2011-05-08, 03:53   

Panie i panowie tak się to robi ;)
http://kontakt24.tvn.pl/t...son,103105.html :)

Odpowiedz do tematu