|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Keeway RY-8 |
| Autor |
Wiadomość |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-04-27, 11:36 Keeway RY-8
|
|
|
| Witam, mam problem z Keewayem RY-8. Otóż od pewnego czasu zaczęło skuter dławić, tak jak by na moment brakowało paliwa wraz z naciśnięciem hamulca. Rozebraliśmy wariator i się okazało że rolki już są zużyte, prawie ich nie było. Wymieniliśmy rolki, i od razu pasek. Nowy pasek był luźny na tyle że w czasie pracy tłukł się o obudowę i ślizgał a po rozgrzaniu jeszcze gorzej. Założyłem więc stary pasek, i po założeniu go wariator jak by oszalał, dzwoni, trzaska się, tłucze, rzęzi. Nie jestem pewien czy to dławienie to wina napędu, czy może zbiegło się kilka usterek???? Miał może ktoś podobne problemy??? Pozdro i szerokości. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-04-27, 11:59
|
|
|
| a przy skladaniu niepogubiles moze takich 3 plastikowych jakby ślizgów z wariatora? |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-04-27, 12:08
|
|
|
| Pewnie Masz na myśli nakładki tłumiące? Są na swoim miejscu. Po założeniu starego paska takie tłuczenie się odezwało. |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-04-27, 12:13
|
|
|
| jezeli wszystkie te gumki i podkladeczki powsadzaliscie tojedynie kombinacja z paskami albo zobaczyc jeszcze bediks czy sie nie zawiesza |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-04-27, 12:47
|
|
|
| Skuter jeździ normalnie, tylko ten hałas od wariatora. Takie dzwonienie jak by metal o metal klepał. A czy dalej go dławi tego nie wiem, bo to motorek syna i on jeździ. Jak przyjdzie ze szkoły to go zapytam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |