|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
policja w służbie społeczeństwu |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
|
|
|
 |
SkandalRally

Motocykl: Suzuki GS 500 E
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2010-11-29, 22:36
|
|
|
Miałem wkleić linka z odnośnie tego tematu...
Kretyni |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2010-11-29, 22:39
|
|
|
| NIE DZIWI MNIE TO - ZAL MI TYLKO BAIKERA |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2010-11-29, 22:46
|
|
|
| ...brak mi słów |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-11-29, 22:46
|
|
|
| normalnie jak bym tam był , to by doszło do rękoczynów . Tak właśnie sobie grabicie pałkarze . Ja za każdym razem jak widzę przyczajony w krzakach radiowóz to mam ochotę podjechać i się zapytać dlaczego tam stoją pomimo że wyraźnie mają prikaz żeby stać w miejscach widocznych . Teraz wożę aparat i będę cykał foty i przesyłał im żeby mi sie tłumaczyli . |
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2010-11-29, 22:53
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Teraz wożę aparat i będę cykał foty i przesyłał im żeby mi sie tłumaczyli . |
...może to i dobry pomysł |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-11-29, 23:04
|
|
|
| Giemul mój kumpel wyciągnął aparat jak policja nie chciała udzielić pomocy jakiemuś dogorywającemu dziadkowi to skończyło się tak, że na biegu zawinęli go na komisariat i dostał konkretny wpierdol. |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2010-11-29, 23:07
|
|
|
| Co prawda to prawda "psy" trzymają się razem. Ja też dostałem łomot na komisariacie za to że zadzwoniłem na 997 i powiedziałem że koleś który jedzie przede mną prowadzi pod wpływem i takie tam inne. Okazało się że to pałkarz i dostałem w nagrodę po mordzie :/ |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2010-11-30, 09:23
|
|
|
baaa kolejna sprawa debili policjantów
A to tak ode mnie:
1. Jakiś czas temu spieszyło mi się i w Wodzisławiu wyjeżdżałem spod McDonalda w lewo (wtajemniczeni wiedzą o co kaman), Dobra złamałem przepis jestem tego świadomy ale to co pałkersi odwalili to istne debilstwo!! Ja skręcając w lewo zatrzymałem się, upewniłem się czy coś nie jedzie i szybko kicnełem w lewo. Oni jak mnie zauważyli, na sygnale zaczęli mnie gonić. Wyprzedzili 2 auta na moście, koło hotelu Amadeus skręcając za mną w lewo chamsko zajechali nadjeżdżającym z naprzeciwka, dalej z górki wyprzedzali na łuku po zewnętrznej, dojechali do mnie i przez megafon krzyczą: "ZATRZYMAJ SIĘ!! ZATRZYMAJ SIĘ!!". Ja sobie myślę: Taa na pewno, w środku lasu i na zakręcie", Wyprzedzili mnie i pokazuje im że dalej się zatrzymam i ok. Zanim wyszli do mnie to musieli zasięgnąć wiedzy z taryfikatora bo to zwykłe krawężniki były. Gościu za skręt pod zakaz chciał mi 1000zł i 10pkt. wsadzić! Na szczęście ojciec przyleciał z roboty (bo to koło jego pracy już było) i uświadomił im że należy się dużo mniej, skończyło się na 200zł i 2 pkt. Baa jeszcze w dodatku chciał mi dać mandat za brak pasów ale wyśmiałem go! Powiedział: "Pan pasów nie miał zapiętych!" Ja się go pytam: "Jak mnie wyprzedzalicie to nie widzialiście?? Poza tym jak miałem dokumenty wyciągnąć z tylnej prawej kieszeni bez odpinania pasów?? ...no ale synki przynajmnie sobie popisówe zrobiły przez pół miasta
2. Mój ojciec jeździ autobusem, na dworcu wsiedli do niego pijani kibole. Ojciec wyczuł co się będzie działo i zadzwonił na policję, żeby na "maju" czekali już (autobus na "maja" jedzie 15 min. policja z komendy na przystanek 2 min. pieszo) Ojciec przyjechał, pałkersów nie było, ojciec dostał po gębie, kibole uciekli, pasażerowie ocucili ojca, wyszedł z autobusu i dopiero przyjechali opaleni, w ciemnych okularkach z ładnie postawionymi na żelu, zafarbowanymi włoskami policjanci. Podjechali do ojca, otworzyli 10cm szybę i się zapytali: "Co się stao?" Ojciec grzecznie im odpowiadając: GÓWNO SIĘ STAŁO!"
...oczywiście ojciec pojechał zrobić obdukcję, zgłosił sprawę na policje i złożył skargę na debili.
3. Stało się niedawno.
Jest taki przepis nakazujący zatrzymać się i przepuścić autobus wyjeżdżający z zatoki. Ojciec akurat jeździ autobusem przez ul. Rybnicką a tam to już wiadomo jak ta droga wygląda. lewy kierunkowskaz włączony, przejechało ze 30 aut, zrobiła się luka to się wciska. Zjechał na dworzec a za nim auto. Okazało sie że gliniarz po cywilu. Krzyczy na ojca, że na policje zadzwoni, Ojciec mu wymusił!! Za to mandat bedzie!! A ojciec ostatnio był aktualizować kwalifikacje i z przepisami na bieżąco. Jak zaczął wywijać artykułami z KD czy czegoś tam, dobitnie "uśwadamiać" krawężnika (bo to ani z drogówki kolo nie był) to ten coś pomamrotał pod nosem, zwinął ogon i pitnął z dworca!!
ehhh takich paranoi z policjantami w roli głównej byłoby więcej ale wybrałem najciekawsze |
| Ostatnio zmieniony przez YGH 2010-11-30, 14:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2010-11-30, 10:38
|
|
|
| JP na 100% |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-11-30, 13:07
|
|
|
| YGH ciesz się chłopie że masz tatusia bo byś zginął. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2010-11-30, 13:11
|
|
|
| Cytat: | | YGH ciesz się chłopie że masz tatusia bo byś zginął |
jakby nie ojciec to by mnie zamknęli, najpierw na dołek a potem do psychiatryka. |
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-30, 13:47
|
|
|
| YGH napisał/a: | | Jest taki przepis nakazujący zatrzymać się i przepuścić autobus wyjeżdżający z zatoki. |
Nie ma takiego przepisu. Jest mowa tylko o umożliwieniu włączenia się do ruchu, a to różnica.
Konkretnie:
Art. 18.
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2010-11-30, 14:11
|
|
|
| uzi68 napisał/a: | Nie ma takiego przepisu. Jest mowa tylko o umożliwieniu włączenia się do ruchu, a to różnica.
Konkretnie:
Art. 18.
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego. |
na zajezdni wisi tam coś skserowane, w czym art. 20, tam jest opisane że jeżeli kierowca autobusu sygnalizuje wyjazd z zatoki kierowca nadjeżdżający ma obowiązek umożliwić mu wyjazd.
Już kilka razy z drogówki przyjeżdżali z mandatami i jak widać sami nie są na bieżąco bo dyspozytor im to pokazywał i odjeżdżali z tzw. "Aha"
tak samo jazda z niebieskimi postojówkami, w kodeksie drogowym pisze jak byk, że zabrania się używania niebieskich i czerwonych świateł błyskowych, o zwykłych nie mam mowy (np. tiry i te lampeczki, wyświetlacze w autobusach, ktore od biedy można powiedzieć że mrugają. itd, ich się nie czepiają) 3 lata już tak jeżdżę z niebiesko- czerwoną tablicą rej., jest oświetlona, czytelna, jak się mnie czepiają to mówie jak jest i mam spokój.
P.S. Co do autobusu, jeżeli samochód byłby przy autobusie (tzn. w tylnej jego części już, albo gdzieś bliżej obok i autobus by wyjeżdżał z zatoki to jest zajechanie, a jeżeli samochód nie jest w obrębie autobusu (tzn. obok) tylko z tyłu to autobus ma prawo wyjechać. Jakiś wysoko postawiony gliniarz z drogówki w Nysie, prowadzący kwalifikacje o tym mówił.
baaa, nawet kumpele egzaminator na prawku oblał bo nie przepuściła autobusu wyjeżdżającego z zatoki! |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-11-30, 14:28
|
|
|
| YGH napisał/a: | | tak samo jazda z niebieskimi postojówkami, w kodeksie drogowym pisze jak byk, że zabrania się używania niebieskich i czerwonych świateł błyskowych, 3 lata już tak jeżdżę z niebiesko- czerwoną tablicą rej., jest oświetlona, czytelna i mam spokój. |
sam zaznaczyłeś na grubo "błyskowych", tutaj chodzi o tzw. koguty. Oświetlenie tablicy rej nie "mryga". Inna sprawa, że przepisy jasno określają wyposażenie samochodu i innych pojazdów na drodze. Wiem, że w naszym kraju jest tak, że jak czegoś nie zabronią to wolno, ale zakładanie żarówek w innym kolorze niż biały, żółty (TYLKO do kierunkowskazów) bądź czerwony jest niedopuszczalne. Nawet żółte światła mijania już są zabronione.
Co do art 20. PRD, mówi on o prędkościach, nie o ustępowaniu pierwszeństwa autobusom. Uzi68 w poście powyżej zacytował obowiązujące w tym zakresie przepisy .
Co do zajeżdżania, kierowca autobusu MUSI wziąć pod uwagę czy kierowca ma możliwość bezpiecznie wpuścić go przed siebie, czego często nie robi... Rusza, kierownica w lewo, migacz i dopiero lusterko... Tak to zbyt często się odbywa. |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |