Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
policja w służbie społeczeństwu
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-29, 22:11   policja w służbie społeczeństwu

http://www.tvn24.pl/12690...,wiadomosc.html

SkandalRally 

Motocykl: Suzuki GS 500 E
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-11-29, 22:36   

Miałem wkleić linka z odnośnie tego tematu...

Kretyni

ralfązo 

Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
  Wysłany: 2010-11-29, 22:39   

NIE DZIWI MNIE TO - ZAL MI TYLKO BAIKERA

Piwowarek 
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
Wysłany: 2010-11-29, 22:46   

...brak mi słów

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-11-29, 22:46   

normalnie jak bym tam był , to by doszło do rękoczynów . Tak właśnie sobie grabicie pałkarze . Ja za każdym razem jak widzę przyczajony w krzakach radiowóz to mam ochotę podjechać i się zapytać dlaczego tam stoją pomimo że wyraźnie mają prikaz żeby stać w miejscach widocznych . Teraz wożę aparat i będę cykał foty i przesyłał im żeby mi sie tłumaczyli .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Piwowarek 
...3,14 i reszta

Wysłany: 2010-11-29, 22:53   

giemul napisał/a:
Teraz wożę aparat i będę cykał foty i przesyłał im żeby mi sie tłumaczyli .

...może to i dobry pomysł :P

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-29, 23:04   

Giemul mój kumpel wyciągnął aparat jak policja nie chciała udzielić pomocy jakiemuś dogorywającemu dziadkowi to skończyło się tak, że na biegu zawinęli go na komisariat i dostał konkretny wpierdol.

Piwowarek 
...3,14 i reszta

Wysłany: 2010-11-29, 23:07   

Co prawda to prawda "psy" trzymają się razem. Ja też dostałem łomot na komisariacie za to że zadzwoniłem na 997 i powiedziałem że koleś który jedzie przede mną prowadzi pod wpływem i takie tam inne. Okazało się że to pałkarz i dostałem w nagrodę po mordzie :/

YGH 

Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
Wysłany: 2010-11-30, 09:23   

baaa kolejna sprawa debili policjantów

A to tak ode mnie:
1. Jakiś czas temu spieszyło mi się i w Wodzisławiu wyjeżdżałem spod McDonalda w lewo (wtajemniczeni wiedzą o co kaman), Dobra złamałem przepis jestem tego świadomy ale to co pałkersi odwalili to istne debilstwo!! Ja skręcając w lewo zatrzymałem się, upewniłem się czy coś nie jedzie i szybko kicnełem w lewo. Oni jak mnie zauważyli, na sygnale zaczęli mnie gonić. Wyprzedzili 2 auta na moście, koło hotelu Amadeus skręcając za mną w lewo chamsko zajechali nadjeżdżającym z naprzeciwka, dalej z górki wyprzedzali na łuku po zewnętrznej, dojechali do mnie i przez megafon krzyczą: "ZATRZYMAJ SIĘ!! ZATRZYMAJ SIĘ!!". Ja sobie myślę: Taa na pewno, w środku lasu i na zakręcie", Wyprzedzili mnie i pokazuje im że dalej się zatrzymam i ok. Zanim wyszli do mnie to musieli zasięgnąć wiedzy z taryfikatora bo to zwykłe krawężniki były. Gościu za skręt pod zakaz chciał mi 1000zł i 10pkt. wsadzić! Na szczęście ojciec przyleciał z roboty (bo to koło jego pracy już było) i uświadomił im że należy się dużo mniej, skończyło się na 200zł i 2 pkt. Baa jeszcze w dodatku chciał mi dać mandat za brak pasów ale wyśmiałem go! Powiedział: "Pan pasów nie miał zapiętych!" Ja się go pytam: "Jak mnie wyprzedzalicie to nie widzialiście?? Poza tym jak miałem dokumenty wyciągnąć z tylnej prawej kieszeni bez odpinania pasów?? ...no ale synki przynajmnie sobie popisówe zrobiły przez pół miasta ;)

2. Mój ojciec jeździ autobusem, na dworcu wsiedli do niego pijani kibole. Ojciec wyczuł co się będzie działo i zadzwonił na policję, żeby na "maju" czekali już (autobus na "maja" jedzie 15 min. policja z komendy na przystanek 2 min. pieszo) Ojciec przyjechał, pałkersów nie było, ojciec dostał po gębie, kibole uciekli, pasażerowie ocucili ojca, wyszedł z autobusu i dopiero przyjechali opaleni, w ciemnych okularkach z ładnie postawionymi na żelu, zafarbowanymi włoskami policjanci. Podjechali do ojca, otworzyli 10cm szybę i się zapytali: "Co się stao?" Ojciec grzecznie im odpowiadając: GÓWNO SIĘ STAŁO!"
...oczywiście ojciec pojechał zrobić obdukcję, zgłosił sprawę na policje i złożył skargę na debili.

3. Stało się niedawno.
Jest taki przepis nakazujący zatrzymać się i przepuścić autobus wyjeżdżający z zatoki. Ojciec akurat jeździ autobusem przez ul. Rybnicką a tam to już wiadomo jak ta droga wygląda. lewy kierunkowskaz włączony, przejechało ze 30 aut, zrobiła się luka to się wciska. Zjechał na dworzec a za nim auto. Okazało sie że gliniarz po cywilu. Krzyczy na ojca, że na policje zadzwoni, Ojciec mu wymusił!! Za to mandat bedzie!! A ojciec ostatnio był aktualizować kwalifikacje i z przepisami na bieżąco. Jak zaczął wywijać artykułami z KD czy czegoś tam, dobitnie "uśwadamiać" krawężnika (bo to ani z drogówki kolo nie był) to ten coś pomamrotał pod nosem, zwinął ogon i pitnął z dworca!!

ehhh takich paranoi z policjantami w roli głównej byłoby więcej ale wybrałem najciekawsze ;)
Ostatnio zmieniony przez YGH 2010-11-30, 14:38, w całości zmieniany 1 raz  

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2010-11-30, 10:38   

JP na 100%

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-30, 13:07   

YGH ciesz się chłopie że masz tatusia bo byś zginął.

YGH 

Wysłany: 2010-11-30, 13:11   

Cytat:
YGH ciesz się chłopie że masz tatusia bo byś zginął

jakby nie ojciec to by mnie zamknęli, najpierw na dołek a potem do psychiatryka.

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-30, 13:47   

YGH napisał/a:
Jest taki przepis nakazujący zatrzymać się i przepuścić autobus wyjeżdżający z zatoki.

Nie ma takiego przepisu. Jest mowa tylko o umożliwieniu włączenia się do ruchu, a to różnica.
Konkretnie:
Art. 18.

1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.

2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.

YGH 

Wysłany: 2010-11-30, 14:11   

uzi68 napisał/a:
Nie ma takiego przepisu. Jest mowa tylko o umożliwieniu włączenia się do ruchu, a to różnica.
Konkretnie:
Art. 18.

1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.

2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.

na zajezdni wisi tam coś skserowane, w czym art. 20, tam jest opisane że jeżeli kierowca autobusu sygnalizuje wyjazd z zatoki kierowca nadjeżdżający ma obowiązek umożliwić mu wyjazd.
Już kilka razy z drogówki przyjeżdżali z mandatami i jak widać sami nie są na bieżąco bo dyspozytor im to pokazywał i odjeżdżali z tzw. "Aha"

tak samo jazda z niebieskimi postojówkami, w kodeksie drogowym pisze jak byk, że zabrania się używania niebieskich i czerwonych świateł błyskowych, o zwykłych nie mam mowy (np. tiry i te lampeczki, wyświetlacze w autobusach, ktore od biedy można powiedzieć że mrugają. itd, ich się nie czepiają) 3 lata już tak jeżdżę z niebiesko- czerwoną tablicą rej., jest oświetlona, czytelna, jak się mnie czepiają to mówie jak jest i mam spokój.

P.S. Co do autobusu, jeżeli samochód byłby przy autobusie (tzn. w tylnej jego części już, albo gdzieś bliżej obok i autobus by wyjeżdżał z zatoki to jest zajechanie, a jeżeli samochód nie jest w obrębie autobusu (tzn. obok) tylko z tyłu to autobus ma prawo wyjechać. Jakiś wysoko postawiony gliniarz z drogówki w Nysie, prowadzący kwalifikacje o tym mówił.

baaa, nawet kumpele egzaminator na prawku oblał bo nie przepuściła autobusu wyjeżdżającego z zatoki!

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-11-30, 14:28   

YGH napisał/a:
tak samo jazda z niebieskimi postojówkami, w kodeksie drogowym pisze jak byk, że zabrania się używania niebieskich i czerwonych świateł błyskowych, 3 lata już tak jeżdżę z niebiesko- czerwoną tablicą rej., jest oświetlona, czytelna i mam spokój.

sam zaznaczyłeś na grubo "błyskowych", tutaj chodzi o tzw. koguty. Oświetlenie tablicy rej nie "mryga". Inna sprawa, że przepisy jasno określają wyposażenie samochodu i innych pojazdów na drodze. Wiem, że w naszym kraju jest tak, że jak czegoś nie zabronią to wolno, ale zakładanie żarówek w innym kolorze niż biały, żółty (TYLKO do kierunkowskazów) bądź czerwony jest niedopuszczalne. Nawet żółte światła mijania już są zabronione.

Co do art 20. PRD, mówi on o prędkościach, nie o ustępowaniu pierwszeństwa autobusom. Uzi68 w poście powyżej zacytował obowiązujące w tym zakresie przepisy :) .

Co do zajeżdżania, kierowca autobusu MUSI wziąć pod uwagę czy kierowca ma możliwość bezpiecznie wpuścić go przed siebie, czego często nie robi... Rusza, kierownica w lewo, migacz i dopiero lusterko... Tak to zbyt często się odbywa.

Odpowiedz do tematu