Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hells Angels w Polsce
Autor Wiadomość
sorier 

Motocykl: Div 600
Imię: sorier
Wysłany: 2010-04-14, 09:28   

prezesartur napisał/a:

Jedni napiszą drudzy się naczytają pojęcia nie mają co się z czym je. Potem zaczniesz się w nieodpowiednim towarzystwie swoją "wiedzą" wymądrzać powiesz coś nie tak w pizdę dostaniesz i taki będzie finał. Pewne rzeczy lepiej sobie darować. To była złota myśl.

Miło że się martwisz o moją "pizdę", ale zupełnie niepotrzebnie.
Po pierwsze nie obracam sie w takim towarzystwie w którym za powiedzenie czegokolwiek niewygodnego (lub nieodpowiednie naszywki gdziekolwiek) od współrozmówcy można dostać w "pizdę". Po drugie mojemu towarzystwu jest zupełnie obojętne który klub jest w "kongresie" a który nie i który z którym będzie się tłukł po głowach. Po trzecie problemy PR klubów MC biorą się z niedomówień, zwłaszcza na forach.

Skoro Vanhelsing poruszył ten temat, to rozumiem że ma on znaczenie dla przeciętnego motocyklisty, a jeżeli tak to wypadało by go rozwinąć i wyjaśnić o co w tym chodzi. W przeciwnym razie znów skończy sie na niedomówieniach i zbędnych dyskusjach, jak w każdym temacie dotyczącym MC.

Do wszystkich spod znaku MC. Jeżeli chcecie by was zrozumiano i zależy wam na pozytywnym PR, to dajcie nam (nie związanym z MC) na to szanse.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-14, 18:31   

Trochę nie do końca rozumiesz zagadnienie. Klub polega na tym żeby się w znacznym stopniu odseparować od ogółu więc to nie działa tak, że każdemu klubowi będzie zależeć na jakiejś specjalnie dobrej opinii wśród przeciętnych motocyklistów. Chyba już zdążyłeś zauważyć, że kluby jakoś specjalnie nie starają się tłumaczyć dawać szanse itd. Jeżeli chcesz wiedzieć coś na temat klubów informacji szukaj u źródła. Ale to wymaga by się gdzieś osobiście pofatygować, a nie roztrząsać temat na forach.

sorier 

Wysłany: 2010-04-15, 09:07   

prezesartur napisał/a:
Klub polega na tym żeby się w znacznym stopniu odseparować od ogółu

A to faktycznie nie wiedziałem. Trochę to się mija z rzeczywistością. Na forach piszą klubowicze MC, na zloty MC wpuszczani są nie tylko członkowie MC, na imprezy organizowane przez niezależnych motocyklistów przyjeżdżają motocykliści spod znaku MC, wiec ta separacja nie bardzo sie sprawdza, zarówno w realu jak i cyberprzestrzeni.
Cytat:
więc to nie działa tak, że każdemu klubowi będzie zależeć na jakiejś specjalnie dobrej opinii wśród przeciętnych motocyklistów.

Zgodnie z twoją teorią, cała akcja Motoserce powinna wogóle się nie odbyć, bo czym ona jest jeżeli nie integrowaniem sie ze społeczeństwem i poprawianiem PR klubów MC.

Chyba że jest tak, że część MC chce się integrować i poprawiać PR, a pozostałe wolę mieć opinię zbliżoną do HA. Może czeka nas rozpad, lub rozłam Kongresu MC. Pożyjemy zobaczymy....

Pajdor 

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
Wysłany: 2010-04-15, 13:11   

A to niby jaką opinię ma Hells Angels ? Bo słyszałem ze w Poznaniu właśnie mają dobra opinię jezeli chodzi o to konkretne MC

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-15, 15:01   

sorier nie będę się z Tobą wdawał w gadki bo z tego co widzę to całe Twoje pojęcie na temat klubów ciężko nazwać pojęciem, a tylko snujesz sobie własne domniemania. Mając na uwadze powyższe łatwo wywnioskować, że w żadnym klubie nie jeździłeś, a i nie znasz nikogo kto w klubie jeździł bo chyba byś coś więcej wiedział. W polskich klubach ludzi liczy się w tysiącach, a zobacz ilu jest takich, którym się chce budować pozytywny wizerunek na forach itd. Osobiście zauważyłem taką tendencję, że ludzie wchodzący do klubów zwykle znikają z for, a jeśli już tam są to często anonimowo. Zobaczyłeś Motoserce zobaczyłeś kilka wypowiedzi w internecie i myślisz, że cokolwiek wiesz, a za przeproszeniem gówno wiesz. Porozmawiaj osobiście z ludźmi którzy siedzą w temacie i wtedy dyskutuj. Motoserce nie wyklucza tego, że w nieodpowiednim towarzystwie za jedno niewłaściwe słowo zostaniesz wgnieciony w ziemię i nikomu w tym momencie nie będzie zależało na budowaniu pozytywnego wizerunku bo właśnie wtedy będzie budowany właściwy dla klubu wizerunek. Jedna prośba chcesz o czymś dyskutować w porządku ale nie myl pojęć.

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-04-15, 15:47   

Prezes ... wdech i wydech, wdech i wydech :) ... a i wreszcie sie z Toba zgodze ;P

sorier 

Wysłany: 2010-04-16, 20:05   

Ale czym ty się ak podniecasz? Mój wizerunek klubu i klubowiczów jest taki jak kreują w społeczeństwie sami klubowicze. To zupełnie tak samo jak z politykami, których wizerunek kreuje spełnianie wyborczych obietnic, czy twój wizerunek, który kreują twoje posty.

Widzę, że ty znasz osobiście temat. Nawet zbyt osobiście, bo tracisz obiektywizm i dystans do tematu i nie bardzo wiem czy bronisz czy oskarżasz kluby, zwłaszcza po przeczytaniu twojego ostatniego postu.

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-16, 21:43   

Straciłem dystans bo 17 km ode mnie jest dziś, jutro kongres i aura na mnie oddziałuje.

Piotr Dudek 

Motocykl: CB250K0
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-04-18, 11:18   

sorier napisał/a:
prezesartur napisał/a:
Klub polega na tym żeby się w znacznym stopniu odseparować od ogółu

A to faktycznie nie wiedziałem. Trochę to się mija z rzeczywistością. Na forach piszą klubowicze MC, na zloty MC wpuszczani są nie tylko członkowie MC, na imprezy organizowane przez niezależnych motocyklistów przyjeżdżają motocykliści spod znaku MC, wiec ta separacja nie bardzo sie sprawdza, zarówno w realu jak i cyberprzestrzeni.
Cytat:
więc to nie działa tak, że każdemu klubowi będzie zależeć na jakiejś specjalnie dobrej opinii wśród przeciętnych motocyklistów.

Zgodnie z twoją teorią, cała akcja Motoserce powinna wogóle się nie odbyć, bo czym ona jest jeżeli nie integrowaniem sie ze społeczeństwem i poprawianiem PR klubów MC.

Chyba że jest tak, że część MC chce się integrować i poprawiać PR, a pozostałe wolę mieć opinię zbliżoną do HA. Może czeka nas rozpad, lub rozłam Kongresu MC. Pożyjemy zobaczymy....

Nie licz na to aby powstał jakiś rozłam a wręcz przeciwnie.
Powstaje coraz więcej nowych klubów a wiele już istniejących otrzymuje zasłużone awansy.
Natomiast stanowisko Kongresu w stosunku do klubów nie zrzeszonych możesz zobaczyć na ich oficjalnej stronie.

sorier 

Wysłany: 2010-04-20, 14:19   

Pożyjemy, zobaczymy...

Odpowiedz do tematu