Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
01.05.2011r. Majówka - beatyfikacja Jana Pawła II
Autor Wiadomość
Berni 

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-04-22, 11:47   

[quote="giemul"]
Berni napisał/a:
To wszystko co dzieje się obecnie wokół osoby JPII jest całkowitym zaprzeczeniem jego woli. :(

ale bredzisz , ten pan sam święcił swoje pomniki ...

To że święcił swoje pomniki to wiadomo powszechnie, mógłbym tutaj przytoczyć dziesiątki jego "wielkich" czynów jednak nie chodzi mi o prowokowanie nawiedzonych. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę jak zastępy katolemingów na całym świecie oddają SZACUNEK. Skoro facet wyraził jakąś ostatnią wolę to chyba miliony tak kochających go na całym globie powinny ją uszanować. Tymczasem mamy typowy przykład działania korporacji watykańskiej. Nawet na swojego długoletniego szefa srają rzadkim gównem aby tylko zarobić.

orzech 

Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-04-22, 12:00   

czuje się taki sprowokowany , normalnie przeżywam teraz kryzys wiary , chyba zjem w post torebkę miśków ...z żalu nad samym sobą oczywiście :-) Pozdro.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-22, 12:21   

a podzielisz się? :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-04-22, 12:35   

Wojtyła nie został papieżem przypadkiem. W grę wchodziła polityka w PRL kościół w polsce trzymany był za mordę i chciał to zmienić. Kościołowi chodziło o wyzwolenie się spod ciemiężyciela i przesunięcie granic swoich wpływów dalej na wschód. Wojtyła to taka sama postać jaką był Wałęsa rodzaj symbolu celowo wykreowanego na idola dla prostego ludu z którym lud mógłby się utożsamiać. Z resztą obie te postaci są ze sobą powiązane to nic co wydarzyło się do '89 nie było dziełem przypadku. Cała ta medialna szopka w okół jego osoby spowodowała, że ludzie zaczęli widzieć Wojtyłę takim jakim kościół chciał żeby go widziano. Cytując Goebbelsa "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą" i tą oto metodą ludzie uwierzyli w to, że Wojtyła jest rodzajem zbawcy a jego pontyfika to misja uleczania świata nadana przez samego boga. Wmawiano jakoby to papież wnosił wiele dobrego jednak nie żyje już od dosyć dawna i czy po jego śmierci coś nagle się zmieniło? Co dobrego wniósł? Czy nakarmiono dzięki niemu chociaż jedno głodne dziecko? Nie. Cała ta jego dobroć oparta była o podróżowanie po świecie i wygłaszanie moralizujących opowieści co robić mógłby każdy z tu obecnych i nie tylko. Jego dobroć to niestety nic innego jak populizm. Dlaczego taka zacna postać jak Wojtyła wtrącała się w politykę? Np. przed przewrotem był tak samo obojętny wobec polityki jak wasz ulubieniec prowadzący ostatnią mszę dla motocyklistów na Jasnej Górze tylko, że takich faktów z życia Wojtyły pamiętać nie wypada bo w końcu to sam JPII. Ktoś powie ależ nie był wielkim i ważnym człowiekiem o czym świadczy, że spotykały się z nim głowy państw owszem spotykały się ale dla tego, że papież stał się swego rodzaju marką o pozytywnym wizerunku marką, z którą dobrze być utożsamianym. Takie działania niosły obopulne korzyści w budowaniu wizerunku KK jaki i głów państw. Skromność? Czy skromny człowiek pozwolił by sobie na to by wożono go niczym świętą ikonę przez wielotysięcznym tłumem? Owszem ktoś powie przewieźć trzeba. Tak trzeba ale można to zrobić w limuzynie z ciemnymi szybami a nie specjalnie do tego celu przygotowanym pojeździe tak by był widoczny i mógł pomachiwać do tłuszczy. Wielu idealizuje jego obraz tak jakby znała go osobiście a wszystko co ludzie na jego temat wiedzą to to co pokazała telewizja, która jak wiadomo zawsze mówi prawdę. Można by tak pisać w nieskończoność ale to bez sensu bo kto chce wierzyć w wybitność tego człowieka będzie w nią wierzył a prawda jest bolesna JPII to jedynie bardzo dobrze sprzedany produkt.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-22, 12:53   

Niestety, w dużej części zgodzę się z prezesem. Również miałem do czynienia zawodowo ze stroną KK, która przed ociemniałym społeczeństwem baranków jest szczelnie ukrywana. Wszystko co wiemy o KK to jest to, co mówią media i sami o sobie w tych jakże skromnych budowlach. To jest trochę jak ze znanymi aktorami... tylko na odwrót - w ich przypadku media i paparazzi węszą tylko każdą możliwą aferę dotyczącą osoby i nagłaśniają, tutaj zamazywanie i zacieranie mniejszych bądź większych rys na świętym obrazku jest medialną domeną. Oraz oczywiście kreowanie i upiększanie tego obrazka...

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-04-22, 15:05   

a najpiękniejszą przygodę miałem przed chwilą . Wracałem z psiakiem z lasu , i już na osiedlu dwóch smarków ( moze po 7 lat mieli ) gadało ze sobą o kościele. Jeden się pytał drugiego czy idzie do kościoła. Otrzymał odpowiedz że nie bo tam są nudy i ksiądz ich terroryzuje ! Normalnie miód na moje skołatane serce :P Te śpiki raczej nie będą barankami , i takich na szczęście jest coraz więcej . AVE

ps . Prezes , piękne słowa , piękniste . Tylko czy to ktoś jeszcze oprócz nas czyta ( i analizuje ) ?

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

motobandit 

Motocykl: drag z xx sie robi
Imię: Daniel
Wysłany: 2011-04-22, 15:31   

Ja to czytam :D W boga moge wierzyc ale w idiotow w sukienkach to juz nie bardzo , a tym bardziej sluchac tych oszolomow :D

Ostatnio takie pedal nie chcial dac kumplowi zaswiadczenia ze moze byc chrzesnym bo on go nie widzi w kosciele wiec jest nie praktykujacym ,a co on kurwa ma chodzic do kosciola sie modlic do tego w kiecce - przeciez mozna to robic w domu.

Nie musisz chodzic do kosciola ale wazne zebys dal na tace , nie dajesz nie zalatwisz nic.Wkoncu musza za cos jezdzic na dziwki i kupowac samochody itp.

prezesartur 

Wysłany: 2011-04-22, 17:05   

Giemul my uprawiamy sztukę dla sztuki. Nawet jeśli ktoś to czyta to efekt będzie znikomy bo kto swoje wie to dalej będzie wiedział a kto myśli, że wie stwierdzi, że i tak pójdziemy do piekła. A skoro nie będą z nami musieli wieczności spędzić to po co i teraz nas słuchać. Swoją drogą tak mi się przypomniało bo akurat te świnta się zbliżają pójdzie owczarnia jajca święcić. Ciekawe ilu z owców wie, że pisanki zresztą jak i dyngus to tradycja zaczerpnięty od bałwochwalców, którym to KK w 966 powiedział: panom już podziękujemy. Parszywych pogan trzeba było tępić ale co tam jajeczka mogą być przynajmniej będzie pretekst żeby przyszli je poświęcić to i rzucą coś przy okazji. Marzanny też nie powinniśta topić bo to następny pogański zwyczaj. Tak dla przypomnienia poganie to źli ludzie byli boga w sercu nie mieli tzn. tego jedynego prawdziwego bo reszta bogów przez tysiące lat to wszystko wymyślona i te wcześniejsze bóstwa co 10 tyś lat przed tym co si ze słowa stał byli o tych późniejszych już nie wspominając bo to już sekty przecież.

Taki następny paradoks mi się akurat skojarzył mianowicie proszę spojrzeć jaką niechęcią pałają katolicy do ludzi innych wyznań czy ateistów a przecież ponoć bóg wszystkich ludzi kocha. Skoro tak to dlaczego Ci co boga kochają nie kochają ludzi, których bóg kocha. Pierdolona religia paradoksów co chwila to następny i końca nie widać.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

giemul 

Wysłany: 2011-04-22, 19:48   

Prezes no to powiedzmy sobie że wszystkie , dosłownie WSZYSTKIE sakramenta , obyczaje i inne czary mary ( cały zamysł mszy ) to były kiedyś zwyczajne pogańskie gusła . A że jest ich taka różnorodność ? No bo też ta rasa panów się panoszyła po całym prawie świecie niosąc "dobro i miłośierdzie " . A że każdej kulturze coś tam musiała zaoferować żeby ludzi nie zrażać do siebie to powstał ten stek durnych zlepków , jak choinki , jajka , kadzidła , święcone wody , różowe kiecki , złote kety itd .

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-04-22, 21:00   

AMEN :>
Profil Facebook

prezesartur 

Wysłany: 2011-04-22, 21:04   

AWOMEN... No ale kto co lubi.

accord 

Motocykl: Daytona 675
Imię: Janusz
Wysłany: 2011-04-23, 07:12   

Ja czasem się zastanawiam dlaczego poniektórzy z naszych kolegów forumowych nie są jeszcze prezydentami, premierami no a co najmniej wójtami albo sołtysami ??
Wiedza ogromna, wdzięk i urok osobisty też nie zawodzą, do dzieła panowie !! :>

prezesartur 

Wysłany: 2011-04-23, 15:35   

Właśnie dlatego. W polsce trzeba być takim Wałęsą, Lepperem czy Kaczyńskim. Jaki elektorat tacy politycy.

giemul 

Wysłany: 2011-04-23, 21:14   

accord napisał/a:
...do dzieła panowie

Nawet gdybym chciał , ...... to i tak nic by z tego nie wyszło . To mój największy dramat życiowy :( ... Nigdy nie miałem śmiałości do kobiet

zygmusc 

Motocykl: Lokomotywa
Imię: Zygmunt
Wysłany: 2011-04-24, 18:07   

giemul napisał/a:
Berni napisał/a:
To wszystko co dzieje się obecnie wokół osoby JPII jest całkowitym zaprzeczeniem jego woli. :(

ale bredzisz , ten pan sam święcił swoje pomniki . Był to szołmen na klasę Michela Jacksona tylko w innej branży . Skromność ?!?! Katolicy jak zwykle tłumaczą proste sprawy po swojemu . Żeby zostać głową takiej instytucji jak KK trzeba być bardziej twardym i cynicznym człowiekiem niż lider politycznej partii . Myślicie że tam podczas wyborów kierują się dobrocią i pięknem duszy ? No wierzę że co poniektórzy tak jednak myślą .

Ta cała szopka z robieniem świętych też ma swój cel . Radzę poczytać sobie o innych świętych wynoszonych na ołtarze . Ewidentnie należały by parę z tych osób zamknąć w szpitalach z miękkimi ścianami i nigdy nie puszczać do ludzi . KK robi z zwyczajnych schizofreników którzy mają hipnotyczne wizje i których jest masa na świecie , wzory do naśladowania . W szpitalach dla psychicznie chorych jest cała masa Jezusów i innych superhiro-wybawców świata , pracowałem trochę z takimi , ciekawe doświadczenie życiowe.

A najbardziej śmieszy fakt ,że niby KK walczy z gusłami ;o No to ja sie pytam po co dym w kościele , po co pryskanie wodą , a już nie mówię ( jak w tym przypadku) o uzdrowieniach za pomocą dotknięcia supergościa . Czary-Mary w XXI wieku zamiast logiki ! Rozum idzie spać . Wszystko na temat .

Giemul był przy wyborze papieża na konklawe i wie, co mówi!

Odpowiedz do tematu