|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Zamknięty przez: Karolina 2013-01-23, 13:34 |
Myjka ultradźwiękowa |
| Autor |
Wiadomość |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-22, 22:07
|
|
|
nieee noooo... bez przesady ale czyszczenie gaźnika to nie porządek w systemie Windows. albo są drożne, szczelne i wyregulowane - albo nie. takie pieprzenie z tą myjką ciśnieniową. nie mówię że nie czyści dokładniej, ale ta precyzyjność dodaje tyle mocy co pomalowanie pokrywy zaworów na czerwono... proponuję się lepiej skupić na sprawdzeniu szczelności, dobrym ustawieniu mieszanki, wolnych i synchro - skoro nie działa jak trzeba - a nie lataniu za jakuzi jak słucham tego pierdzielenia że dzięki myjce ultradźwiękowej gaźniki chodzą lepiej to z reguły rzygać mi się chce. to jak to że paliwo 98 dodaje mocy w pojeździe który konstrukcyjnie nie wykorzystuje zwiększonej kaloryczności paliwa, albo że dodaje mocy dziurawy wydech
skup się. benzyna ekstrakcyjna, miękka szczotka i kompresor ze sprężonym powietrzem. nic więcej nie jest Ci potrzebne jak umiesz rozłożyć i złożyć gaźnik. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-01-23, 07:44
|
|
|
Myjka ultradźwiękowa nie ma nic wspólnego z ciśnieniową tak dla ścisłości.
Najlepsza na gaźniki jest brutalna siła sprężonego powietrza. Gaźniki to nie biżuteria.
Motocykliści dzielą się na 2 grupy:
lubiących młode laski jeżdżących w skórach i czyszczących gaźniki benzyną i kompresorem oraz na myjących gaźniki w myjce ultradźwiękowej jeżdżących w tekstylach i z kolegami. |
|
 |
haidi
Motocykl: tak
Imię: tak
|
Wysłany: 2013-01-23, 13:33
|
|
|
| Proponuję zamknąć temat bo widzę, że kolegom zaczyna się nudzić. TNT, nie powiedziałem, że myjka dodaje mocy, a motocykl chodzi lepiej. Jedynie powiedziałem, że jest to szybsza i bardziej dokładna metoda co nie zmienia faktu, że mało kto jej używa i zwykłe mycie i dmuchanie kompresorem jest wystarczające. Powiedziałem też, że ogarnę temat także dzięki za rady. Jeśli jednak ktoś w przyszłości będzie szukał myjki to namiary ma w moim poprzednim poście. Temat został wyczerpany. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |