|
PLAY - opłaty za pobieranie danych |
| Autor |
Wiadomość |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2012-12-30, 15:42 PLAY - opłaty za pobieranie danych
|
|
|
Szukam pomocy kogos bardziej rozgarnietego niz ja w kwestii telefonow,internetu na nie i oplat z tym zwiazanych..
Mam jeden problem zwiazany z lokalizacją w telefonie nokia lumia 820 na win 8.
Aby nie placic za internet na telefonie mam wszstkie transmisje danych jak i transmisje danych w roamingu wyłaczone do tego mam tez wyłaczone w opcjach samego telefonu takie cos jak ''internet''.
Korzystam tylko z sieci wi-fi w domu i robocie i jak wiem to to jest za free.
Ciekawi mnie jednak jak wyglada sprawa lokalizacji telefonu np w aplikacji nawigacja ktora jest darmowa.
W necie jest duzo opini przewaznie zaprzeczajacych sobie i mam problem z dowiedzeniem sie czegokolwiek na ten temat.
Jesli ktos ogarnia ten temat to prosze o odp..
SIec w jakiej jest telefon to PLAY |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2012-12-30, 15:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-12-30, 20:37
|
|
|
korzystanie z aplikacji nawigacja jest pewnie darmowe, lecz użytkownik płaci za transfer danych, bez którego nie ma wczytanych map itp? taki mi sie wydaje, chodz windowsem 8 bawiłem sie tylko chwilę.
tak wyglada tez korzystanie z androida i map google.
najlepszym wyjsciem miec wykupiony pakiet internetu. nowe smartfony jakim jest lumia to telefony sciśle połączone z internetem |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-12-30, 22:12
|
|
|
mapy wczytywac mozna za pomocą wi-fi
robisz to sobie w domu przed wyjazdem,potem w opcjach samej juz nawigacji dajesz tryb pracy na ''offline'' i zadne mapy itp nie są pobierane, wszelkie aktualizowanie map robisz w wi-fi kiedy chcesz.
Chodzi mi tylko o sam sposob lokalizacji,tzn czy przy wylaczonych wszelkich transmisji danych jest wykorzystywane A-GPS czy tylko darmowy GPS. Tego wlasnie pewien nie jestem
[ Dodano: 2012-12-30, 22:14 ]
| thrillco napisał/a: | | tak wyglada tez korzystanie z androida i map google. |
na dzien dziejszy tylko nokia i jej mapy są calkowicie darmowe tzn w czasie uzywania nie są pobierane zadne dane ( opcja offline)
jutro przejde sie do salonu play choc watpie czy ktos mi tam powie dokladnie jak to wyglada albo powiedza mi to co chce uslyszec;p;p |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2012-12-30, 22:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-12-30, 23:02
|
|
|
jeśli masz wyłączoną transmisje danych to nie będą pobierane zadne dane i korzystać bedzie tylko z zwykłego GPS
przetestuj nawigację przez parę minut a potem sprawdz na PLAY24 czy masz naliczona jakąś transmisje.. i będziesz wszystko wiedzial
a najlepiej to wykup jakiś pakiecik danych ... 1 GB powinno starczyc... parę zł miesiecznie a telefon zyskuje bardzo dużo na funkcjonalnosci |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-12-30, 23:16
|
|
|
kurde chlopie, 3 dni siedzie i sie martwie o rachunek a tu takie proste wyjscie;p;p
juz sprawdzone, lokalizacja jest za free |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-12-31, 11:11
|
|
|
wytłumacz mi tylko czemu nie chcesz wykupić pakietu danych za parę zł ?
kupno takiego telefonu i używanie go bez neta to tak jakbyś kupił R1 po to żeby jeździć do 50km/h ... |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-12-31, 13:24
|
|
|
W aucie i tak mi net nie,jest potrzebny, w robocie mam wifi w domu także. Po mieście sie raczej z buta nie szlajam. W większości autobusów w tychach masz wifi. Jak będę gdzieś jechal i tam neta nie będzie to wtedy sie zastonowie choć w 90% hoteli juz jest dostępne wifi.nie widzę najmniejszego powodu abym mial cos kupowac tylko dlatego ze to jest .
smartfona kupilem tylko dlatego ze nie chce mi sie zawsze targać laptopa ze sobą.nastepna sprawa jest to ze mam navi za free wwiec jadąc na moto mam juz jeddna rzecz mniej co przy możliwościach bagażowych mojego moto jest duzym+ |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2012-12-31, 15:35
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | co przy możliwościach bagażowych mojego moto jest duzym+ |
zmień moto |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2012-12-31, 16:32
|
|
|
greenmack, he he zobaczysz, że szybko dopłacisz parę PLNów za neta w komórczaku |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-12-31, 20:43
|
|
|
| Cortex napisał/a: | | greenmack napisał/a: | | co przy możliwościach bagażowych mojego moto jest duzym+ |
zmień moto |
mieszkanie,robote i babe tez bym chcial zmienic ale wiesz jak to jest z przyzwyczajeniami
[ Dodano: 2012-12-31, 20:44 ]
| Piwowarek napisał/a: | greenmack, he he zobaczysz, że szybko dopłacisz parę PLNów za neta w komórczaku |
za leniwy jestem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|