|
Laczki na nowy sezon |
| Autor |
Wiadomość |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-03-05, 18:33
|
|
|
chodziło mi z tym linkiem o potwierdzenie skad oni wzięli te michellin pilot sporty 2ct.
haha pilot sporty rozmiarowo nadaja sie do jakiegos sportowego motoroweru |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-03-05, 18:45
|
|
|
| thrillco napisał/a: | | chodziło mi z tym linkiem o potwierdzenie skad oni wzięli te michellin pilot sporty 2ct. |
No a o co mi chodzi? Też bym się chciał dowiedzieć coś na ten temat |
_________________ srad- im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz |
|
|
|
 |
Kermit
Motocykl: Czerwony TL 1000 S '98r.
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 2012-03-05, 20:42
|
|
|
Przepraszam, rzeczywiście chodziło mi o Pilot Power 2CT.
Niektóre przebiegi sa rzeczywiście imponujące. Dużo śmigacie chłopaki... |
_________________ Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste (...)
Run, live to fly, fly to live. Aces high. |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-03-05, 20:57
|
|
|
na ten sezon zalożyłem wlasnie PP2ct.
przód nówka, tył używka. podobno bardzo dobrze sie kleja, tył szybko niestety schodzi. |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2012-03-05, 21:29
|
|
|
| Niezłą propozycja jest MICHELIN POWER ONE opona wyścigowa na tor i agresywną jazdę szosową.Z michelina wszystko prawie mam na stanie jak by ktoś chciał z innych marek też sporo. |
|
|
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2012-03-05, 22:43
|
|
|
| ja na ten sezon kupie MICHELIN PILOT ROAD 3 2CT podobno dobre i mam nadzieje w koncu przekroczyc 10 tys km na komplecie . |
|
|
|
 |
Kermit
|
Wysłany: 2012-03-06, 02:13
|
|
|
| U mnie w pracy też jeżdżą na Michelinkach.... |
|
|
|
 |
Esiu

Motocykl: YZF 600R THUNDERCAT
Imię: Esiu
|
Wysłany: 2012-03-06, 08:30
|
|
|
Ja smigam na Pirelli Diablo Corsa
zajebiscie sie lepia na suchym jak i na mokym, ale kazdy z was ma swoje faworyty w oponach a najwazniejsze zebysmy byli zadowoloni
a z tego co piszesz to chyba raczej ciezko bedzie dobrac 1 komplet opon na to wszystko co chcesz robic
Pzdr |
_________________ Bo jest paru ludzi,
Bo jest parę w życiu dobrych chwil.... |
|
|
|
 |
Scorpion85
Motocykl: Hornet 600
Imię: Michał
|
Wysłany: 2012-03-06, 08:38
|
|
|
| Jak widać ile ludzi, tyle opinii. Ja proponuję rozwiązanie jakie ja zastosowałem - z tyłu dobry turystyk michelin Pilot Road 2, a do przodu coś bardziej sportowego, czyli Michelin Pilot Power |
_________________ " Go Hard Or Go Home "
Moto-Opinie.info - Opinie na temat kasków, kurtek i akcesoriów motocyklowych |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-03-06, 10:57
|
|
|
| Kermit napisał/a: |
4. Pirelli Diablo Supercorsa
|
Nie jeździłem, ale mam resztki takiego w garażu i metodą na macacza jest miększa od pilot power. Kilka powerów zjeździłem na tyle bo nie produkowali rozmiaru na przód do cbr900. Kombinacja pilot sport z przodu i power (zwykły, nie 2ct) z tyłu świetnie się spisywała. Winkle bezstresowo i bezproblemowo z zamykaniem, jeśli tylko było gdzie. Power tracił przyczepność na zimnym, ale to chyba oczywista oczywistość i pod koniec żywota...tu też dużo zależy od naszych mega nawierzchni. Obie gumy odklejały się jedynie po deszczu na naszych wspaniałych znakach poziomych, łatach i spoinach z czegoś smołopodobnego. Miałem kilka zwykłych (nie 2ct) i wg mnie wystarczająco dobrze trzymią.
Sport na przodzie robił ~15kkm i myśle, że power wypadłby podobnie. Tył, tak jak pisze Drzewo
| Drzewo napisał/a: |
Sportowa guma typu Power 2CT na tyle wytrzyma tylko 6 tysięcy. |
a do tego w TL przy większych Nm z dołu i większym momencie hamującym może się z tego zrobić 5kkm a na upartego jeszcze mniej (bez palenia). Zależy jak kto śmiga.
Mi osobiście sport i power odpowiadały do tego stopnia, że tylko raz z tyłu miałem dunlopa d208 w czasie ostatnich sześciu sezonów przygody z FrankiemBladym
| Scorpion85 napisał/a: | | Jak widać ile ludzi, tyle opinii. Ja proponuję rozwiązanie jakie ja zastosowałem - z tyłu dobry turystyk michelin Pilot Road 2, a do przodu coś bardziej sportowego, czyli Michelin Pilot Power |
To pewnie dobre rozwiązanie na więcj km dla tylnej opony, ale czy się to sprawdzi na torze... |
_________________ srad- im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz |
|
|
|
 |
Kermit
|
Wysłany: 2012-03-06, 22:44
|
|
|
No i chyba wyłania się powoli zwycięzca. Kombinacja Michelin PP 2CT na przód i Michelin PR 2 ( też dwukomponentowa) na tył wydaje mi się najbardziej logiczna w mojej sytuacji. Ale jak zwykle wszystko "wyjdzie w praniu". Dzięki za podpowiedzi.
| grzeesiek napisał/a: | | Z michelina wszystko prawie mam na stanie jak by ktoś chciał z innych marek też sporo. |
Jaka byłaby cena takiego zestawu u Ciebie ?
[ Dodano: 2012-03-06, 22:50 ]
PS po świętach postaram się zamieścić jakieś foty z trasy. No i już robię plany na lato. Tyle jest do obejrzenia... |
|
|
|
 |
Scorpion85
Motocykl: Hornet 600
Imię: Michał
|
Wysłany: 2012-03-06, 23:15
|
|
|
| PiotRR napisał/a: |
To pewnie dobre rozwiązanie na więcj km dla tylnej opony, ale czy się to sprawdzi na torze... |
Akurat w moim przypadku nie ma z tym problemu, ponieważ w chodzi w grę jedynie zastosowanie szosowe bez toru, dlatego na chwilę obecną nie mam dylematu czy na torze dałoby to radę A na drodze nie będę urywał ułamków sekundy i taki zestaw wydaje się najbardziej praktyczny i będący wystarczającym kompromisem pomiędzy przyjemnością z jazdy, a czasem użytkowania oponek. |
_________________ " Go Hard Or Go Home "
Moto-Opinie.info - Opinie na temat kasków, kurtek i akcesoriów motocyklowych |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2012-03-07, 07:47
|
|
|
| nie widzę wogóle sensu takiego kombinowania żeby na przód dawać PP2CT, a z tyłu PR2. Komplet opon wychodzi Cię taniej |
|
|
|
 |
Drzewo
Drzewo
Motocykl: HH919
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2012-03-07, 08:15
|
|
|
Tu nie chodzi o pieniądze. Lepszy ewentualny uślizg tyłu niż przodu Poza tym przodem hamujesz, dlatego lepiej na przód wstawić bardziej sportową gume. No i nie poleci po 6 tysiącach do kosza.
Ja trochę żałuje, że kupiłem dwie takie same opony. |
_________________ http://www.moto-opinie.info/ - opinie na temat kurtek, kasków, opon i akcesoriów motocyklowych. |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2012-03-07, 14:35
|
|
|
Ja mam pilot road 2ct i polecam , lepiej trzymają od pilot sportów ( 2 kpl zjechalem) a poprzedni cały sezon na piot road 2ct, świetne oponki (jak dla mnie ) , no i trwałośc opony nieporównywalna z pilot sport. |
|
 |
|
|