Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kombinezon + buty + rękawiczki do 1500zł
Autor Wiadomość
mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-10-01, 12:45   Kombinezon + buty + rękawiczki do 1500zł

Poradźcie jakie ciuchy kupić, na kombinezon ( raczej skóra - dwu częściowy ) rękawice i buty chciałbym wydać ok. 1500zł - co polecacie w takiej kwocie ?
Profil Facebook

d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-10-01, 12:57   

Za taka cene ciezko bedzie poskladac cos porzadnego...tym bardziej z butami :)
Pozostaja Ci takie marki jak RST, Ozone i Adrenaline, czyli cos z nizszej pulki. Ewentualnie szukac czegos w promocji z Modeki lub Helda.
Ale z czystym sumieniem moge Ci odradzic produkty firmy RST, badziew taki ze glowa boli, do tego rzekomo produkcji angielskiej. Ciuchy fajnie wygladaja... ale jakosc wykonania to zwykla fuszerka. Moge Ci pstryknac jak wygladaly moje rekawice po jednym sezonie uzytkowania - wywalilem 250 zl w bloto... a o kurtkach czy spodniach mozesz sobie na necie poczytac.
Najlepiej by bylo gdybys sobie kupil kurtke i spodnie z Modeki, rzeczy sa solidnie wykonane i nie kosztuja fortune... i na pewno wytrwaja dluzej niz jeden sezon ;)
Skory za poltorej klocka z butami i rekawicami nie poskladasz, jezeli chodzi o markowy ciuch.
Nie wiem jak z "nolnejmami"
A no i jest jeszcze Retbike.. ponoc tez robiaznosne ciuchy :P
Ostatnio zmieniony przez d1abol 2011-10-01, 17:42, w całości zmieniany 3 razy  

Toffik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-01, 13:00   

ale niedlugo w katowicach jest ten caly motobajzel czy jakos tak i tam moze cos znajdziesz ciekawgo

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2011-10-01, 13:05   

http://moto.allegro.pl/ts...1831809292.html

a co sądzicie o tej firmie ?
Profil Facebook

Toffik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-01, 13:07   

Michal ja bym poczekal, chyba ze juz musisz miec

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2011-10-01, 13:08   

na co czekać ? narazie się tylko rozglądam :)
Profil Facebook

Toffik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-01, 13:10   

na ten motobajzel, tam sa wyprzedaze i tez nowe rzeczy sa

Cichy 

Motocykl: 0,75 GSXR
Imię: Marek
Wysłany: 2011-10-01, 13:25   

d1abol nie wiem czemu odradzasz kombinezon RST. Sam w takim jeżdże (1,5sezonu) i nie zauważam by coś się z nim działo nie tak. Mój kumpel, też ma RST i też nic mu się nie dzieje, a lata w nim drugi sezon. Więc rękawice może miałeś felerne, ale do kombinezonu nie ma się co przyczepić.

tomko222 

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-10-01, 13:29   

Ozone - takie gówno że wg. mnie nawet nie ma co o tym myśleć. Miałem rękawice ozone - po 300km normalnego jeżdżenia folia która była na piankowym "ochraniaczu" popękała i poodpadała, po 1000 na wewnętrznej stronie prawej rękawicy pojawiła się dziura - przetarła się skóra. Po kolejnych kilkuset kilometrach na jednej i drugiej pojawiły się kolejne przetarcia... Później zmieniłem te rękawice na RST - bez porównania lepsze niż ozone. Ale i tak po ok. 5000km się nawet mocno zniszczyły. Na jednej i drugiej rękawicy rozdarła się skóra w miejscu między kciukiem a palcem wskazującym. Rozdarło się przy samych szwach. Po zszyciu jest OK. Poza tym nie ma na nich jakiś większych zniszczeń więc nie jest źle (szczególnie w porównaniu do ozone) - dalej z nich korzystam i jeszcze powinny dosyć długo wytrzymać. Z RST mam jeszcze buty i raczej nie są dobrej jakości - przez ok. 14k km już 2 razy musiałem przyklejać gumowe napisy bo się odklejały i wymienić rzepy bo poodpadały prawie wszystkie haczyki ale ogólnie nie są złe. Z adrenaline mam zółwia i tu nie narzekam na jakość wykonania - nic się nie rozpada ani nie pruje, rzepy przy pasie nerkowym zapinają się dobrze i ogólnie całość wygląda solidnie.

maru 

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
Wysłany: 2011-10-01, 13:32   

1,5 sezonu, dwa sezony...dlaczego tak oceniacie jakość ciuchów?? To raczej zależy ile km ktoś robi w danych ciuchach czyli jak często ich używa.
Jak ktoś robi tylko 5 tys. w sezonie/roku to raczej chyba nic nie zniszczy...

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-01, 14:17   

O Modece mogę coś powiedzieć, na podstawie własnego doświadczenia...

Kurtka i spodnie Modeka Shield Pro.
Przejechane niewiele... może 12 kkm.
- Kurtka- wkurzyła mnie- suwak w prawej kieszeni "wykoleił się" i nie ma możliwości naprawy, patka dopinająca dół kurtki, rozpruła się. Trzeba było zeszyć (ciuchy na gwarancji, ale nie reklamowałem, bo sezon musiałbym przejeździć w dresie).
- Spodnie- póki co nic się nie dzieje. Przeżyły ślizg (razem z kurtką) i zdały swój egzamin. Jeżdżę w tym zestawie nadal.
- Rękawice Modeka Racing Pro- polecam.
- Buty- Shift... a raczej powinny nazywać się Shit :>

Ogólnie polecam Modekę.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-01, 14:17   

Rev'it i tylko Revit. Ja wiem, że jak będę kupował następne ciuchy to znowu tej marki. A ciule wyglądają ładnie na zdjęciach w realu już tak nie porażają. Z resztą już o tym kiedyś pisałem.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

PatriSH 

Motocykl: FZ1N
Imię: Patrish
Wysłany: 2011-10-01, 14:21   

Abaddon, masz buty Dainese Shift czy z firmy Shift ? ;)

Toffik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-01, 14:21   

ja polecam ciuchy i buty Alpinestars, wszystko gra i buczy nic nie peka, sie nie sciera, fajne zabezpieczenia, pasuje jedno do drugiego ;)

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-01, 14:26   

PatriSH napisał/a:
Abaddon, masz buty Dainese Shift czy z firmy Shift ? ;)

Firmy Shift... podejrzewam, że na Dainese bym nie narzekał.

Odpowiedz do tematu