|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kombinezon + buty + rękawiczki do 1500zł |
| Autor |
Wiadomość |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-10-01, 16:19
|
|
|
| d1abol napisał/a: | | z czystym sumieniem moge Ci odradzic produkty firmy RST, badziew taki ze glowa boli, do tego rzekomo produkcji angielskiej. Ciuchy fajnie wygladaja... ale jakosc wykonania to zwykla fuszerka. Moge Ci pstryknac jak wygladaly moje rekawice po jednym sezonie uzytkowania - wywalilem 250 zl w bloto... a o kurtkach czy spodniach mozesz sobie na necie poczytac. |
No to ja mistrzu poproszę zdjęcie, bo mam rekawiczki z RST'ka razory i jakoś nie narzekam, nie wiem coś Ty ze swoimi robił, chyba że miałeś jakiś lewy egzemplarz. |
|
 |
Zen.

Motocykl: CB 500
Imię: Dominika
|
Wysłany: 2011-10-01, 16:48
|
|
|
Ja też mam skórzaną kurtkę z rst i jak najbardziej sobie chwalę, żadnych usterek po 2 sezonach |
|
|
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-10-01, 17:41
|
|
|
| Kharis napisał/a: | | d1abol napisał/a: | | z czystym sumieniem moge Ci odradzic produkty firmy RST, badziew taki ze glowa boli, do tego rzekomo produkcji angielskiej. Ciuchy fajnie wygladaja... ale jakosc wykonania to zwykla fuszerka. Moge Ci pstryknac jak wygladaly moje rekawice po jednym sezonie uzytkowania - wywalilem 250 zl w bloto... a o kurtkach czy spodniach mozesz sobie na necie poczytac. |
No to ja mistrzu poproszę zdjęcie, bo mam rekawiczki z RST'ka razory i jakoś nie narzekam, nie wiem coś Ty ze swoimi robił, chyba że miałeś jakiś lewy egzemplarz. |
Ja mam te http://allegro.pl/rekawic...1801395486.html
Jutro wrzuce fotki jak znajde czas |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2011-10-01, 17:59
|
|
|
a moze Ret Bike ? |
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-10-01, 18:02
|
|
|
| Ja w lutym na motobajzlu we Wrocławiu zakupiłem dwuczęściowca "NANKAI". Wbrew opiniom że takie wynalazki to są do niczego jest rewelka. Ochraniacze na najważniejsze części ciała, skóra na prawdę dobrej jakości, nic się z nim nie dzieje typu szwy czy przetarcia. Cena 700zł nówka. Buty mam BELL, nie skrzypią, nie wycierają się, mają wzmocnienia. Cena coś około 350 zł. Tak że za 1500 zeta można się fajnie ubrać. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-10-01, 19:14
|
|
|
| d1abol, ja mam ten wyższy model, razor. Miałem mieć te co Ty masz ale stwierdziłem że warto jednak troszkę dołożyć bo te rifty patrzyłem materiałowo są gorsze faktycznie |
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-10-01, 19:40
|
|
|
a ja z kolei odradzam bajzel. Jest potężny wybór ale tekstyli i skór na czopery. Jak ktoś szuka skóry na sporta to się może srogo zawieść, można je policzyć w palcach jednej ręki. Są stare kombiki z przed dekady, bez rzepów na slidery i wyglądające jakby pamiętały co najmniej Gierka.
Ja swego czasu szukałem spodni ze skróry i oto moje spostrzeżenia:
RST. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to jest jakaś tragedia. W 50 nie umiałem ubrać, a 52 wisiały na mnie jak na szkielecie.
Probiker-Vanucci maja identyczne kroje. Ja nie polecam, mnie ograniczał krok w zakręcie, ale mam długie nogi, więc na kogoś innego mogą być dobre.
Berik-Arlen ness, były całkiem spoko, świetny krój, nie ogranicza w ogóle ruchów. To samo dotyczy się A*, ale skóra lepsza np w dotyku
Jak szukasz taniego kombi to polecam Ci tego gościa.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5484708
Mieszka on w Czaplinku (jakieś 520km z Kato), ale opłaca się tam jechać. Ma używane i końcówki serii. Jak u niego byłem to miał w domu ponad 40 kombinezonów, wszystkie w super stanie, cześć jeszcze z metkami. Ceny ma świetne. Za 1000zł spokojnie dostaniesz w miarę dobry fajną skórę.
A jak nie boisz się jednoczęściówek i mieścisz się w 50, to mam w domu Franka Thomasa, leży mi w szafie i wkurwia, moge Ci sprzedać za psie pieniądze. |
|
 |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
|
|
|
 |
tomko222

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-10-02, 06:01
|
|
|
W takim probikerze przejachałem już z 10k km i jak narazie jest ok. Tylko był problem z zamkiem - maszynka zamka się rozpadła na 2 części. |
_________________ 2009-2014 Honda CB500 1998
2014-obecnie Yamaha FZ6 Fazer 2008 |
|
|
|
 |
jaras111x
Motocykl: 900rr sc33/DRZ400 Y
Imię: Jaro
Wiek: 46 Dołączył: 08 Lut 2011 Posty: 34 Skąd: Knurów,Opole
|
Wysłany: 2011-10-07, 17:48
|
|
|
| Ja sezon wyjeżdziłem w tschul 737 jest ok,udało mi sie go wyrwać w marcu za 1000zł zakup udany jak na tą cene.Ochraniacze są tam gdzie być powinny i jest ich tyle ile być powinno z tego jestem zadowolony jedyny mankament taki że sztywna w h... Prawda jest taka że każdy z nas próbuje przyoszczędzić,miałbym więcej kasy kupiłbym Berika. Rękawice kup dobre,nie byle co uważam że minimum to 200zł choć w gliwicach w bikerschoice widziałem fajne za 180 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |