|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kask i kurtka - Dobra rada mile widziana. |
| Autor |
Wiadomość |
Dzika Czika
Dzika Czika Papryka

Motocykl: Honda
Imię: Aga
|
Wysłany: 2011-01-23, 20:06
|
|
|
| Kamyk napisał/a: | | Patra napisał/a: | | Kamyk napisał/a: | | które w tańszych kurtkach np. Modeki się pojawiają (np. popruta podpinka, zamek do spięcia spodni odpruty, czy urwany suwak itp...) |
Przejeździłam w Modece (kombik, buty, rękawice, pas) cały sezon i żadnych uszkodzeń się nie dorobiłam więc nie ma co od razu jej skreślać. A dodam, że kilka razy z glebą się przywitałam |
No to miałaś farta Ja mam zupełnie inne odczucia co do Modeki(zresztą nie tylko ja), co chwila jakaś pierdoła...
Rękawice... 2 miesiące i rzep się odpruł, środek sezonu więc olałem sprawę bo wolałem jeździć niż czekać 2 tygodnie aż mi rozpatrzą reklamację...
Kurtka, odłamał się uchwyt suwaka niby drobiazg ale o ile łatwiej jest rozpiąć kurtkę z takim mało istotnym dzyndzelkiem:), następnie zaczął się pruć zamek spinający kurtkę ze spodniami...
Spodnie, podpinka się rozpruła...
Tylko buty sezon wytrzymały bezproblemowo... Za to ten sam model koledze na zgięciu popękał...
Niby drobiazgi z którymi można jeździć ale bardzo denerwujące...
Osobiście nigdy więcej nic z tej firmy nie kupię... |
No to chyba z ciuchami ogolnie to roznie bywa bo z 2 kurtek Hein Gericke (zimowka i letnia) jakie mam jedna sie pruje druga daje rade:) Takze nie ma reguly... |
|
|
|
 |
maru

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
|
Wysłany: 2011-01-23, 20:30
|
|
|
...tyle pisać więc proszę Cię spotkajmy się któregoś jesiennego dnia i pojedziemy w polske, pożyczę Ci ten kask i sam spróbujesz w czym rzecz. Powiem tak myśląc że mam kask za 2300zl bo tyle dałem w hondzie w Katowicach jak jeszcze istniała, jadę sobie i myślę co ja zrobiłem nic nie widzę zimno mi w czaszkę i łep mi pęka od szumu, Ok przeżyłem , po paru dniach dosiadłem BMW GS 1150 zakładając kask C3 mówię do mojej żony będę za 20 minut sądząc ze nie dam rady dłużej jeździć na moto w tym kasku i tu zdziwienie wszystko ok jadę sobie i nic ! Więc wyciągam wnioski mam wysoką szybę turystyczna i okazuje się ze to wystarczy by śmiało śmigać w tym kasku bo na Fazerze S 600 NIE MA TAKIEGO KOMFORTY co na motocyklu z turystyczną szybą . [/quote]
Bass, ale ja mam C3 juz dwa lata zrobiłem w nim ponad 30 tys.km!! Hm...i nie wiem jak mogła Ci szybka zaparowac - przeciez C3 ma pinlocka!! Ile osob tyle opinii A ze szyba w moto powoduje halas to oczywiste. Kaski pod wzgledem halasu, szumow , glosnosci powinno sie testowac NAKEDEM.
A dla zainteresowanych dodam, ze w Ratka-Motocykle mozna sie karnac w roznych kaskach, tak na probe i ocenic co komu pasuje.[/b] |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-01-23, 20:55
|
|
|
maru, - może jestem wybredny ale kask C3 leży na półce i go nie wyciągam co do pinlocka to brak słów , wyobraź sobie jazdę ze Szczecina do Rudy z zaparowanym wizjerem to była 1 rajza z tym kaskiem tak daleko gdybym wiedział że tak będzie wżyciu bym nie założył go . Jeszcze mnie denerwuje otwieranie szczęki nie bardzo czuje w rękawicy letniej ten przycisk jeśli można tak to nazwać a w Nolanie robię to intuicyjnie jedyny minus Nolana to to że powyżej 200km/h blenda przeciwsłoneczna się sama zamyka nic miłego podczas jazdy w nocy
[ Dodano: 2011-01-27, 22:41 ]
Przepraszam wszystkich za wypowiedź na temat kasku C3 zupełnie pomyliłem się z kaskiem C2 bo taki posiadam .
Jeszcze raz przepraszam za błędną ocenę kasku C3
Ps. Dzięki maru za spostrzegawczość |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |