|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Transakcja PAYPAL |
| Autor |
Wiadomość |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2012-05-13, 20:05
|
|
|
| Kharis napisał/a: | | ser-jones napisał/a: | | Najpierw kasa na koncie |
W paypal możesz anulować tranzakcję i cofnąć kase, nawet jeśli jest zlecenie wypłaty na rachunek bankowy do bodajże 2 czy 3 dni. |
Wiem, troche sie tym interesowalem, ale jak kasa bedzie juz w jego banku to nikt juz tego nie cofnie, ale widze ze moze byc problem bo cala sprawa jest powiazana z wysylka przedmiotu. Ja bym raczej sie w to nie pchal, albo jakos dogadal sie z gosciem ze wysle dopiero wtedy jak bedzie kasa zabezpieczona, albo niech cofa transakcje i juz. Ogolnie troche smierdzaca sprawa. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-05-13, 20:10
|
|
|
| Zeno, daruj sobie interesy z Nigerią. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2012-05-13, 20:44
|
|
|
zeno odpuść sobie to jak wystawiałem swój to koleś też mi pisał ze tą metodą płatność . to ściema ! a jak mu pisałem że mam znajimych w angli i mogę dostarczyć moto i zapłaci znajomemu po oględzinach to on że niby na statku pracuje nie ma czasu itp.
ściema ściema jeszcze raz ściema
do czytałem do kńca nie żartuj że na to poszłeś haha poczytaj na necie dużo osób tak wyrolowano , przyjdzie ci @ że masz kasę itp. czasem nie wysyłaj moto bez gotówy w ręku bo to przekręt jest
prosta sprawa czy ty byś tak kupował sprzęta czyli bez oględzin bez jazdy kasa na konto komuś z innego kraju ?? dziwię się że tyle ludzi się nabiera na takie akcje no ale jak jest parcie an sprzedaż sprzęta to tak bywa |
| Ostatnio zmieniony przez walek809 2012-05-13, 20:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-05-13, 20:57
|
|
|
| Zenek nie słuchaj ich sprzedawaj. |
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-05-13, 21:13
|
|
|
napisz gosciowi ze szwagier trenuje boks
i wkrotce ma sparing w anglii czy innej nigerii |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-13, 21:53
|
|
|
wlasnie napisalem gościowi, ze popsułem moto i mogę mu przesłać w częściach jeśli chce.
poza tym znalazłem na forum prawnym ciekawa transakcje, poczytajcie :
RE: Paypal - sprzedaż przedmiotu wirtualnego; wycofanie pieniędzy
Witam,
Chcialem odnowic temat. poniewaz mam podobny problem.
Jednak ja załatwiłem to przez ebay, ale jak wiadomo aukcje takie nie podlegaja ochronie kupujacych i sprzedajacych... Kupujacy wyslal pieniadze i to dosc spore, po czym urochomil spor zanim zndazylem wyslac numery i hasla do konta, spor przeksztalcilem w roszczenie ktore wygralem, bo nie podlegal kupujacy ochronie oczywiscie... Po wszystkim wyslalem kupujacemu dane. Niby mam pieniadze ale boje wlasnie o obciazenie zwrotne. Wymienilem sie podczas transakcji z kupujacym dowodami tozsamosci, tzn ja mu dalem dowod on mi prawa jazdy (kupujacy jest z usa i mowil ze nie maja jako takich dowodow). Dodatkowo podspisalem z kupujacym prowizoryczny dowod zakupu w formie elektronicznej (przez emaila) w 2 wersjach jezykowych. Zacytuje:
Polska wersja
Umowa do transakcji
Ja Kamil xxxxxxxx (zamieszkały w Polsce, xxxxxxxxx-xxx, ul. xxxxxxx) sprzedaje Tobie , Daniel xxxxxx ( zamieszkały w xxxxx SHamus Ct Woodbridge, xxxxxxx United States, który aktualnie żyje i przebywa w HQ KFOR MAIN Film City (USNIC) APO AE 09340. ) Moje konto w grze Tibia (xxxxxxxxxx) za kwotę na aukcji w serwisie ebay ( w polskiej walucie 3800 PLN lub równowartość w walucie amerykańskiej 1200 usd albo europejskiej 850 euro - według kursów w dniu podpisania umowy). Konto w Tibi zarejestrowane jest na mnie. Jestem jego jedynym właścicielem. Dam Ci wszystkie dane dotyczące konta (Account number, password, recovery key) po zaakceptowaniu tej umowy i w chwili zaksięgowania pieniędzy na moim koncie bankowym. Po skończeniu transakcji, kiedy zarejestruje zapłatę na moim koncie bankowym, zrzekam się tego konta w Tibii. Nigdy więcej go nie użyje i będzie ono Twoje od tego momentu. Staniesz się jego pełnym właścicielem i możesz z nim robić co chcesz. Po otrzymaniu postaci w Tibii nigdy nie wycofasz pieniędzy, nie zażądasz ich zwrotu i nie zrobisz czegoś podobnego w celu odzyskania pieniędzy i zatrzymania konta w Tibii. Kiedy jeden z nas złamie postanowione tu zasady, drugi może udać się na policje i złożyć skargę o oszustwo.
Ten email oraz zdjęcie z Twoim dowodem osobistym albo paszportem zapisze i wydrukuje i będę trzymał przez jeden rok jako dowód.
Skan Twojego dowodu osobistego, paszportu, prawo jazd, albo innego ważnego i państwowego dokumentu stanowi akceptacje tej umowy.
Kamil xxxxxxxx
.................................................. .................................................. ..
If you accept it say that yes and send Your photo, scan of identity card or passport or other document confirming your personality.
Kupujacy napsial ze akceptuje i wyslal swoj skan prawa jazdy.
Moje pytanie jest nastepujace:
Czy jestem w jakimkolwiek stopniu chroniony przez prawo?
Czy w razie tego chargebacku moglbym sie domagac zwrotu tych pieniedzy?
Czy wogole da sie wytoczyc proces komus z USA? |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-05-13, 21:57
|
|
|
| I tak to z polakiem interesy robić. Człowiek chce kupić motocykl to mu każe wpłacić pieniądze a potem ściemnia, że motocykl rozbity. |
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-05-14, 06:34
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | I tak to z polakiem interesy robić. Człowiek chce kupić motocykl to mu każe wpłacić pieniądze a potem ściemnia, że motocykl rozbity. |
nie gadaj uczciwy jest, normalny polak wcisnoł by biedakowi ze bezwypadek 30 tys przebiegu i zapierał ze ten ksiadz z niemiec w ciazy co wczesniej na nim latał nawet 5 tys obrotów nie przekraczał takze zachował sie jak by to nazwać rycersko |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-15, 23:26
|
|
|
i jak sprzedałeś |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-15, 23:35
|
|
|
mieli racje ci co gadali, że ściema.
w sobote i niedziele gość pisał jak ze sraczką, co 1-2 godziny maila na 1/2 strony a od czasu jak napisałem, że motor popsuty czyli od niedzieli cisza .
pewno marynarzuje w dalekich stronach.
podaje ważne adresy, jakby jeszcze do kogoś sie zgłosili :
kupujący :
andrew.patrick03
Andrew Patrick, London
Here is my number +447024077185
kurier :
Courier Details:
Name: Bent Johnson
Address: 32 London Street,
County: Edinburgh
City: Midlothian
Postal Code: EH3 6LX
Country : United Kingdom. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-05-16, 13:10
|
|
|
| Okłamałeś Pana Andrewa. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2012-05-16, 21:32
|
|
|
| zeno, napisz jeszcze z jakiego adresu @ pisał tak dla innych ja juz swojej sprawy prawi nei pamiętam bo było to rok temu i nie mam namiarów ale w necie można znaleźć kilku oszukanych |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-17, 00:20
|
|
|
| walek809 napisał/a: | | zeno, napisz jeszcze z jakiego adresu @ pisał tak dla innych ..... |
andrew.patrick03@gmail.com |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |