|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Nowe moto, tylko jakie? |
| Autor |
Wiadomość |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-07-12, 10:36
|
|
|
| Kharis napisał/a: | | d1abol napisał/a: | | Kharis, te moto ktore powymieniales to takie cofnaie sie do tylu. Nie chce nic slabszego od swojej F4i |
Wiesz co, pozwolisz że nie skomentuje. Potrzebujesz ścigacza który ma wyglądać i wyrywać dupencje to kup R1. Podejrzewam że nawet nie wiesz jak wykorzystać 30% mocy swojego motocykla a znalazłby się ktoś kto na 250 by Cię objechał. Ahh zapomniałem, żyjemy w Polsce tutaj poniżej 600 to się nie jeździ, najlepiej supersport, albo może nawet litr. Bierz litra w V-ce, najlepiej to dopierdol sobie Yamahe Vmax V4. Wiek w profilu 22 lata, ręce opadają. Jeżeli masz te 18 tysięcy i potrzebujesz czegoś co zapierdala to polecam poszukać po rynku, przejechać się na jednym, na drugim, na trzecim i problem rozwiązany... co mogłem to doradziłem. Pzdr |
Stary, i po co ta napina? Jezeli juz chcesz przydzielic mnie do jakiejs kategorii wiekowej to powiem Ci, ze za 2 tygodnie te 22 zmieni sie na 23, a kiedy przyjdzie czas na zmiane moto bedzie juz 24, a moze nawet blizej 25. Moto wykorzystuje na tyle na ile pozwalaja na to warunki drogowe, toru wyscigowego sobie raczej nie urzadzam, nawet jezeli wykorzystuje do tego te 30%...to trudno. Sam watpie by ktokolwiek byl w stanie na codzien wykorzystac chocby polowy tego co drzemie w ramie rasowego sciga.
Nie wiem na prawde co Cie tak rozzloscilo, ze zaczales mnie do jakiegos dresa porownywac. Odnioslem sie tutaj przede wszystkim do SVki 650, ktora ma bodajze 78 KM? F4i ma ich 32 wiecej, wiec tak... wciaz uwazam ze bylby to chybiony pomysl (w pierwszym poscie wpominalem o VFR ale chodzilo mi o VTR - moj blad o czym potem napisalem ). I co w tym zlego, ze motocykl ma sie podobac? To chyba jedno z tych kryteriow ktore kazdy chce zeby bylo spelnione. Nikt nie chcialby dosiadac kobiety ktora nie jest w jego typie.
Alfa i omega nie jestem, calego rynku motocykli nie znam, stad ten temat.
Wiec nie rzucaj we mnie gownem bo napisalem, ze nie chce sie przesiadac na slabszego sprzeta. To chyba naturalna kolej rzeczy, ze chce sie miec troche wiecej mocy do dyspozycji? Troche juz jezdze i mniewjiecej wiem, czego oczekuje po przyszlym sprzecie, a czym nie dysponuje moja niunia.. i tyle. A dup to tym bardziej wyrywac nie musze, narzeczona to ja juz mam ktora wyrwalem na co innego |
|
|
|
 |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-07-12, 11:39
|
|
|
SV 650 ma 71 kucy kolego, SV 1000 jakieś 120. Wyskoczyłem ponieważ nie lubię takiego podejścia ludzi, wiek tu ma raczej mało istotne znaczenie tak naprawdę. A jeżeli chodzi o moc, uwierz mi ktoś na 650'ce SV'ce wziąłby Twoją Cebre. To jest V-ka, ciągnie od dołu, ma lepsze osiągi "brak mocy" jeżeli tak można to nazwać widać przy prędkościach rzędu 160 kmh ? Nawet więcej, zupełnie inna charakterystyka silnika, przejedź się na SV-ce 650 i zobaczysz.
Jeżeli chodzi o VTR to ktoś z forum miał ładną 1000 do sprzedania, tylko nie bardzo kojarze już kto. Natomiast nawiązując do wyglądu motocykla ma "wyglądać" to jedno, po drugie ma jeździć, spełniać wymogi które mu stawiasz. Jeszcze jedna najważniejsa rzecz! Pamiętaj że to Ty masz prowadzić motocykl a nie motocykl ma prowadzić Ciebie co się często zdarza na mocniejszych motocyklach. A później się widzi ludzi na litrowych supersportach którzy jak odkręcą to od razu heblują bo boją się mocy. Jeżeli jeszcze chodzi o moc do dyspozycji, zastanów się dobrze czy Ci to jest faktycznie potrzebne. Napisałeś że brakuje Ci mocy od dołu wiec faktycznie V-ka jest świetnym rozwiązaniem, ewentualnie nawet kolega dobrze napisal XX... ale to już ma swoją wagę i raczej jest bardziej do sportowej turystyki jak do miasta ze względu na swoją wagę.
Tak więc nie miałem na myśli Cie obrażać, jeżeli poczułeś się urażony to oficjalnie tutaj przed wszystkimi przepraszam, zobacz na czas kiedy to pisałem
Mam nadzieje że znajdziesz coś dla siebie, najlepsza opcja, przejedź się na jednym, drugim, trzecim motocyklu aż stwierdzisz "tak to jest motocykl dla mnie"
Pozdrawiam |
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
|
Wysłany: 2011-07-12, 15:05
|
|
|
Mialem okazje poscigac sie z Robem z forum, ktory jezdzi SVka, wiec wiem ze co potrafi V-ka na pierwszych 100 metrach
Na razie musze kazdy z tych sprzetow poogladac, pomacac a najlepiej to przejechac sie
Ale to juz zostawie na przyszly rok. Na razie tylko chce sobie skompletowac jakas liste potencjalnych kandydatow, a w przyszlym roku cos dosiasc i polatac.
Marzy mi sie po cichu jakis fajny przecinak z dwucylindrowa V-ka, moze cos uda sie znalesc.
A co do SP2, kiedys juz przegladalem oferty i obawiam sie, ze suma ktora chce przeznaczyc na moto bedzie raczej niewystarczajaca, zadbane sztuki to koszt +20 tys, chyba ze to byly jakies wygorowane ceny. Fajnie by bylo gdyby mial od razu zmienina tylnia lampe bo ta fabryczna to jakis potwor
Na aukcjach SP2 tez nigdy wiele nie spotykalem wiec wyrwanie w kraju fajnej sztuki tez moze byc trudnym zadaniem |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-07-12, 15:37
|
|
|
| d1abol napisał/a: | | Stary, i po co ta napina? Jezeli juz chcesz przydzielic mnie do jakiejs kategorii wiekowej to powiem Ci, ze za 2 tygodnie te 22 zmieni sie na 23 |
Łał ! ! !
Jeżeli chcesz żeby Twój post miał poważny wydźwięk to nie zaczynaj go nigdy od zdania z taką argumentacją.
| Kharis napisał/a: | | A później się widzi ludzi na litrowych supersportach którzy jak odkręcą to od razu heblują bo boją się mocy. |
To w tych supersportach manetki są zero-jednykowe ? |
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-12, 15:42
|
|
|
| Cytat: | | To w tych supersportach manetki są zero-jednykowe ? |
No to Ty taki znawca i o tym nie wiesz? Tak jak w skuterze! Odkręcasz manete, raket fjuel i za Tobą ino kurz ! Pełna moc i na przód! |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-12, 15:47
|
|
|
| Kharis napisał/a: | No to Ty taki znawca i o tym nie wiesz? Tak jak w skuterze! Odkręcasz manete, raket fjuel i za Tobą ino kurz ! Pełna moc i na przód! |
Jak widać człowiek uczy się przez całe życie.
W takim razie jeszcze jedno pytanie: w tych supersportach hamulce też są zero-jedynkowe ? |
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-12, 15:56
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | w tych supersportach hamulce też są zero-jedynkowe ? |
Ależ oczywiście, automatycznie blokują koła żeby było ciekawiej a Ty musisz wytracić prędkość będąc cały czas w uślizgu |
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
|
Wysłany: 2011-07-12, 16:32
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | d1abol napisał/a: | | Stary, i po co ta napina? Jezeli juz chcesz przydzielic mnie do jakiejs kategorii wiekowej to powiem Ci, ze za 2 tygodnie te 22 zmieni sie na 23 |
Łał ! ! !
Jeżeli chcesz żeby Twój post miał poważny wydźwięk to nie zaczynaj go nigdy od zdania z taką argumentacją.
|
Czesc, jestem Wojtek... i ja tez mam 12 lat! |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-12, 16:34
|
|
|
| d1abol napisał/a: | | Czesc, jestem Wojtek... i ja tez mam 12 lat! |
To miło, że kolega pozwolił skorzystać ze swojego konta ale załóż sobie własne. Rejestracja jest darmowa. |
|
 |
kiler600r

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-07-12, 17:14
|
|
|
aprilia tuono <ew. rsv> to jedyny i oczywisty wybór
mialem okazje pojezdzic na touno i co moge powiedziec:
-zajebisty silnik, ma niesamowitego kopa, na co dzien latam xx, a i tak aprilia zrobila na mnie duuuze wrazenie
-zajebiste podwozie, w sumie zywcem z rsv
-super wyglad
-spalanie w okolicach 8litrow to norma
-rewelacyjne hamulce
-maly bak
-praktycznie brak schowka pod siedzeniem
-praktycznie brak siedzenia, bardziej nazwalbym to otapicerowana deska
-drogi serwis? podajcie konkrety, bo wymiany plynow, filtrow, klockow i innych elementow eksploatacyjnych kosztuja tyle co w japoncach.... |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-07-13, 01:16
|
|
|
Fajna sesja zdjęciowa z tuono i f4
Wynika z tego, że f4 wygodniejsze |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-13, 14:13
|
|
|
| PiotRR napisał/a: | Fajna sesja zdjęciowa z tuono i f4
Wynika z tego, że f4 wygodniejsze |
Piękne... maszyny... HUEHUEHEHUEHEU |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-07-13, 15:27
|
|
|
SV650 super, w mieście daje rade poręczna i ma kopa od dołu, wielu posiadaczy 600setek mi to mówiło że muszą dużo mieszać biegami żeby dotrzymac mi towarzystwa, jednak powyżej 150km/h szału nie ma Vmax to jakies 220 km/h, zależy jak moto bedzie używane ja złego słowa na SV nie powiem, jednak sam w przyszłym sezonie chciałbym cos mocniejszego głównie ze względu na dłuższe trasy , a jako ciekawostke powiem, że ostatnio moja SV spaliła 10 l/100 trasa Mikołów -Wisła-Mikołów. |
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-13, 15:53
|
|
|
| Robs85, Udaj się do jakiegoś magika, wyreguluj gaźniki i powinno być dobrze... 10l jak na SV'ke to dosyć dużo... trasa... |
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-07-13, 16:17
|
|
|
Wtrysk jest , a wszystkie sprawy serwisowe były robione w minionym sezonie, a spalanie wyniknęło z tego, że musiałem sie utrzymac za dwiema R1 , na wiślance cały czas praktycznie Vmax i z każdych świateł równiez nie było lekko , a tak normalnie to ok 6,5 do 7l mi pali przy dość ostrej jezdzie. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |