Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
CBR 600 F3 vs. Yamaha YZF 600 Thundercat
Autor Wiadomość
MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-07, 10:06   CBR 600 F3 vs. Yamaha YZF 600 Thundercat

Witam. Zamierzam zmienic w ciagu kilku dni zmienic sprzet. Dyversja sprzedana. Zasoby kolo 6-7 tysiecy. Celuje w 2 wyzej wymienione sprzety. Ogolnie moja opinia wyglada tak: CBR mniej awaryjne, bardziej sportowa pozycja. Thundercat lepszy wyglad i wygodniejsza poztycja. Ogolnie spalanie jest podobne. W tej kasie latwiej bedzie o thundercata ale trafiaja sie tez F3. Jaka jest Wasza opinia na temat tych maszyn? Do obu sie juz przymierzylem ale nie mialem okazji sie przejechac.

Pozdrawiam,
MadJack.

Martin.B.M. 

Motocykl: Fajny
Wysłany: 2010-06-07, 15:01   Re: CBR 600 F3 vs. Yamaha YZF 600 Thundercat

Nie kieruj±c siê wygl±dem moto te¿ bym wola³ f3 t± 97-98r z nowszym ty³em,jak ju¿ sam wspomnia³e¶ jest bardziej bezawaryjna od t-cata ¶wiadczy o tym nawet fakt ¿e silnik bez wiêkszych modyfikacji by³ dalej w Hornecie 06r. A du¿o kotów cierpi na uszkodzenie 2 biegu a jak Ci taki padnie po czasie (lub jak takiego kupisz) to niestety trzeba ca³kowicie silnik rozbebeszyæ nie to co w r6 czy r1 gdzie ty³o dó³ odkrêcasz.Poza tym kotki lubi± oliwê jak siê je ostrzej traktuje..Starsze srady te¿ choæ mniej wygodne i kusz±ce sylwetk± te¿ s± mocne i ma³o awaryjne..Ale to moje zdanie wybór oczywi¶cie nale¿y do Ciebie... :)

lewy 
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-06-07, 15:04   

ma³a dyskusja z tym ze do tej dwójki wmieszany jest gsxf 750 i przedzia³ cenowy do 8,5 ty¶

http://www.motocykl.org/t...b476c4f&start=0

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-07, 15:47   

szczerze lewy to za wiele mi ten link nie pomogl :P niby wszyscy tam sa za kotem. Ja osobiscie tez bym wolal kota. Tylko boje sie tej cholernej skrzyni :/ jesli chodzi o lykanie oliwy przy palowaniu to tego sie nie martwie bo raczej na pewno nie paluje ;) a jednak tcat jest chyba lepszym pogodzeniem turysta-miastowy niz cebra... z tego co mi wiadomo to 2 pada w kotach jak sie zmienia biegi bez sprzegla. Podobno sa nato uczulone i na jazde na kole. Wydaje mi sie, ze dluzsza przejazdzka testowa na dobrze rozgrzanym silniku powinna wyeliminowac mozliwosc umierajacej skrzyni?

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-06-07, 16:48   

Popatrz na te motocykle CBR stylistycznie to lata 80'te w porównaniu do cata wygl±da jak dziadek. A druga sprawa ¿e ka¿dy przyg³up i lanser je¶li wpadnie na pomys³ zakupu motocykla to kupuje nie do¶æ ¿e hondê to jeszcze CBR wiêc po³ow± CBR'ek je¿d¿± mato³y w dresach. W Polsce je¼dziæ hond± to tak jak je¼dziæ golfem albo star± bet± z przyciemnianymi foli± szybami, oczywi¶cie foli± z mas± b±bli powietrza pod spodem.

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-07, 19:58   

Prezes tak± opiniê te¿ ju¿ w necie czyta³em. Dobrze, ¿e powiedzia³e¶ bo przynajmniej mam potwierdzenie. Zastanawiam siê tylko jakie jest prawdopodobieñstwo trafienia kota z umieraj±c± skrzyni±. Jaki jest koszt naprawy takiej skrzyni? Z tego co sie zorientowa³em to nowe czê¶ci, ¿eby "za³ataæ" dwójkê kosztuj± ko³o 400 pln. Ale trzeba ca³y silnik rozbebeszyæ :/ i za to sobie ¶piewaj± 1500-2000 za zrobienie takiej skrzyni... prawdo to? :P

grizzly 

Motocykl: CBR600
Imię: Sylwia
Wysłany: 2010-06-07, 20:09   

kiedys mialam ten sam proble.Wybieralam pomiedzy tymi dwoma motocyklami i co kupilam honde.Nie jestem dresem ale za to mala osobka ktora bierze pod uwage wage i wysokosc motocykla.Jedno powiem Honda wybacza duzo bledow.Do tego jest bardzo wygodna jak kazdego juz dupa boli to ja jeszcze moge jezdzic.Do tego ma elastyczny silnik.No i waga jest o wiele lzejsza od kota.Jak bedziesz musial gdzies motor wypachac albo kombinowac to wtedy zobaczysz :p

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-07, 20:20   

Wlasnie fakt iz CBR jest mniejsza raczej mnie stresuje :) jestem dosc roslym chlopkiem ;) mam 188 cm. Waga kota porownywalna jest do XJ 600 S wiec mysle, ze akurat z waga nie bede mial problemow :)

jutro dywersja jedzie do nowego wlasciciela a ja sie skaplem, ze mam jeszcze miekki dowod na dodatek nie wazny od miesiaca... trzeba gnac do Urzedu :P

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2010-06-07, 20:46   

motocykl sprzeda³e¶ za wiêksz± kasê ni¿ kupi³e¶ ? Je¶li tak bêdziesz musia³ siê jeszcze ze skarbówk± rozliczyæ.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2010-06-07, 20:51   

prezesartur napisał/a:
Popatrz na te motocykle CBR stylistycznie to lata 80'te w porównaniu do cata wygl±da jak dziadek. A druga sprawa ¿e ka¿dy przyg³up i lanser je¶li wpadnie na pomys³ zakupu motocykla to kupuje nie do¶æ ¿e hondê to jeszcze CBR wiêc po³ow± CBR'ek je¿d¿± mato³y w dresach. W Polsce je¼dziæ hond± to tak jak je¼dziæ golfem albo star± bet± z przyciemnianymi foli± szybami, oczywi¶cie foli± z mas± b±bli powietrza pod spodem.

Hahaha :D

My¶lê ¿e Prezes rozwia³ twoje w±tpliwo¶ci :D

Tweety 

Motocykl: Yamaha
Imię: Gosia
Wysłany: 2010-06-07, 21:06   

Je¼dzi³am Kotem 2 sezony i sprawowa³ sie b. dobrze . Nie nale¿e do filigramowych osób i troche si³y mam, ale przy powolnych manewrach ciê¿ar dawa³ o sobie znaæ - i to by³ dla mnie jedyny minus tego motocykla. Poza tym bardzo wygodny na trasie 180 km/h i nie czuæ wiatru, stabilny w sakrêtach, po mie¶cie te¿ nie tragedia , bo w korku bez problemu sz³o sie poprzeciskaæ. No i wygl±d wydaje mi sie ¿e jest ³adniejszy od CBR ale to juz wkestia gustu.

prezesartur 

Wysłany: 2010-06-07, 21:14   

grizzly napisał/a:
jak kazdego juz dupa boli to ja jeszcze moge jezdzic.

Zawsze mówi³em, ¿e trzeba dobrze posmarowaæ ale Tobie tego widzê mówiæ nie trzeba :D

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2010-06-07, 21:20   

prezesartur napisał/a:

Zawsze mówi³em, ¿e trzeba dobrze posmarowaæ ale Tobie tego widzê mówiæ nie trzeba :D

widzê, ¿e ju¿ jeste¶ po przej¶ciach skoro tak mówisz :D

grizzly 

Motocykl: CBR600
Imię: Sylwia
Wysłany: 2010-06-07, 21:21   

ja tam bez smarowania mam wygodny zic :p

prezesartur 

Wysłany: 2010-06-07, 21:30   

Daro ZX napisał/a:
widzê, ¿e ju¿ jeste¶ po przej¶ciach skoro tak mówisz :D

Ale¿ oczywi¶cie. Mo¿e jak siê bardzo postarasz te¿ kiedy¶ namówisz jak±¶ nieszczê¶nicê i pozwoli poje¼dziæ wtedy bêdziesz wiedzia³ o czym mówimy. Tylko ¿eby¶ przypadkiem nie smarowa³ smarem do ³añcuchów w szpreju.

grizzly napisał/a:
ja tam bez smarowania mam wygodny zic :p

Z tego co pamiêtam z Animal Planet to grizzly maj± raczej w³ochat± ¿yæ.

Odpowiedz do tematu