|
CBR 600 F3 vs. Yamaha YZF 600 Thundercat |
| Autor |
Wiadomość |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-07, 10:06 CBR 600 F3 vs. Yamaha YZF 600 Thundercat
|
|
|
Witam. Zamierzam zmienic w ciagu kilku dni zmienic sprzet. Dyversja sprzedana. Zasoby kolo 6-7 tysiecy. Celuje w 2 wyzej wymienione sprzety. Ogolnie moja opinia wyglada tak: CBR mniej awaryjne, bardziej sportowa pozycja. Thundercat lepszy wyglad i wygodniejsza poztycja. Ogolnie spalanie jest podobne. W tej kasie latwiej bedzie o thundercata ale trafiaja sie tez F3. Jaka jest Wasza opinia na temat tych maszyn? Do obu sie juz przymierzylem ale nie mialem okazji sie przejechac.
Pozdrawiam,
MadJack. |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2010-06-07, 15:01 Re: CBR 600 F3 vs. Yamaha YZF 600 Thundercat
|
|
|
Nie kieruj±c siê wygl±dem moto te¿ bym wola³ f3 t± 97-98r z nowszym ty³em,jak ju¿ sam wspomnia³e¶ jest bardziej bezawaryjna od t-cata ¶wiadczy o tym nawet fakt ¿e silnik bez wiêkszych modyfikacji by³ dalej w Hornecie 06r. A du¿o kotów cierpi na uszkodzenie 2 biegu a jak Ci taki padnie po czasie (lub jak takiego kupisz) to niestety trzeba ca³kowicie silnik rozbebeszyæ nie to co w r6 czy r1 gdzie ty³o dó³ odkrêcasz.Poza tym kotki lubi± oliwê jak siê je ostrzej traktuje..Starsze srady te¿ choæ mniej wygodne i kusz±ce sylwetk± te¿ s± mocne i ma³o awaryjne..Ale to moje zdanie wybór oczywi¶cie nale¿y do Ciebie... |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-07, 15:47
|
|
|
szczerze lewy to za wiele mi ten link nie pomogl niby wszyscy tam sa za kotem. Ja osobiscie tez bym wolal kota. Tylko boje sie tej cholernej skrzyni :/ jesli chodzi o lykanie oliwy przy palowaniu to tego sie nie martwie bo raczej na pewno nie paluje a jednak tcat jest chyba lepszym pogodzeniem turysta-miastowy niz cebra... z tego co mi wiadomo to 2 pada w kotach jak sie zmienia biegi bez sprzegla. Podobno sa nato uczulone i na jazde na kole. Wydaje mi sie, ze dluzsza przejazdzka testowa na dobrze rozgrzanym silniku powinna wyeliminowac mozliwosc umierajacej skrzyni? |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-07, 16:48
|
|
|
| Popatrz na te motocykle CBR stylistycznie to lata 80'te w porównaniu do cata wygl±da jak dziadek. A druga sprawa ¿e ka¿dy przyg³up i lanser je¶li wpadnie na pomys³ zakupu motocykla to kupuje nie do¶æ ¿e hondê to jeszcze CBR wiêc po³ow± CBR'ek je¿d¿± mato³y w dresach. W Polsce je¼dziæ hond± to tak jak je¼dziæ golfem albo star± bet± z przyciemnianymi foli± szybami, oczywi¶cie foli± z mas± b±bli powietrza pod spodem. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-07, 19:58
|
|
|
Prezes tak± opiniê te¿ ju¿ w necie czyta³em. Dobrze, ¿e powiedzia³e¶ bo przynajmniej mam potwierdzenie. Zastanawiam siê tylko jakie jest prawdopodobieñstwo trafienia kota z umieraj±c± skrzyni±. Jaki jest koszt naprawy takiej skrzyni? Z tego co sie zorientowa³em to nowe czê¶ci, ¿eby "za³ataæ" dwójkê kosztuj± ko³o 400 pln. Ale trzeba ca³y silnik rozbebeszyæ :/ i za to sobie ¶piewaj± 1500-2000 za zrobienie takiej skrzyni... prawdo to? |
|
|
|
 |
grizzly

Motocykl: CBR600
Imię: Sylwia
|
Wysłany: 2010-06-07, 20:09
|
|
|
| kiedys mialam ten sam proble.Wybieralam pomiedzy tymi dwoma motocyklami i co kupilam honde.Nie jestem dresem ale za to mala osobka ktora bierze pod uwage wage i wysokosc motocykla.Jedno powiem Honda wybacza duzo bledow.Do tego jest bardzo wygodna jak kazdego juz dupa boli to ja jeszcze moge jezdzic.Do tego ma elastyczny silnik.No i waga jest o wiele lzejsza od kota.Jak bedziesz musial gdzies motor wypachac albo kombinowac to wtedy zobaczysz :p |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-07, 20:20
|
|
|
Wlasnie fakt iz CBR jest mniejsza raczej mnie stresuje jestem dosc roslym chlopkiem mam 188 cm. Waga kota porownywalna jest do XJ 600 S wiec mysle, ze akurat z waga nie bede mial problemow
jutro dywersja jedzie do nowego wlasciciela a ja sie skaplem, ze mam jeszcze miekki dowod na dodatek nie wazny od miesiaca... trzeba gnac do Urzedu |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-06-07, 20:46
|
|
|
| motocykl sprzeda³e¶ za wiêksz± kasê ni¿ kupi³e¶ ? Je¶li tak bêdziesz musia³ siê jeszcze ze skarbówk± rozliczyæ. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2010-06-07, 20:51
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Popatrz na te motocykle CBR stylistycznie to lata 80'te w porównaniu do cata wygl±da jak dziadek. A druga sprawa ¿e ka¿dy przyg³up i lanser je¶li wpadnie na pomys³ zakupu motocykla to kupuje nie do¶æ ¿e hondê to jeszcze CBR wiêc po³ow± CBR'ek je¿d¿± mato³y w dresach. W Polsce je¼dziæ hond± to tak jak je¼dziæ golfem albo star± bet± z przyciemnianymi foli± szybami, oczywi¶cie foli± z mas± b±bli powietrza pod spodem. |
Hahaha
My¶lê ¿e Prezes rozwia³ twoje w±tpliwo¶ci |
|
|
|
 |
Tweety

Motocykl: Yamaha
Imię: Gosia
|
Wysłany: 2010-06-07, 21:06
|
|
|
| Je¼dzi³am Kotem 2 sezony i sprawowa³ sie b. dobrze . Nie nale¿e do filigramowych osób i troche si³y mam, ale przy powolnych manewrach ciê¿ar dawa³ o sobie znaæ - i to by³ dla mnie jedyny minus tego motocykla. Poza tym bardzo wygodny na trasie 180 km/h i nie czuæ wiatru, stabilny w sakrêtach, po mie¶cie te¿ nie tragedia , bo w korku bez problemu sz³o sie poprzeciskaæ. No i wygl±d wydaje mi sie ¿e jest ³adniejszy od CBR ale to juz wkestia gustu. |
_________________ A w sercu wyryte tych 6 magicznych liter i kamertonów znak co przysłania cały świat.... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-07, 21:14
|
|
|
| grizzly napisał/a: | | jak kazdego juz dupa boli to ja jeszcze moge jezdzic. |
Zawsze mówi³em, ¿e trzeba dobrze posmarowaæ ale Tobie tego widzê mówiæ nie trzeba |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-06-07, 21:20
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
Zawsze mówi³em, ¿e trzeba dobrze posmarowaæ ale Tobie tego widzê mówiæ nie trzeba |
widzê, ¿e ju¿ jeste¶ po przej¶ciach skoro tak mówisz |
|
|
|
 |
grizzly

Motocykl: CBR600
Imię: Sylwia
|
Wysłany: 2010-06-07, 21:21
|
|
|
| ja tam bez smarowania mam wygodny zic :p |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-07, 21:30
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | widzê, ¿e ju¿ jeste¶ po przej¶ciach skoro tak mówisz |
Ale¿ oczywi¶cie. Mo¿e jak siê bardzo postarasz te¿ kiedy¶ namówisz jak±¶ nieszczê¶nicê i pozwoli poje¼dziæ wtedy bêdziesz wiedzia³ o czym mówimy. Tylko ¿eby¶ przypadkiem nie smarowa³ smarem do ³añcuchów w szpreju.
| grizzly napisał/a: | | ja tam bez smarowania mam wygodny zic :p |
Z tego co pamiêtam z Animal Planet to grizzly maj± raczej w³ochat± ¿yæ. |
|
|
|
 |
|
|