Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2010-10-04, 10:47
Trzecia edycja Akcji Mikołaje na Moto-Śląsk
Autor Wiadomość
giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-11-16, 03:02   

Pomyślałem , że może nie tylko forsa się liczy , bo ją w sumie najłatwiej zdobyć . Może jak będziemy objeżdżać domy dziecka to warto by pytać czy nie są tam potrzebne jakieś drobne prace remontowe , typu malowanie kuchni , naprawa płotu , montaż gniazdek el. czy podobne rzeczy . Nie wiem czy DD mają jakichś wożnych czy innych macherów na stałe do takich prac czy wynajmują fachowców ( za szmalec ) . Kinga , jak to wygląda ? Jak by była potrzeba to ( mam nadzieję ) na forum można by skrzyknąć jakąś szybką ekipę pod wezwaniem i coś porobić w soboty np . Na pewno mamy tu fachowców od każdej możliwej roboty , a do większości robót tego typu każdy się nadaje ( jak nim szef potrząśnie z rana ) , więc nie powinno być problemów z mobilizacją . Co myślicie o tym ?

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

kinga 

Motocykl: Suzi GR 650 -jeszce uÂśpione
Imię: Stasia
Wysłany: 2010-11-16, 07:29   

Im przyda się wszystko i wszyscy.Na razie skupiajmy się na Mikołaju - bo to jest święto dzieci i ten dzień powinien być dla nich najważniejszy. Po Akcji zjeżdżamy do Gwiazdy to obgadamy wszystkie tematy.
Długo miałam zepsuty komputer wiec nie jestem na bieżąco z tematami na Forumach -ale pamiętam ,ze na którymś był temat "co kto moze zaoferowac i pomóc" (czy coś w tym rodzaju),więc mozna by było załozyc taki temat "pomoc DD".Ale to Kochani naprawdę po Mikołajach... teraz tak:

1. nie wiem jeszcze ile kasy juz jest na koncie bo było długie wolne i dopiero wczoraj Władek - zastepca ze Stowarzyszenia co dało nam konto mógł sprawdzić..ale mam mieć informację dzisiaj - podam to zaraz Dominatorowi i on Wam przekaże ( ja dzisiaj muszę oblecieć jeszcze raz 6 miast z powodu zmiany w planie i trasie Akcji więc jestem " w locie")

2. potrzebuję na koncert naszych ludzi na dwa lokale - na bramkę i jako obstawę koncertów pod względem zabezpieczenia ( trzeci koncert - tylko na bramkę ) - plan koncertów podany jest na stronce Akcji http:/mikolaje.socjum.pl

3. potrzebuję ludzi do obstawienia boków Kolumny ( wymagane własne koszulki ostrzegawcze ) - przed Akcją podjadą oni ze mną do Komendy Wojewódzkiej na krótką "odprawę"

4. potrzebne sa auta do przewiezienia prezentów od sponsorów - w dniu 3 lub 4 grudnia

5. potrzebni są ludzie z przewozem - co udadzą się ze mną 4 grudnia na zakupy i co potem będą ze mną pakować te prezenty.

Miejsce składowania i pakowania prezentów - Szkoła Podstawowa nr 5 Zespołu Szkół nr 1
Niedurnego 125 ( u mnie na Chebziu - łatwy dojazd z kazdej strony i z innych maist - umieszczony jest przy głównej ulicy wiec nie powinniscie zabładzić.

To jest to co musimy mieć - i nie ma Boże zmiłuj się :)

No to Kochani - nadal czekam na info co kto może pomóc co do Akcji - jak zwykle pod telefonem do 13-eh potem po 13-ej w razie jakby sie "paliło" wiec najlepiej sms-ami dajcie cynk że mam zadzwonić a ja w trakcie przerwy o 17-ej oddzwonię ewentualnie po 21-ej znowu jestem dostepna...

do wieczora :) lub do sms-a lub fona :)

kinga 

Wysłany: 2010-11-17, 01:47   

Obiecałam podać info o koncie Akcji.
A wiec na dzień dzisiejszy sa dwie wpłaty:
1.engre
2.Olo

Liczba dzieci - ogółem 152
DD Bytom 40 w wieku od 5-19 lat
DD Chorzów 30 w wieku od 7- 18 lat
DD Świętochłowice 11 w wieku od 4-21 lat
DD Ruda Śląska 14 w wieku od 5-20 lat

Trzy szkoły,które robiły zbiórki w swoich szkołach - w tym roku również zbierają na nasze dzieci.

Jedna firma zgłosiła paczki, jedna maskotki

"Podpatrzone" z listów do św.Mikołaja dzieci w wieku do 6 lat:
1. 10-u chłopców autka lub motorki na baterie
2. 5 dziewczynek lalki z akcesoriami dla lalek i wózeczkiem
3. gitara.

2 chłopców 19-20 lat można by było wspomóc w super osiągnięciach :
1. coś w tematyce informatyki
2. prace budowlane i remontowe.

Zapotrzebowanie :
1. majtki,skarpetki,rajstopki
2.drogeria i kosmetyki codziennego użytku- w tym 30 -u chłopców już się goli .

Słodycze ogółem wszędzie - ale w jednym z DD mają od jakiegoś czasu krucho ze słodyczami -więc trzeba szukać takie "co poleżą w schowku- do wydania w póżniejszym terminie".

Oczywiście to tylko albo z "listów do św.Mikołaja albo z listy zapotrzebowań.
Mamy pół miesiąca.

Na konto będzie można wpłacać do 1-ego grudnia włącznie.

21 listopada są dwa koncerty , z których dochód ma wesprzeć konto Akcji...
3 grudnia po południu wypłaci się wszystko.
4 grudnia z samego rana jedziemy na zakupy .
4 grudnia cały dzień można będzie zwozić prezenty rzeczowe od sponsorów-do szkoły na Chebziu.
4 grudnia po południu - pakowanie
4 grudnia ostatni koncert ...

5 -ego - wiadomo Akcja.
Po Akcji - jedziemy do Gwiazdy...

giemul 

Wysłany: 2010-11-17, 03:30   

Kinga , czy będzie ustalone wcześniej jakieś miejsce , o jakiejś godzinie gdzie można będzie podwieźć "coś" oprócz kasy ? Mam dostawczaka i mogę go ustawić na tą akcję , ale muszę mieć dokładnie datę i czas na jaki jest potrzebny , napisz mi proszę PW z dokładnym dniem i godzinami .

kinga 

Wysłany: 2010-11-18, 02:41   

Giemul ( i inni ) dzwoń do mnie : albo przed 13ą albo o 17-ej albo po 20.30 - komputer mam nareszcie sprawny :)
Jestem dostepna w tych godzinach - może na dniach się to skończy -ale jak na razie jeszcze mam szkolenia w Katowicach - jak pozytywnie przejdę egzaminy to będe miała pracę - jak nie to... znowu kiedyś nastepne ,inne szkolenia...W sumie to moja pierwsza próba podjecia pracy od kiedy jestem na rencie - czyli od 5 lat...

Nastepne sprawdzenie konta w piątek...

giemul 

Wysłany: 2010-11-18, 06:15   

No to trzymamy mocno kciuki wszyscy za ten egzamin !!

Ludziska , dziewczyna potrzebuje na pewno pomocy , więc proszę , ruszmy trochę bardziej tyłki . Dała swój nr tel . Pomimo że ma "dzień świra" dzisiaj to jej się chce . Więc - DZWONIĆ !!

wojciech68 

Motocykl: Yamaha XJ 600 85r.
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-11-20, 20:44   

A ja tak zapytam , czy może przydadzą się jakieś książki do szkoły ? Bo coś chyba mam.

kinga 

Wysłany: 2010-11-21, 00:01   

Oczywiscie,ze się przydadzą:) Wszystko co moze im pomóc w edukacji:)One przewaznie nie mają dostepu do internetu by skorzystać z mozliwosci pogłebienia tą drogą wiedzy.Wszelkie ksiązki mogace tez naprowadzić tych młodszych powiedzmy na dany zawód...Jak wiemy od małego raczej rozpoznaje sie "zadatki " na przyszłość i kiedy podsunie sie odpowiednią wiedze czy to praktyczna czy techniczna -pomożemy in rozwijać swoje zaintersowania w danym kierunku.

Często w DD słyszę ,ze przydałyby się jakies materiały ,nici ,wyszywanki,wstążki ,tasiemki,czyli wiele z pasmanteri- dzieciaki robią różne rzeczy i potem to sprzedają na róznych kiermaszach itp- i w ten sposób zdobywają dodatkowe środki finansowe na inne potrzebne rzeczy.

wojciech68 

Wysłany: 2010-11-21, 00:12   

Czy np. te książki lub inne rzeczy które mogą się przydać przywieść bezpośrednio na akcje ?

kinga 

Wysłany: 2010-11-21, 11:56   

Widzę ,zę jesteś nowy w temacie Naszej Akcji :)

spoko Tobie i innym co jeszcze z nami nie byli wyjaśniam-

- KASA :
-zbieramy na konto do 1-ego grudnia włacznie - tzn ,zę jak wyslecie jeszcze 1-ego np z całodobowej poczty - to jeszcze przejdzie bo nie liczy sie data tylko okres dwóch dni które muszą minąć na przefakturowanie a zę 4-ego jest sobota więc banki sa nieczynne i nie moglibyśmy wybrać kasy
- w dniu Akcji jeszcze można się dorzucić albo kasą ( ale to trzeba być na miejscu zbiórki o 9,30 ponieważ trzeba to policzyć do kupy i leciec do Tesco np po słodycze)

-KONCERTY- coś nowego w Akcji ale mysle ,ze zostanie a jeszce w nastepnych latach sie rozwinie
- dzisiaj są dwa koncerty ( w Bytomiu "Uganda " Dworcowa 1 , i w Gliwicach "Rock'a Club" ul.Rynek 18) , wjazd na oba koncert 15 zeta a dochód ten zasili konto Akcji
- 4 grudnia czyli w wigilię Naszej Akcji ostatni koncert - Tychy "Red Route PUB" ul.Jaskrów 2
- koncert finał - 5 grudnia po wizycie w oastanim DD jedziemy się odprężyć i rozgrzać :)

- RZECZY MATERIALNE czyli maskotki ,zabawki ,książki ,wózki dla lalek ,rowerki ,rolki ,czyli wszystko z czego ktokolwiek wyrósł ( jak nie u Was ti pytać po rodzinie i znajomych ) - książki przydadzą się wszystkie - obojętnie o jakiej tematyce

- DLA SPÓŹNIALSKICH I TYCH CO MAJĄ TRUDNO Z KASĄ ALE NA 5-EGO DADZĄ RADĘ
- o kasie pisałam wyżej
- maskotki ,ksiązki czli wszystko co zmiesci sie do kufra zabieracie na miejsce zbiórki i jest dokładane do aut z prezentami ( proszę zgłaszać się wtedy do Izy - kto to dowiecie sie na miejscu:)
- słodycze nie przekazujcie Izie ale zostawiacie przy sobie rozdajecie wszystkim dzieciom co zobaczycie w czasie Akcji - nieważne czy w trasie czy wjeżdżajac czy wyjeżdżając z DD - no i wiadomo dzieciom bioracym udział w naszej Akcji - wprawdzie sa małymi Mikołajami ale kto powiedział ze Duzy Mikołaj nie może obdarować Małego Mikołaja?:):):) - oczywiście rozdawanie dzieciom w drodze zostawcie dla plecaczków - a sami rozdawajcie w bramach DD ( zyczliwy aplauz jaki towarzyszy Akcji nakazuje mi pomyslec o tych co nie są w DD - lepiej żeby sie nie dostały do DD aby zobaczyć tylu Mikołajów i dostać cukierka )

co jeszcze?
Albo sami albo dajcie mi na PW info na firmy ,zakłady pracy ,hurtownie - podskoczymy wspólnie i pogada się o sponsoring. Możecie też sami jeśli macie w sobie na tyle siły przebicia :)

Trzeba sie śpieszyć mamy juz MAŁO czasu...

kinga 

Wysłany: 2010-11-21, 12:18   

powodu faktu iż dopiero od paru dni mam naprawiony mój komputer i do tej pory wiele rzeczy załatwiałam z kompie zyczliwych jestem do tylu z wieleloma postami i wiadomosciami co sie dzieje - obiecuje to nbadrobic po Akcji:)

wklejam pismo ,które przyda się Wam w sprawach sponsoringu

Post edytowany: 21.11.2010 12:59

tzn chciałam wkleić -ale jak zwykle nie idzie:)
odsyłam wiec do naszej stronki www.mikolaje.socjum.pl[/]

[b]
SKŁADUJEMY I PAKUJEMY PACZKI 4-EGO GRUDNIA
MIEJSCE SKŁADOWANIA i pakowania prezentów - Szkoła Podstawowa nr 5 Zespołu Szkół nr 1 ul.Niedurnego 125

( u mnie na Chebziu - łatwy dojazd z kazdej strony i z innych maist - umieszczony jest przy głównej ulicy wiec nie powinniscie zabładzić.

tel do mnie 513 676 199 w tygodniu do godz.14-ej i od godz 20.30 ( ewentualnie tylko o godz.17-ej ) , w weekendy całą dobę

i do Dominatora 607 402 658

CZYTAĆ RÓWNIEŻ POST PIERWSZY - czyli obecny plan Akcji i poprawiony Regulamin Akcji !! !

wojciech68 

Wysłany: 2010-11-21, 17:57   

Jeżeli znajdę cokolwiek co może się przydać przywiozę na akcję. Dzięki bardzo za wyjaśnienia :)

A jeszcze co do samej akcji. Jako jeden z wymogów pisze cały kompletny strój mikołaja czy musi być obowiązkowo cały np. mogę mieć tylko czapkę i płaszcz ? :P

kinga 

Wysłany: 2010-11-22, 01:35   

Co pod - do wyboru :P

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2010-11-22, 07:51   

Oferuje się z autem w godzinach popoludniowych <po 17-tej>

kinga 

Wysłany: 2010-11-22, 08:32   

Uwaga , jeśli oferujecie się to dawajcie namiary na siebie czyli telefon i informację czy ten tel jest czynny zawsze ,czy chwilowo nie.

Odpowiedz do tematu