|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pomoc dla Marcina- Sekunda, która zmieniła wszytsko |
| Autor |
Wiadomość |
kuzi4
nieporawny optymista

Motocykl: ...był Transalp 650 :(
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2012-03-09, 20:54
|
|
|
Przed chwilą zostałem pozostawiony sam sobie... Zadzwoniła do mnie Pani kierownik medyczny ośrodka, w którym do tej pory byłem rehabilitowany z informacją, że ośrodek ten odmawia dalszego pracowania ze mną Tłumaczyła, że nie mają specjalistów od rehabilitacji neurologicznej (ja wiem, że mają) więc nie podejmą takiego ryzyka... Cóż, dałem radę do tej pory to i teraz sobie poradzę Pytanie do Was i Waszych znajomych: w krakowskim szpitalu Rydygiera jest Małopolskie Centrum Rehabilitacji Ręki, a w nim pracują specjaliści, którzy mogą mi pomóc. Czy ktoś może ma tam kontakt, który dał by mi szansę podjęcia ćwiczeń niezwłocznie? Jeżeli nie podejmę teraz rehabilitacji to cała praca chirurgów pójdzie na marne... Wszystko co do tej pory zrobiliśmy może zostać zmarnowane, a tego bym sobie nie darował... |
_________________ Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni...
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - Colin Mc Rae |
|
|
|
 |
Borsuk

Motocykl: był Honda NT700 Deauville
Imię: Bogdan
|
|
|
|
 |
kuzi4
nieporawny optymista

|
Wysłany: 2012-03-12, 20:30
|
|
|
| Dzięki, zadzwonię tam jutro. |
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - Colin Mc Rae |
|
|
|
 |
kuzi4
nieporawny optymista

|
Wysłany: 2012-03-12, 20:38
|
|
|
| Dzisiaj zapadł wyrok: sprawca wypadku dostał 6 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Czy jestem zadowolony? Raczej nie bo cóż mi z jego kary... Ale przez najbliższe 6 lat nikogo nie zabije po pijanemu jadąc samochodem. |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2012-03-13, 06:45
|
|
|
Marcin, nie chciałbym Cię rozczarować. Znając polskie realia, koleś za 3, 4 lata wyjdzie za dobre sprawowanie.
Z chłopakami ze wsi wypije kilka powitalnych jabcoków.
Odczeka miesiąc, dwa... Będzie potrzeba i pomimo zakazu wsiądzie do auta.
"Przecież u mnie na wsi znam gliniaży, nic się nie stanie"
Potem znów wsiądzie i znów i znów... Zacznie normalnie jeździć.
Któregoś dnia wypije piwo i też wsiądzie....
A skończy się, nie daj Boże jak w twoim przypadku...
Polska, zasrana rzeczywistość. Nikt nie kontroluje czy taki wsiada do auta, czy nie. Wpadka jest wtedy, gdy PRZYPADKIEM go namierzą pijanego, lub, co gorsza komuś już coś zrobił...
Powrotu do sprawności życzę.
A tamtemu... wyjścia dokładnie po 6 latach... |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 09:11
|
|
|
Gdzieś w Jurze, za około roku 2018...
... natenczas noc była pogodna. Gdzieś z oddali zbliżał się huk jakby niebo miało spaść na ziemię. To 300 motocyklistów przyjechało przypomnieć mu, że czuwają. Zawsze i wszędzie....
itd, itd |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

|
Wysłany: 2012-03-13, 09:19
|
|
|
Natenczas to Wojski miał na imię
uzi68, jakże to poetycko zabrzmiało w Twoim wykonaniu
przypomnieć mu się zawsze można |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 09:29
|
|
|
Wtedy zawsze będzie się pilnował |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 09:32
|
|
|
Chciałbym zobaczyć minę gościa... siedzi sobie w miejscowym barze w sobotni wieczór i nieźle bawi się z kumplami, a tu nagle wchodzi setka motocyklistów i przypomina mu zdarzenie sprzed 6 lat.... |
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 09:36
|
|
|
Jeszcze lepiej. Pólnoc, gościu tnie komara, a tu jasność się robi za oknem. 100 reflektorów i gaz do oporu. 20 sekund i odjazd. Kilka razy w sezonie i gościu zapamięta, że ma zakaz. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 09:43
|
|
|
| Wystarczy kilka razy w sezonie wybrać się większą ekipą, "opatrolować" wioskę delikwenta i zrobić demonstrację siły, a na koniec zatrzymać się na papierosa pod jego jaskinią... psycha zacznie mu wariować. |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

|
Wysłany: 2012-03-13, 09:44
|
|
|
Sadyści jesteście, ale pomysł mi się podoba |
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-13, 09:59
|
|
|
| yes yes yes |
|
|
|
 |
kuzi4
nieporawny optymista

|
Wysłany: 2012-03-13, 12:05
|
|
|
podoba mi się |
|
|
|
 |
linka90
Moderator pyskaty złośliwiec

Motocykl: ni ma....| plecak
Imię: Paulina
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 2836 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2012-03-13, 19:47
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | Wystarczy kilka razy w sezonie wybrać się większą ekipą, "opatrolować" wioskę delikwenta i zrobić demonstrację siły, a na koniec zatrzymać się na papierosa pod jego jaskinią... psycha zacznie mu wariować. |
brzmi jak początek dobrego thrillera |
_________________ I'd rather be a comma than a full stop.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
You can be a master don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gonna find yourself.
You can be the best. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |