|
OC na moto, ile płacicie ? |
| Autor |
Wiadomość |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-02-02, 17:08
|
|
|
o pzu w sosnowcu można książkę napisać i film nakręcić w końcu budynek stoi "na wspólnej".. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-02, 17:53
|
|
|
Oj Patra... goraczkujesz sie. Trzeba zlozyc Skarge na taka glupia krowe i znajda na jej miejsce kogos bardziej kompetentnego |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2012-02-02, 18:25
|
|
|
Wiesz gdzie ja to mam?
A pewnie żeby złożyć skargę to by też zeszło z pół dnia, bo nie byłoby osoby kompetentnej.
Po prostu omijam PZU z daleka
A swoją drogą chyba już ktoś taką skargę złożył i nie znaleźli nikogo kompetentnego, bo na 6 stanowisk czynne jedno i kolejka po... zbóju. |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2012-02-02, 22:26
|
|
|
| Też mam uprzedzenie do pzu.W Link wszystko załatwiam przez telefon,polisa pocztą,przelew internet.W dodatku kiedyś podpowiedzieli mi ciekawą opcję.Nie miałem zniżek ale jeździłem w firmie samochodem bez szkody.Jeśli szef tylko wypisze oświadczenie potwierdzające ten fakt to z miejsca dawali zniżkę. |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

Motocykl: Kolorowy Blady
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2012-02-02, 22:41
|
|
|
PZU działa tak jak działają polskie urzędy , czyli mają wszystkich w dupie byle by tylko kasę zgarnąć.Do tego mają ceny z kosmosu |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-03, 10:16
|
|
|
Rafał1980, takie wypowiedzi lubie najbardziej. Porownaj sobie warunki wszystkich dobrowolnych ubezpieczen, a pozniej sie wypowiadaj na temat skladki. Byly wlasciciel auta, ktore kupil moj Ojciec tez gadal, ze PZU drogie bo mu AC zrobili 400 zł drożej niz w MTU.
Po gradobiciu juz nie byl taki szczesliwy |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2012-02-03, 10:26
|
|
|
| My tu rozmawiamy na temat OC.Natomiast to ,że AC to całkiem inna bajka to raczej wszyscy wiedzą.W AC jest tyle opcji , że każdy może wybrać co mu odpowiada.To ,że koleś nie czyta tego co podpisuje świadczy tylko o nim. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-03, 11:24
|
|
|
| Ja podam przyklad z zycia wziety. W zeszlym roku jakos w czerwcu wykupilem OC, NNW i Auto Szybe w PZU. Miesiac pozniej mialem szkode, z szyby. Przednia do wymiany. Koszt szyby 260, robocizna 100. Poszlo z ubezpieczenia. Ubezpieczenie kosztowalo mnie 80 zł (Szyba). W grudniu auto sprzedalem i wczoraj na konto dostalem 27 zł zwrotu składki za nie wykorzystany okres ubezpieczenia. Tak wiec nie mam co psioczyc na PZU. OC jest drogie ale tez jest skuteczne. To, ze masz OC nie znaczy, ze ubezpieczalnia nie moze sie na Ciebie wypiac. TU przejmuje odpowiedzialnosc za Ciebie ale to nie znaczy, ze Ciebie nie interesuje co sie dzieje poszkodowanemu.... |
|
|
|
 |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-03, 11:33
|
|
|
| OC w PZU bez żadnych zniżek, zapłaciłem 216 zł |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2012-02-03, 11:41
|
|
|
Nie wiem co to za wajcha ,ale koleś ,który mi sprzedawał Bladego w zeszłym roku zapłacił za OC w PZU w/g kwitka 77zł.Jak pytałem w tym roku to na pełnych zniżkach wraz z minimalnym ubezpieczeniem nw chcieli 220 W Generali mi zaproponowali za tą samą usługę 150 , ale mam trochę czasu i popytam w innych ubezpieczalniach |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2012-02-03, 15:23
|
|
|
| A ma ktoś ubezpieczenie na wypadek wysypania się?aby pozbierali pozamiatali i do domu odwieźli. |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-02-03, 20:50
|
|
|
PZU zdaje się, ma to jako gratis przy OC na Polskę ale na 100 będę wiedział koło 9 lutego,
zadzwoń sobie. |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-03, 21:15
|
|
|
Jest taka usługa. Jak chcecie się dowiedzieć ile OC na wasze moto w PZU to piszcie do mnie przeliczę z jakąs ekstra zniżką |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2012-02-03, 21:41
|
|
|
| Ja za moja Virusie w LINK4 przy full zniżkach płacę 48zł |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
|
|
|
 |
kendi

Motocykl: MZ TS 150 / XJ 900 Diversion
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2012-02-06, 17:25
|
|
|
Ja za Mz placiłem 131zl 60% znizek 5% kontynuacja ubezpieczenia i full zwyżek za wiek
Motorower tez mam w pzu ale jako 3 wspolwlasciciel i dzieki niemu mi poleciały zniżki.
Co najlepsze jak w sierpniu rejestrowałem auto poszedlem do PZU w innym wojewodztwie bo tam akurat przebywałem i mi bez problemu wydrukowali zaswiadczenie o bezszkodowosci Był wpisany kazdy rok motoroweru i co najlepsze juz OC na auto a jeszcze nie spialem aneksu do ubezpieczenia. Czyli o sprzedazy zawiadomil poprzedni wlasciciel wiec jak cos sprzedajecie to tez tak zrobcie wtedy nie beda was nekac tylko osobe z umowy k-s. Spisalem aneks, napisalem wypowiedzenie i podreptałem do MTU ubezpiczyc swoj nowy nabytek. Zapłaciłem 1100zl z nnw asistance na europe i szybami.
po 3 miesiacach zaliczylem dachowanie i zastanawialem sie jak tu rozwiazac sprawe ze zwrotem skoro oni maja siedzibe w Sopocie, infolinie pozajmowane...
Wysłalem im wypowiedzenie kwity z wyzłomowania i wyrejestrowania i sie zdziwilem jak pan listonosz przyniosl mi 675zl wkoncu mieli na konto przelac... Nie wiem czy w PZU tak szybko bym to zalatwil ale bylem szczerze zaskoczony ze mi tak szybko oddali |
_________________ Wuchta wiary Tej! |
|
|
|
 |
|
|