Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mandat
Autor Wiadomość
walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2011-10-07, 19:52   

hmmm to powiem Ci że raczej to będzie zależało od policjanta jak będzie chciał zdać raport wypełnić papiery o ukaranie w sądzie grockim to wtedy dostaniesz pisemko ale jak tylko wpisał Cię w kajet jako jakaś tam interwencja byle coś mieć na podkład 8h to będzie cisza .
Pewnie reguły na to nie ma trzeba czekać wtedy sie dowiesz .
W każdym razie pisz jak sie skończyło w tym temacie to bedzie info dla kolejnego w takiej sytuacji

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-07, 20:52   

Młody ale głupoty gadasz. A może nie był wcale cięty tylko wyszedł z założenia, że trzeba gówniarzowi nosa utrzeć bo skoro teraz nie przestrzega przepisów i mu się popuści to co będzie robił potem. Gdyby był cięty to dostał byś nie 100 tylko 200zł mandatu bo miał taką możliwość.

walek809 napisał/a:
ja się nie wstawiałem na kilkanaście i nie było musu tyle że za wykroczenia sprawa się odbywa Ty zostajesz obciążony wyrokiem i kosztami z tym związanymi

Niby tak z tym, że na jednej mojej sprawie świadkowie wpadli na pomysł nie stawienia się zastawiając się obawą o swoje życie. Niby fajna wymówka ale sędzina miała to w dupie i brak jaj uhonorowała 500 złotowymi karami za niestawienie się na wezwanie sądu. Wystarczy trafić na taką i nie patrzy tylko wali kary. Jak już ma płacić to lepiej niech tą sumę przeznaczy na koszta niż na płacenie za niestawiennictwo zwłaszcza, że sprawa to pierdoła.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-10-07, 22:21   

Jedno jest pewne, rodzice nie będą zadowoleni.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-07, 22:23   

Nie będą się denerwować. Sprzedadzą Aprilia RS 125 zapłacą co jest do zapłacenia a za resztę pojadą do Ciechocinka

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-10-07, 22:28   

Deptak w Ciechocinku to dobry pomysł na spędzenie wolnego czasu i odpoczynku od zbuntowanego syna, który miewa problemy z Policją.

Cadavre 

Motocykl: Aprilia RS 125
Imię: Przemysław
Wysłany: 2011-10-08, 10:31   

Po 1. Motocykl kupiłem i utrzymuję ze swojej kasy.

Po 2. Rodzice wiedzą, nie podoba im sie tylko że trzeba będzie do sądu iść, a mandat i tak płacę ze swoich pieniędzy.

Po 3. A to że policjant był cięty na motocyklistów wywnioskowałem nie tylko po moim spotkaniu z nim. Znajomy później jechał tą drogą, z przepisową prędkością, bo wyjeżdżał z bocznej akurat koło tego miejsca gdzie stoją, zatrzymał się kawałek dalej bo miał tam sprawę, a on przyszedł do niego i czepiał się "podgiętej" tablicy. Nie była ona podgięta w połowie tak jak to niektórzy robią, tylko na mocowaniu trochę bardziej w górę ustawiona ze względów wizualnych, ale była widoczna. A oni się go uczepili i chcieli mu zabrać dowód, musiał z nimi gadać przez 20 min żeby wkońcu mu go oddali, i mówił że policjant dla niego także nei był miły.

dan 

Motocykl: VFR 750F II
Imię: Daniel
Wysłany: 2011-10-08, 11:03   

Może to się przyda:
http://forumprawne.org/pr...nosc-karna.html
Ogólnie to nie ma co się zamartwiać na zapas. Sądy, mandaty - element życia - zdobędziesz cenną wiedzę

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-08, 11:11   

W/g mnie, policjant jedynie Cię postraszył i żadnego wniosku do sądu nie skierował.
Jeśli zachowywałeś się normalnie, nie pyskowałeś, nie kozaczyłeś itd. to możesz być raczej spokojny.
To nie jest tak, że policjanci walą wniosek za wnioskiem, bo nie mają co robić, tym bardziej w przypadku drobnego wykroczenia.

Odpowiedz do tematu