|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Rodzaje wachy ? |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-18, 03:28
|
|
|
Aaaaaa teraz widzê o co wam chodzi jakby zenoo nie wyt³u¶ci³ i nie zacz±³ bym siê zastanawiaæ dlaczego on to zrobi³ to by mo¿na to by³o jeszcze sto razy napisaæ i nawet bym nie zauwa¿y³. Wale b³êdy a poprawia je za mnie firefox i je¶li wymieszam litery a jest w s³owniku takie s³owo to ju¿ tak zostanie. Przypomnia³a mi siê obrona pracy dyplomowej w technikum i analogiczna sytuacja gdy jeden z egzaminatorów wczytuj±c siê w tekst z programu komputerowego jaki napisa³em jako pracê dyplomow± zapyta³ mnie co to s± si³y nie³adne, gdy mu powiedzia³em, ¿e nie bardzo rozumie pytania to pokaza³ mi palcem i doda³ ¿ebym mu opowiedzia³ co¶ wiêcej o tych si³ach bo bardzo go to zainteresowa³o. Kapê mia³em jak cholera bo ten kole¶ najwiêcej osób udupia³ na szczê¶cie mia³em u niego fory bo rozpracowa³em jego system oceniania i jako jedyna osoba z klasy mia³em na koniec 4 a ca³a reszta 2. Facet stawia³ oceny za zrozumienie tematu a nie wykucie go na pamiêæ i zamiast kuæ i klepaæ regu³ki mówi³em normalnym jêzykiem przez co my¶la³, ¿e ja wiem o czym mówiê, a prawda taka, ¿e z ca³ego zakresu przedmiotu jakiego nas uczy³ je¶li odpowiedzia³ bym na 5 zagadnieñ to by³ by sukces. Skoñczy³em technikum elektryczne z 4 na koniec z pracowni elektrycznej nie widz±c czym siê ró¿ni po³±czenie gwiazda trójk±t. Rok nauki przedmiot a tak naprawdê nie wiem co tam siê dzia³o co¶ pod³±czali co¶ obliczali, raz siê na pocz±tku z jakiego¶ rezystora suwakowego zadymi³o i powiedzia³em, ¿e pier... i siê do tego nawet nie dotykam bo i tak nie zamierzam nigdy byæ elektrykiem a jeszcze mnie pr±d porazi. A teraz co¶ potrzebuje i szukam po internecie rzeczy, które mog³em ju¿ dawno umieæ.
Ale pomy³ka wcale mnie nie usprawiedliwia bo gdyby od takiej pomy³ki zale¿a³o czyje¶ ¿ycie to kogo¶ trzeba by³o by pochowaæ.
Ja pier... teraz zwróci³em uwagê "nie chce sie czepiac, ale co to jest spalanie skutkowe" Drugi Jan R. od pracowni elektrycznej. Zenu¶ was tak na tych studiach ucz± w taki sposób zwracaæ uwagê na b³êdy? Ja ta te¿ siê nie chcê czepiaæ ale na koñcu pytania stawia siê znak zapytania A masz za tych wszystkich belfrów |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-18, 09:10
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | ...Ja pier... teraz zwróci³em uwagê "nie chce sie czepiac, ale co to jest spalanie skutkowe" Drugi Jan R. od pracowni elektrycznej. Zenu¶ was tak na tych studiach ucz± w taki sposób zwracaæ uwagê na b³êdy? .... |
nie prezes, to nic osobistego , ale du¿o i m±drze piszesz wiêc siê ludzie dok³adnie wczytuj± i potem chwal± wiadomo¶ciami przed swoimi znajomymi. |
|
|
|
 |
kosma

Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-05-18, 09:47
|
|
|
prezes, ale wiesz.... nitrometan w moto lub samochodzie to jest juz wyzsza szkola jazdy i niezbyt wielu na to stac. Nawet w modelarstwie jest to drogie sam sie o tym przekonalem
Natomiast zestrojenie silnika na elfa to nie takie straszne juz. Jest wiele hamowni i dobrym sprzetem i wcale wiele to nie kosztuje. Pomijam koszt wstawienia jakiegos komputera standalone ale po za tym to mozna sie zamknac w kilku tysiacach. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-18, 13:21
|
|
|
zenoo moje zaniedbanie przyznaje i pod³e w skutkach byæ mo¿e dlatego ka¿dy powinien sobie zweryfikowaæ to co gdzie¶ us³yszy czy przeczyta na ewentualno¶æ tak± jak mia³a miejsce. Dlatego ja nigdy nie podajê za pewnik tego co raz us³yszê czy przeczytam je¶li tego nie potwierdzê a je¶li to gdzie¶ przekazuje to zaznaczam, ¿e s³ysza³em a wiadomo, ¿e z tym co siê s³ysza³o bywa ró¿nie.
Zenu¶ ja piszê du¿o i niem±drze chyba, ¿e temat wymaga by m±drze napisaæ no to wtedy ju¿ jestem zmuszony
Kosma nitrometan ma jeszcze jedno ciekawe zastosowanie ale nie ma sensu o nim wspominaæ gdy¿ na tym forum wiem, ¿e jest jedna osoba jak± takie sprawy rajcuj± a zak³adam, ¿e wiêcej ni¿ mo¿e jeszcze jedna ich nie bêdzie. Chocia¿ tam te¿ z racji ceny u¿ywa siê 10 krotnie tañszego zamiennika.
Co do strojenia silników osobi¶cie nie mam w tym do¶wiadczenia. Mam ziomka, który bawi³ siê trochê w tuning w³a¶nie chiptuning (tylko taki prawdziwy nie wstawianie kostek z allegro) instalacje N2O, zak³adanie turbin i ca³a masa innych bajerów ale obecnie jest nieosi±galny wiêc nikomu jego wiedza siê nie przys³u¿y. Ma³o brak³o mia³bym mo¿liwo¶æ poje¼dziæ autem z N2O ju¿ by³o auto do tego przygotowane ju¿ by³a kupiona instalacja tamten robi³ urz±dzonko steruj±ce N2O, które mia³o "my¶leæ" za kierowcê i nawet nie wiem dlaczego gówno z tego wysz³o czy o kasê wtedy ju¿ mieli spiêcie czy co to siê porobi³o w ka¿dym b±d¼ razie czê¶ci do instalacji poginê³y zosta³a tylko butla. O jakby kto¶ chcia³ tak± butlê to my¶lê, ¿e tamten chêtnie j± sprzeda gdy¿ ma teraz bardzo krucho z finansami. |
|
|
|
 |
kosma

|
Wysłany: 2010-05-18, 14:23
|
|
|
Ja bym tam znalazl nawet wiecej zastosowan dla nitrometanu bombowa mieszkanka z tego skurwy*ynstwa |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-18, 15:55
|
|
|
| Dobrze kombinujesz. U¿yto go jako sk³adnik w najwiêkszym zamachu (do czasu 11 wrze¶nia 2001) w oklahomie. W ogóle to podobno "krzy¿acy" wymy¶lili uwra¿liwianie nitrometanem. Ale to w ogóle temat na inn± bajkê... |
|
|
|
 |
kosma

|
Wysłany: 2010-05-18, 19:57
|
|
|
ano ;] nie czas i nie miejsce ;] ale widze zainteresowania mamy podobne |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |