Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
GPZ 500s - gaśnie podczas jazdy i zgrzyta przy odpalaniu
Autor Wiadomość
Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2013-04-16, 13:20   

TNT napisał/a:
Kapitan Bomba napisał/a:
Bo kurcze pieczone Kawasaki są chujowe.

Jak się nie dba o moto to każde jest 'wackowe' ;)

Dokładnie, nie ma "wackowych" moto, są jedynie "wackowi" urzytkownicy. Miałem dwie GPZty i na żadną nie narzekałem. Jak dbasz tak masz ;)

W temacie powiem, że też stawiam na kable WN.

Proximat3 

Motocykl: Kawasaki GPZ 500s '92
Imię: Marek
Wysłany: 2013-04-16, 14:34   

Dzisiaj byłem na moto na uczelni, w drodze powrotnej znowu zamulił i zgasł. Odpalał tylko na full ssaniu.
Po kilku takich akcjach otworzyłem wlew paliwa i słyszałem odgłos zasysanego powietrza. Nie wykluczam, że pomimo tego, że facet 6 miechów temu mi rozkręcał korek czyścił go pod tym kątem i przy mnie dmuchał kompresorem to jednak ta usterka się pojawia, do tego na korku jest trochę paliwa w miejscu otworu na kluczyk. Co o tym sądzicie, czy objawy pasują tylko do tego typu usterki, chodzi mi o brak mocy po jakimś czasie i gaśnięcie silnika. Dodam, że jak zgaśnie, a mam jeszcze prędkość to puszczam sprzęgło i silnik zaskakuje, ale oczywiście nie ma reakcji na gaz, więc i tak zgaśnie.. ;)

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-04-16, 15:06   

nie wiem czy ktoś już pisal ale może filter paliwa lub pozalewane świece
Ostatnio zmieniony przez soprano 2013-04-16, 15:07, w całości zmieniany 1 raz  

Proximat3 

Wysłany: 2013-04-16, 15:19   

Filtr był dwukrotnie wymieniany, świece raz pod koniec roku. Świece raczej nie są tu powodem, zobaczymy jak jutro pójdzie z tym korkiem, jak zgaśnie to otworzę i zobaczymy.

ArturS 

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
Wysłany: 2013-04-16, 16:02   

Przypadkiem kranik podciśnieniowy tam nie siedzi? Jeśli tak, to jeszcze z nim można powalczyć. Jakie masz pozycje? W KLE mam ON, PRI i RES, gdzie ON i RES działają podciśnieniowo, a PRI to otwarcie niezależne. Jeśli coś będzie namotane w tym temacie, np uszkodzony wężyk podciśnienia, czy membrana kranika, to będzie lipa, choćby taka, jak się u Ciebie dzieje. Najpierw sprawdź z korkiem, a później będziemy dalej dumać.

Proximat3 

Wysłany: 2013-04-16, 16:53   

Mam 3 pozycję kranika, jest on z lewej strony baku. W kraniku nic nie ma oprócz odpowietrznika, z tego ci mi wiadomo. Pozycje mam tylko RES, ON i OFF bodajże. Co do samego kranika, to była akcja że puszczał paliwo nieważne w jakiej pozycji, został przez mechanika naprawiony problem i już wg niego było ok ;)
Zastanawiało mnie, czym są te 3 wężyki (2 czarne i 1 przezroczysty, z czego 1 czarny leci bezpośrednio z baku), które prowadzą donikąd praktycznie. Na jednym z for powiedziano, że to odpowietrznik. Czy to prawda? Jeśli tak, to po co kolejny w korku? Laikiem jestem i wszystko co motocyklowe jest mi obce, do czasu ;)

[ Dodano: 2013-04-16, 18:37 ]
Edit://
Odpowietrznik w korku nie w kraniku oczywiście, błąd ;)

Odpowiedz do tematu