|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
bezpiecznik do gniazda zapalniczki - jaka moc? |
| Autor |
Wiadomość |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-07-21, 18:22
|
|
|
no to ja dodam tylko tyle, że w takich przypadkach podłączam za "barana" wtyk zapalniczki bezpośrednio pod aku |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-07-21, 19:25
|
|
|
| emil napisał/a: | 10A. Nie kumam tu jednostek mAh co to ma byc i po co?? załóż sobie bezpiecznik płaski najlepiej taki, jaki masz w samochodzie czy moto, o typ mi chodzi. 10A czerwony i będzie do wszystkiego, tak jak juz pisali, każda ładowarka czy inny sprzęt, mają swoje zabezpieczenia, a to ma być gniazdo. Jeśli ładowarka ciągnie 1A/1000mA to nie możesz dać takiego bezpiecznika, bo albo będzie się on palił albo ten w ładowarce, albo sama ładowarka. Bezpieczniki się stopniuje, najmniejszy przy odbiorniku zawsze.
Zobacz sobie w desce do czego to gniazdo podpinasz, bo jak podpinasz pod jakąś 10 to napewno na samo gniazdo musisz dać mniej, 7,5 np.
[ Dodano: 2011-07-21, 17:34 ]
| ozon napisał/a: | prawda jest taka ze te gniada zapalniczki sa z dupy na moto... jak jedzesz masz wibracje i odlanczy ci sie ta ładowarka...
Ja wlasnie zamontowlem gniazdo i jest kapa
Kolega mi powedzial podlonczyc 2 kabelki do aku z bezpiecznikiem, na konczu dac te koncowki damsko mesie czy jak to sie tam nazywa i przerobic ta ładowarke i wtedy masz clik i masz pewne na dziurach ze ci sie nie odłaczy... |
jak kupisz gniazdo ktore ma w srodku blaszki to sie je fajnie wygina i nic nie wylata, a jak kupujesz w markecie zafoliowane to tak potem masz |
kupilem za 50 o tych blaszkach nie pomyslalem zobacze czy to da rade dzieki emil |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |