Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Patra
2011-01-14, 06:11
Prawo jazdy
Autor Wiadomość
MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-14, 10:12   

ja zdawalem w 2009 A+B. Wiecej pytan na egzaminie teoretycznym. Zaoszczedzilem 600 zlotych. I w ciul czasu :) tak wiec sie nie zastanawiaj ;)

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2011-01-14, 11:44   

Yogi napisał/a:
pocik napisał/a:
nie musisz 2 raz testow zdawac mimo ze 3/4 pytan jest takich samych tak zrobisz to za jednym razem i masz pol roku zeby zaliczyc jedna i 2 praktyke.
no i nie ten dzial ogolnie

Niestety osobna sa testy na kat A a osobno na B i tutaj muszę Cię zmartwić

zwracam honor:) cale zycie myslalem inaczej :) i caly czas sie czlowiek uczy nie mniej jednak nie zmienia to faktu ze teria ktora bedzie musial zdawac dwa razy z wieksza przerwa bedzie wymagala owtorek no i na kurs znowy bedzie musial chodzic
mysle ze najwazniejsza strata jest czas
czas ucieka a 10 lat to nie tak duzo:P

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-14, 14:13   

Patra trudno mi się z Tobą zgodzić ja robiłem kurs na A i B osobno a w sumie zajęło mi to mniej czasu niż łączony kurs A+B.

Plocik w takim razie musiałeś kupować prawo jazdy jeszcze w tych czasach kiedy nie trzeba się nawet było pojawić na egzaminie bo w przeciwnym wypadku byś wiedział, że na testach na A są pytania specjalistyczne z techniki kierowania motocyklem i jego obsługi czego na pewno nie znajdziesz w testach na B. Jedno mi tylko nie pasuje z uwagi na Twój wiek nie powinieneś mieć możliwości kupienia prawka bez konieczności pojawienia się na egzaminie.

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-01-14, 14:15   

prezesartur napisał/a:

Patra trudno mi się z Tobą zgodzić ja robiłem kurs na A i B osobno a w sumie zajęło mi to mniej czasu niż łączony kurs A+B.

A ja mówię na swoim przykładzie, kiedy drugi raz musiałam chodzić na tą samą teorię. A Ci co robili A i B razem tylko raz ją przeszli.

pocik 

Wysłany: 2011-01-14, 15:48   

prezesartur napisał/a:

Plocik w takim razie musiałeś kupować prawo jazdy jeszcze w tych czasach kiedy nie trzeba się nawet było pojawić na egzaminie bo w przeciwnym wypadku byś wiedział, że na testach na A są pytania specjalistyczne z techniki kierowania motocyklem i jego obsługi czego na pewno nie znajdziesz w testach na B. Jedno mi tylko nie pasuje z uwagi na Twój wiek nie powinieneś mieć możliwości kupienia prawka bez konieczności pojawienia się na egzaminie.

ja nie zrobilem naraz prawka i napisalem w poprednim poscie ze 3/4 pytan jest tych samych
:) no ja nie moge na Twoj wiek spojrzeć ale podejrzewam ze Ty to jestes blizej wieku "starczego":P

malinka 
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2011-01-14, 15:53   

Kurcze jak ja zdawałam na motor to w puli pytań było 40 pytań w tym że na 10 się odpowiadało, a żadnego pytania nie było jak na auto. Warto robić razem prawko mniej kasy wydasz, mniej czasu ci to zajmie no i przynajmniej obydwa egzaminy z głowy naraz w krótkim odstępie czasu.

pocik 

Wysłany: 2011-01-14, 16:03   

http://www.naukajazdy.pl/...eoretyczny.html

18 pytań na B plus 6 na A
tak to rozumiem
czyli dobrze mowilem
EDIT
po rozgrzebaniu tematu znalalzlem cos takiego"
"Ludziska, to nie jest "18 pytań na B", tylko w tych 18 również zawiera się 12 + 6 (pierwsze 12 to pytania ogólne, a pozostałe 6 ściśle na B) .

A zatem przy takim egzaminie łączonym są 24 pytania, z czego 12 ogólnych, 6 na B i 6 na A. Tak i tylko tak należy to interpretować."

i to

"egzamin teoretyczny na kategorie A i B obejmuje 18 pytań na kat. B i 6 pytań na kat. A.

Zarówno w kategorii A jak i B można w 18 pytaniach popełnić błędy tylko w 2 pytaniach, przy czym dla kategorii A liczone jest 12 pierwszych pytań z kat. B i 6 dodatkowych z kat. A. łączny czas trawania egzaminu wynosi 35 minut.

Andrzej Wierzbowski

kierownik Wydziału RiNEP

WORD Warszawa"

i juz nic nie wiem w zasadzie ja juz mam prawko :) a mlody mogl wpisac w google sam by sie dowiedzial
Ostatnio zmieniony przez pocik 2011-01-14, 16:13, w całości zmieniany 1 raz  

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2011-01-14, 16:08   

pocik napisał/a:
http://www.naukajazdy.pl/...eoretyczny.html

18 pytań na B plus 6 na A
tak to rozumiem
czyli dobrze mowilem

No ja miałam trochę inaczej 2 testy teoretyczne po kolei pisałam jeden za drugim. Na auto chyba 15-20 pytań (nie pamiętam dokładnie). Potem włączyli mi pytania na motocykl a ich było 10

pocik 

Wysłany: 2011-01-14, 16:14   

18 pytan zawsze bylo od kiedy pamietam na b
w sensie 12 ogolnych i 6 z obslugi zdaje sie
tak samo jest na moto jak sie robi osobno A i B o ile pamietam a jak sie robi na raz napisalem powyzej

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2011-01-14, 16:33   

pytania obsługi auta czy motocykla to ja miałam na praktycznym pytał się gdzie co się wlewa i takie pierdolety z mechaniki

Kamyk 

Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-01-14, 16:39   

Pierdol to, nie rób żadnej kategorii, zaoszczędzisz w pizdu czasu i kupę kasy, którą będziesz mógł wydać na dopalacze i prostytutki... :D :D :D
Sorki jakoś nie dałem rady inaczej...
Usiądź i pomyśl chwilkę to nie boli...
Zaoszczędzisz kasę, zaoszczędzisz czas, zaoszczędzisz sobie stresu na egzaminie... minusów jakoś nie widzę tak samo jak związku z tym, że 10 lat było inaczej...

P.S. jak będziesz miał problemy ze znakami to też możesz zapytać na forum
Pomożemy??
:D :D

pocik 

Wysłany: 2011-01-14, 16:40   

i nei malas pytan na tescie o kontroli jakim olejem robisz dolewke chyba o bieznik tez tam bylo pytanie glowe dam ze mialas prawko zdawalas kilka lat temu przeciez to sa wlasnie te pytania specjalistyczne odnosnie kat b

http://grupaimage.home.pl/testy/
przypomnij sobie

W samochodzie osobowym z silnikiem benzynowym, wyposażonym w katalizator, jako paliwo można stosować:
dowolny rodzaj benzyny
wyłącznie benzynę bezołowiową
olej napędowy

etc etc etc

Yogi 
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-14, 20:54   

kat A obejmuje 12 pytań ogolnych z przepisów ruchu drogowego ( to co na kat B wyłączając niektóre dzialy) + 6 pytań specjalistycznych z kat A.

tak to wyglada czas 25 minut :D
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-15, 01:25   

pocik napisał/a:
bedzie wymagala owtorek
sory bardzo ale nie namawiaj ludzi do ZZZZ chłopie od tego jak chie nauczy zależy miedzy innymi nasze bezpieczeństwo i pod tym wzgledem jak dla mnie moze chodzic i 5 razy az zacznie rozrózniać znaki Bo naprawde niektórzy maja z tym problem i ze znalezieniem ich na drodze wiec............

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-01-15, 13:07   

a ja mam pytanie czysto teoretyczne. Jak się robi egz łączony A+B to jak się obleje jedną kategorie to się papierka nie dostanie, prawda?
To załóżmy że zdałem A, a nie zdałem B. Jak by mnie pałkarze zatrzymali na moto, to dostane tylko 50zł za nieposiadanie dokumentów? Czy działa to w jakiś inny sposób?

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

Odpowiedz do tematu