Przesunięty przez: Patra 2011-01-14, 06:11 |
Prawo jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-14, 10:12
|
|
|
ja zdawalem w 2009 A+B. Wiecej pytan na egzaminie teoretycznym. Zaoszczedzilem 600 zlotych. I w ciul czasu tak wiec sie nie zastanawiaj |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-01-14, 11:44
|
|
|
| Yogi napisał/a: | | pocik napisał/a: | nie musisz 2 raz testow zdawac mimo ze 3/4 pytan jest takich samych tak zrobisz to za jednym razem i masz pol roku zeby zaliczyc jedna i 2 praktyke.
no i nie ten dzial ogolnie
|
Niestety osobna sa testy na kat A a osobno na B i tutaj muszę Cię zmartwić |
zwracam honor:) cale zycie myslalem inaczej i caly czas sie czlowiek uczy nie mniej jednak nie zmienia to faktu ze teria ktora bedzie musial zdawac dwa razy z wieksza przerwa bedzie wymagala owtorek no i na kurs znowy bedzie musial chodzic
mysle ze najwazniejsza strata jest czas
czas ucieka a 10 lat to nie tak duzo:P |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-14, 14:13
|
|
|
Patra trudno mi się z Tobą zgodzić ja robiłem kurs na A i B osobno a w sumie zajęło mi to mniej czasu niż łączony kurs A+B.
Plocik w takim razie musiałeś kupować prawo jazdy jeszcze w tych czasach kiedy nie trzeba się nawet było pojawić na egzaminie bo w przeciwnym wypadku byś wiedział, że na testach na A są pytania specjalistyczne z techniki kierowania motocyklem i jego obsługi czego na pewno nie znajdziesz w testach na B. Jedno mi tylko nie pasuje z uwagi na Twój wiek nie powinieneś mieć możliwości kupienia prawka bez konieczności pojawienia się na egzaminie. |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-01-14, 14:15
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
Patra trudno mi się z Tobą zgodzić ja robiłem kurs na A i B osobno a w sumie zajęło mi to mniej czasu niż łączony kurs A+B. |
A ja mówię na swoim przykładzie, kiedy drugi raz musiałam chodzić na tą samą teorię. A Ci co robili A i B razem tylko raz ją przeszli. |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
pocik

|
Wysłany: 2011-01-14, 15:48
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
Plocik w takim razie musiałeś kupować prawo jazdy jeszcze w tych czasach kiedy nie trzeba się nawet było pojawić na egzaminie bo w przeciwnym wypadku byś wiedział, że na testach na A są pytania specjalistyczne z techniki kierowania motocyklem i jego obsługi czego na pewno nie znajdziesz w testach na B. Jedno mi tylko nie pasuje z uwagi na Twój wiek nie powinieneś mieć możliwości kupienia prawka bez konieczności pojawienia się na egzaminie. |
ja nie zrobilem naraz prawka i napisalem w poprednim poscie ze 3/4 pytan jest tych samych
no ja nie moge na Twoj wiek spojrzeć ale podejrzewam ze Ty to jestes blizej wieku "starczego":P |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2011-01-14, 15:53
|
|
|
| Kurcze jak ja zdawałam na motor to w puli pytań było 40 pytań w tym że na 10 się odpowiadało, a żadnego pytania nie było jak na auto. Warto robić razem prawko mniej kasy wydasz, mniej czasu ci to zajmie no i przynajmniej obydwa egzaminy z głowy naraz w krótkim odstępie czasu. |
|
|
|
 |
pocik

|
Wysłany: 2011-01-14, 16:03
|
|
|
http://www.naukajazdy.pl/...eoretyczny.html
18 pytań na B plus 6 na A
tak to rozumiem
czyli dobrze mowilem
EDIT
po rozgrzebaniu tematu znalalzlem cos takiego"
"Ludziska, to nie jest "18 pytań na B", tylko w tych 18 również zawiera się 12 + 6 (pierwsze 12 to pytania ogólne, a pozostałe 6 ściśle na .
A zatem przy takim egzaminie łączonym są 24 pytania, z czego 12 ogólnych, 6 na B i 6 na A. Tak i tylko tak należy to interpretować."
i to
"egzamin teoretyczny na kategorie A i B obejmuje 18 pytań na kat. B i 6 pytań na kat. A.
Zarówno w kategorii A jak i B można w 18 pytaniach popełnić błędy tylko w 2 pytaniach, przy czym dla kategorii A liczone jest 12 pierwszych pytań z kat. B i 6 dodatkowych z kat. A. łączny czas trawania egzaminu wynosi 35 minut.
Andrzej Wierzbowski
kierownik Wydziału RiNEP
WORD Warszawa"
i juz nic nie wiem w zasadzie ja juz mam prawko a mlody mogl wpisac w google sam by sie dowiedzial |
| Ostatnio zmieniony przez pocik 2011-01-14, 16:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

|
Wysłany: 2011-01-14, 16:08
|
|
|
No ja miałam trochę inaczej 2 testy teoretyczne po kolei pisałam jeden za drugim. Na auto chyba 15-20 pytań (nie pamiętam dokładnie). Potem włączyli mi pytania na motocykl a ich było 10 |
|
|
|
 |
pocik

|
Wysłany: 2011-01-14, 16:14
|
|
|
18 pytan zawsze bylo od kiedy pamietam na b
w sensie 12 ogolnych i 6 z obslugi zdaje sie
tak samo jest na moto jak sie robi osobno A i B o ile pamietam a jak sie robi na raz napisalem powyzej |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

|
Wysłany: 2011-01-14, 16:33
|
|
|
| pytania obsługi auta czy motocykla to ja miałam na praktycznym pytał się gdzie co się wlewa i takie pierdolety z mechaniki |
|
|
|
 |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-01-14, 16:39
|
|
|
Pierdol to, nie rób żadnej kategorii, zaoszczędzisz w pizdu czasu i kupę kasy, którą będziesz mógł wydać na dopalacze i prostytutki...
Sorki jakoś nie dałem rady inaczej...
Usiądź i pomyśl chwilkę to nie boli...
Zaoszczędzisz kasę, zaoszczędzisz czas, zaoszczędzisz sobie stresu na egzaminie... minusów jakoś nie widzę tak samo jak związku z tym, że 10 lat było inaczej...
P.S. jak będziesz miał problemy ze znakami to też możesz zapytać na forum
Pomożemy??
|
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
pocik

|
Wysłany: 2011-01-14, 16:40
|
|
|
i nei malas pytan na tescie o kontroli jakim olejem robisz dolewke chyba o bieznik tez tam bylo pytanie glowe dam ze mialas prawko zdawalas kilka lat temu przeciez to sa wlasnie te pytania specjalistyczne odnosnie kat b
http://grupaimage.home.pl/testy/
przypomnij sobie
W samochodzie osobowym z silnikiem benzynowym, wyposażonym w katalizator, jako paliwo można stosować:
dowolny rodzaj benzyny
wyłącznie benzynę bezołowiową
olej napędowy
etc etc etc |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-01-14, 20:54
|
|
|
kat A obejmuje 12 pytań ogolnych z przepisów ruchu drogowego ( to co na kat B wyłączając niektóre dzialy) + 6 pytań specjalistycznych z kat A.
tak to wyglada czas 25 minut |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-15, 01:25
|
|
|
| pocik napisał/a: | | bedzie wymagala owtorek | sory bardzo ale nie namawiaj ludzi do ZZZZ chłopie od tego jak chie nauczy zależy miedzy innymi nasze bezpieczeństwo i pod tym wzgledem jak dla mnie moze chodzic i 5 razy az zacznie rozrózniać znaki Bo naprawde niektórzy maja z tym problem i ze znalezieniem ich na drodze wiec............ |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-01-15, 13:07
|
|
|
a ja mam pytanie czysto teoretyczne. Jak się robi egz łączony A+B to jak się obleje jedną kategorie to się papierka nie dostanie, prawda?
To załóżmy że zdałem A, a nie zdałem B. Jak by mnie pałkarze zatrzymali na moto, to dostane tylko 50zł za nieposiadanie dokumentów? Czy działa to w jakiś inny sposób? |
|
 |
|
|