Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ratka - Mikołów
Autor Wiadomość
olencja 

Motocykl: R6
Imię: j.w.
Wysłany: 2011-08-05, 15:14   

wymienili mi uszczelniacze zawieszenia, a lagi dalej ciekną ;/
wymieniali mi oponke i nawet łańcucha nie naciągnęli ;/
wymieniali łożysko główki ramy w 2 letnim motocyklu :D w tej sytuacji podejzewam, że miałam cofany licznik jakieś o 20 tys km...

mojemu chłopakowi przerabiali moto na tor i:
pogubiły się śrubki i blaszki z oryginalnych owiewek
nie wszystkie elementy z owiewek są...
kilka śrub przyciętych kątówką - żeby pasowało. Trzeba było wymieniać (już we własnym zakresie) bo przy glebie noga byłaby rozcięta

J.W. zwodzą klienta... lecą w chuja z terminami, nie oddzwaniają mimo takich deklaracji.

jestem na NIE i już tam nie oddamy motorów

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-05, 15:31   

Jakąś tam markę sobie wyrobili, więc przyszedł czas na walenie w pręta :D

Lawka 

Motocykl: V-Strom 650A K8
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-08-05, 15:45   

Dziwie im sie bo nawet z taka marka w dobie internetu bardzo szybko ja straca....

pozdrawiam

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-08-05, 16:23   

moto odebralem i teraz zobaczymy jak z ich ''jakoscia''

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-04, 17:01   

[UNFRIENDLY]

Zapomniałem zupełnie o tym napisać - jesienią wymieniałem u nich olej i uszczelniacze (miałem własne) w lagach. Niedługo potem zaczęły trochę się pocić, ale tłumaczyli to faktem, iż jedna laga była nieznacznie wygięta i miała małe wżerki, OK. Tylko do czego zmierzam - zostawiłem w serwisie kupę kasy, a motor został:

POSKŁADANY NA OD-∏-ERDOL !

składał go jakiś młodzian z tego co widziałem... - owiewki powkładane na chama, lewa boczna w ogóle nie weszła w element czachy i była szpara na prawie 1 cm (nie mówiąc o wygiętych w ten sposób plastikach), pogubione 2 śrubki, zgubiona blaszka z gwintem wkładana w plastik, do tego upier*dolił mi 2 pospawane, niegdyś pęknięte mocowania prawej środkowej owiewki - choć trzymały się bardzo mocno, zdejmowałem je kilka razy i nic się nie działo. Nie miałem już siły ani ochoty się tam wracać po prawie 3 godzinach spędzonych łącznie w serwisie i spacerze po centrum Mikołowa, na który zdążyłem się wybrać... Niestety z mojej strony wielki minus. Jak się nie umie rozebrać i złożyć motocykla - to na internet po książeczkę serwisową. A nie wyrywanie i upychanie elementów na chama, Może i ZZR nie jest zbyt popularny, ale nie za to płacę żeby mi rozpieprzyć motor.

Niestety, minus jak pas startowy.

PS. Aha, ślimak prędkościomierza też został upchany w koło 'na chama'. Zamontowany krzywo, blaszki pokrzywione - widziałem na własne oczy jak wymieniali mi oponę w Boosterze. Pogratulować :)

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2012-01-04, 19:42   

bynajmniej wiemy gdzie nie zostawiać motocykla

PiotRR 

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
Wysłany: 2012-01-04, 22:03   

Kumpel odebrał moto (po tym jak nie ogarnęli usterki) z zamontowanym nie swoim akumulatorem...myślę, że to wystarczy, chociaż znam jeszcze inny ciekawy przypadek.

Brojler 

Motocykl: Honda
Imię: Michał
Wysłany: 2012-01-19, 22:27   

Dobry mój kolega z branży ostatnio mi powiedział, że zwolnili u Ratki kilku ludzi, bo roboty nie mają za dużo. Kryzys? Niezadowoleni klienci?

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2013-08-29, 13:50   

teraz nawiaze do mojego posta napisanego rok temu.
Cały sytuacja byla juz napisana co do obsługi i terminow,teraz zajme sie JAKOSCIA swiadczonych usług przez firma RATKA W MIKOLOWIE:

na zdjeciach widac efekt wydawalo by sie lekkiej i przyjemnej czynnosci jak wymiana uszczelniaczy w lagach-dodam ze typ i model amora jest tak prosty ze spierdolic tego nie potrafiłby nawert slepy starzec bez rąk do tego z padaczką nagminną,przejdzmy do konkretow:

-rura porysowana na całym obwodzie slizgu ( wyczuwalne zarusowania pod paznokciem)
-zerwany gwint tłumika przy mocowaniu na dole
-zerwany gwint od regulacji napiecia ( obspawany jakims gownem aby sie trzymało )

dodam jeszcze: tyleje slizgowe calkowicie suche do tego ktos wbijal je na chama dolna jest do wymiany bo jest uszczerbiona na calej wysokosci.
na deser dodam ze doebali jakiegos silikonu nad uszzelniacz ;o ;o ;o aby im nie cieklo.

Bardzo prosze o zmiane koloru na czerwony bo nawet na pomaracz trzeba sobie jakos zapracowac.
Zaczyma zbierac od dzisiaj dokumentacje o omorze i chują nie popuszcze bo koszty naprawy tego co spierdolili przewyzszają koszty kupna nowego SHOWY.

Jesli ktos jednak nie zgadza sie i dalej twierdzi ze to zajebisty serwis to zapraszam na ogledziny.
Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-09-04, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  

Lawka 

Motocykl: V-Strom 650A K8
Imię: Tomek
Wysłany: 2013-08-30, 08:59   

Szczerze wspolczuje.
Widze ze po prostu mialem szczescie korzystajac z ich serwisu.
Tez juz raczej do nich nie oddam moto wiecej mimo ze mi w niczym nie zawinili.
Ale przewaga negatywnych opinii robi swoje.

Swoja droga mialem do wymiany opony w zeszlym roku na jesien.
Przywiozlem im zdemontowane kola i opony to mi powiedzieli ze nie zrobia mi tego od razu. no i cena mnie powalila. 200zl za zmiane opon ze zdemontowanych kol?
To w Monachium zaplacilem za taka wymiane 25euro dwa lata temu.

Pojechalem do Dos Toros i zrobili mi to od razu za 100zl

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2013-08-30, 11:20   

Dlaczego mnie nie dziwią te negatywne opinie.

@Lawka. To i tak drogo. 25 złotych ze zdjętego koła płacę w Katowicach na Armii Krajowej. Za 50 złotych masz dwa koła. I nie jest to jakaś sztukateria. Używają profesjonalnych maszyn i mają osobną wyważarkę do kół motocyklowych. Wymieniałem już tam 3 razy opony, zawsze bezproblemowo.

Monty

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2013-09-02, 13:34   

o kurcze z tym zawiasem to torche przesada......wspolczuje

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-09-02, 17:20   

Ja dodam swoją łyżkę dziegciu. Oddałem im moto do wymiany opon. Następnego dnia z przedniej gumy zeszło powietrze. Jak się okazało przy zakładaniu mechanik uszkodził rant laczka. Po kilkudziesięciominutowych negocjacjach doszliśmy do porozumienia. Niemniej Zniechęcili mnie do siebie.

martinirose78 

Motocykl: MONSTEREK 696 :D
Imię: Renia
Wysłany: 2013-09-02, 23:30   

To i ja dorzucę coś o sklepie bo tylko tam byłam niedoszłym (z nie swojej winy) klientem.
Rok temu koło czerwca po licznych przymiarkach w różnych sklepach w końcu u Ratki znalazłam! Skórzany kombik mych marzeń :) Prosty czarny bez zbędnych kwiatków super. No ale rozmiar mierzony ciut za duży no to proszę mniejszy, jest! (w damskich ciuchach to nie takie proste z rozmiarówką) zakładam portki no i kiszka bo jedna nogawka nie chce wleźć... Diagnoza: odwrotnie (tył na przód) wszyta podszewka... Dainese za 2500 zł, no ale nawet najlepszym się zdarza. No to do gościa żeby zamówił te portki w ramach reklamacji ja kombik wezmę. Ok jesteśmy umówieni na tel. Po jakimś miesiącu nie dzwonienia z Ratki jadę tam. No dostawa przyszła portek nie ma a na dokładkę sprzedali kurtkę którą chciałam do nich nabyć... Mieli odłożyć... No to znów umówiłam się żeby zadzwonili... To było ponad rok temu... Olałam, już nic od nich nie chcę.
No i tyle wyszło z mojego kombika od Ratki...
Nie oddzwaniają choć tak się umówią... Nie polecam!

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2013-09-03, 08:36   

Mi zwalili felgę która jest praktycznie nie do zdobycia . Mieli lekko podprostować ( minimalne bicie rantu w jednym miejscu na bok , ok 2 mm ) , wystarczyło lekko zagrzać i popukać. Miałem zrobić to sam ale w swej wierze dałem do "fachowców" . Dostałem koło mocno przeszlifowane na całej długości po rantach na jakiejś tokarce . Było to zrobione masakrycznie , a w dodatku na koniec pomalowane pędzlem jakąś tanią srebrzanką . Na koniec kwiatek , na całość czekałem tyle czasu , że doszedłbym pieszo na Sybir i zdążyłbym wrócić . W dodatku te ich cwaniackie gatki mnie doprowadzały do przewkurwienia .

Od tamtej pory mnie tam nie widzieli i wszystkim w koło ich odradzam . Cwaniactwo , kombinatorstwo i fuszera .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Odpowiedz do tematu