|
Zamieszki w Warszawie |
| Autor |
Wiadomość |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-19, 09:28
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: | Abaddon, zabierzesz mnie tam?? <3 |
Marzyciel spod tęczowego banerka |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-11-19, 13:30
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: | | a słowa Naród, Ojczyzna.... już sie nie liczą dla ciebie... liczy sie tylko to do czego mozna sie przypier.... ale fakt śląsk niektorzy tam chcą nawet autonomii, i może tak bedzie lepiej zostaną sami PATRIOCI i Polacy Czystej Krwii. |
taki przykład
a jak bys napisał w CV:
lubie konie
muzyke
robic zdjecia
słuchac muzyki
i jestem rasistą
to myslisz ze potenjalny szef powie ze to tylko jedna rzecz a reszta jest ok???
w łeb sie puknij z tymi rasistowskimi tekstami bo z patriotyzmem to ma tyle wspolnego co twoje moto z moim.
Jak masz chore pojecie o patriotyzmie rodem z III rzeszy to wyrazej je sobie sam w pokoju I DO SIEBIE a nie rob z siebie debila jeszcze wiekszego niz jestes..
a co do twojego pojecia o PO to wole 100 razy ich niz twoje pisiory bo to nastepne debile co tylko populizmem moga sobie popularnosc zdobyc i ich merytoryka trafia własnie do takich ludzi jak Ty + mohery i skrajna prawica.
Jak bym miał wybierac miedzy autonomia Sląska a ''resztą'' kraju gdzie twoje ''przekonania'' były by popularne to wybacz ale wole jednak Sląsk...... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-19, 13:38
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: | Jakoś specjalnie mnie nie zaskoczył poziom twojego posta....
I nie jestem rasistą. Nie pojmiesz tego bo twój maleńki mózg nie jest w stanie tego ogarnąć
|
Jak Cię bronię, tak Cię teraz zjebę- nie możesz napisać posta bez obrażania adwersarza? |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-11-19, 13:40
|
|
|
wiesz, strasznie bym sie obrazil twoim postem gdyby byłaby w nim choc odrobina merytoryki a tak mamy standardową odpowiedz pisiora,rasisty i co tam jeszcze sobie dopowiesz.
post wyzej piszesz
-''Polacy Czystej Krwii''
-''Angli itd... to ta sama rasa, a co innego Chińczyki jak by chcieli tu rządzić, albo pedały''
litosci kolego bo zaraz powiesz ze to ja rasista jestem a nie Ty |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

|
Wysłany: 2011-11-19, 13:44
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | Michal87sc napisał/a: | Jakoś specjalnie mnie nie zaskoczył poziom twojego posta....
I nie jestem rasistą. Nie pojmiesz tego bo twój maleńki mózg nie jest w stanie tego ogarnąć
|
Jak Cię bronię, tak Cię teraz zjebę- nie możesz napisać posta bez obrażania adwersarza? |
Pisałem już wcześniej że nigdy nei obrażam pierwszy, a dokładniej to odpowiedź na:
"nie rob z siebie debila jeszcze wiekszego niz jestes.. " |
_________________ Moje wszystkie moto: http://www.bikepics.com/members/michal87sc/
http://www.michaljeczak.flog.pl
https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl
 |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-19, 13:53
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: |
Pisałem już wcześniej że nigdy nei obrażam pierwszy |
Rozumiem, że jeśli obrażasz drugi, to czujesz się usprawiedliwiony? |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-19, 13:57
|
|
|
| Róbta co chceta... |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-11-19, 14:04
|
|
|
I stąd się biorą właśnie zamieszki, jeden drugiemu coś powie co tamten uzna za obrazę i to wystarczy. A jak wiadomo ludzie są teraz nerwowo-uraźliwi, więc o konflikt nie trudno |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-11-19, 14:18
|
|
|
| greenmack napisał/a: | '''Nikogo nie obchodzi już! Rasa, Naród, Ojczyzna'''
no ja was bardzo prosze rozowi , chyba ze on o ''rasie'' psow tutaj mi spiewa.....
jedno słowo wystarczy i to jeszcze w takim kontekscie. |
No i jaki jest ten kontekst? Wystarczy posłuchać ze zrozumieniem.
"Nastał nowy czas, czas bezprawia pacyfizmu,
Nikogo nie obchodzi już! Rasa, Naród, Ojczyzna"
Jedyny kontekst wynika z przekazu a autor zauważa jedynie zmiany socjologiczne w świadomości ludzi i odrzucenie idei związanych z przywiązaniem do swoich korzeni i własności. Mówiąc "Nikogo nie obchodzi już! Rasa, Naród, Ojczyzna" w żadnym stopniu nie nawołuje do dyskryminacji rasowej. Pada kolejno "Rasa, Naród, Ojczyzna". Aktualnie majątek w polsce w dużym stopniu jest w posiadaniu zagranicznych inwestorów co autor podnosi. Mówiąc "Nikogo nie obchodzi już! Rasa, Naród, Ojczyzna" zwraca właśnie uwagę na to, że nie ma żadnego przywiązania do naszej własności i wszystko jest oddawane obcym bez względu na to ,że nie są z naszej ojczyzny, że nie są naszej narodowości a nawet naszej rasy. Uproszczając mówi, że to co nasze oddawane jest po prostu każdemu zamiast w pierwszej kolejności starać się to pozostawić w naszej ojczyźnie kolejno narodzi i rasie czyli po prostu nam. Z patriotycznego punktu widzenia jest to postawa jak najbardziej zrozumiała. Ktoś powie, że to już krok do nacjonalizmu ale odnieśmy się teraz do wartości rodzinnych. Człowiek ma rodzinę i w pierwszej kolejności również stara się zabezpieczyć jej potrzeby a nie rodzin kolejno obcych innej narodowości czy już innej rasy. Przyjmując, że autor odnosi się do nacjonalizmu i rasizmu równie dobrze można powiedzieć, że każdy człowiek myśląc w pierwszej kolejności o swojej rodzinie zamiast o obcych ma tendencje nacjonalistyczne czy rasistowskie. Autor już w pierwszym wersie daje do zrozumienia jaki wydźwięk ma następny wers i cała piosenka mówiąc "Nastał nowy czas, czas bezprawia pacyfizmu" oczywiście znajdzie się zaraz grono osób twierdzące, iż autor nawołuje do anarchii w znaczeniu potocznie przyjętym jednak pacyfizm jest tutaj metaforą co jasno określa poprzednie słowo dając w efekcie "bezprawia pacyfizmu" czyli dwa wykluczające się pojęcia. W znaczeniu potocznym anarchia jest właśnie bezprawiem pacyfizm wręcz przeciwnie więc jak pacyfizm może być jednocześnie bezprawiem? Używając określenie pacyfizm autor metaforyzuje właśnie zaistniałe zmiany socjologiczne o których napisałem powyżej czyli "odrzucenie wszelkich podziałów". Znowu znajdą się osoby twierdzące, że to nawoływanie do segregacji rasowej jednak autor używając uprzednio pojęcia bezprawie z góry narzuca interpretację ponieważ rasizm w krajach cywilizowanych nie jest prawnie akceptowany i jest przejawem bezprawia podobnie też postrzegany jest z religijnego punktu widzenia. "Nie zabijaj nie czyń drugiemu co tobie nie miłe" czy rasizm da się pogodzić z fundamentami religii? (Oczywiście rzecz jasna ciągle w rozumieniu potocznym ponieważ sama religia katolicka jest rasistowska ale to temat na inny wątek) Autor poprzez piosenkę wyraża jedynie ubolewanie nad sytuacją kiedy w otaczającym nas "pacyfistycznym" świecie jest zwyczajne "bezprawie", zepsucie oraz odrzucenie wartości. |
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

|
|
|
|
 |