|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pościg za motocyklistą. Wodzisław Śl. |
| Autor |
Wiadomość |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-05-13, 23:41
|
|
|
| Zrzęda napisał/a: | | Abaddon napisał/a: | Zrzęda, ciekaw jestem jakie miałbyś podejście i jaka byłaby Twoja reakcja, gdyby gość potrącił Twoje dziecko, albo matkę... a policja spisałaby tylko numery, a potem ustalała kto to był...
Gość miał psi obowiązek zatrzymać się, bo tak nakazuje prawo, a jeśli tego nie zrobił, więc chyba wiedział czym ryzykuje... a jeśli skończyłby na topoli, to... to szpadel mu w plecy! |
Idąc Twoim tokiem rozumowania - ciekaw jestem jakie miałbyś podejście gdyby to w wyniku pościgu ten motocyklista skasował Twoje dziecko albo matkę... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W Stanach by do niego strzelali albo go potrącili. Co powinni moim zdaniem zrobić jak było pusto na drodze. Łamiąc prawo musisz się liczyć, że jego egzekutorzy dołożą starań żeby Cię ująć. Mi chodziło o to, że są sytuacje, a ta taką była (jak to ktoś powiedział że szybciej potrafi na hulajnodze uciekać) kiedy zawodnik nie stwarza konkretnego zagrożenia. A prowokowany może zaszkodzić niewinnym. Albo niech zatrzymują skutecznie i nie bawią się w "widowiskowe" pościgi. Albo niech egzekwują to w inny sposób. |
Niestety nie jesteśmy w Stanach i polska policja nie możliwości chociażby zastosowania metody "rybiego ogona" (jeśli wiesz o czy mówię) i na chwilę obecną, może sobie niestety jedynie pozwolić na "widowiskowe pościgi".
Policjanci działają w ramach ustalonego prawa i pomimo, że chcieliby inaczej, to nie mogą, o czym pewnie doskonale wiesz... a skoro uciekający ma w głębokim poważaniu zatrzymanie się do kontroli, to jaki jest problem?
Jeśli przy okazji ucieczki zrobi komuś krzywdę, to powinien dostać czapę! Ale to niestety nie są Stany... |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-05-14, 02:49
|
|
|
| Tylko stany i stany. Prawda taka, że za gupiś ta są i jak chcecie żeby było jak w stanach musita jeszcze co najmniej ze 300 lat mądrzeć. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |