|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
ostrzeżenie przed oszustem i ustalenie danych |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-10-14, 21:10
|
|
|
| emil napisał/a: | kolejna sprawa - zaliczki nie było, czyli słowna umowa, a tu już jest 1 na 1. chłop powie, że miałeś byc o 10 bo tak mu obiecałeś, a że byłeś w drodze o 11 to kij w oko.
dlatego krótki morał - nie jeździ się na drugi koniec kraju po heble. |
Co tam zaliczka. Jak kupowalem drugie moto dzwonie a chłopaczek, że ktoś już mu przelał zaliczkę żeby mu tydzień przytrzymać. Zależało mi to go 2 dni meczyłem w końcu mówi, że jeśli przyjadę z gotówką zanim pojawi sie tamten od zaliczki to go biorę. Pojechałem wziąłem motocykl a drugi chłopek dostał zwrot zaliczki. Morał z historii jest taki, że ostatni bedą pierwszymi.[/list] |
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 42 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2012-10-14, 21:22
|
|
|
to jest sk...stwo po prostu i tyle, kiedyś juz miałem taka sytuacje zaliczkowałem auto 100 zł w komisie orzesze, czy woszczyce przy głównej trasie na żory jadę po kase gosciu sprzedaje fure i przysyła do mnie matkę swoją ta mi przyjeżdża zaliczkę oddac, no to zebraliśmy sie w 3 fury wyjasnić sprawę chłop do nas nie wyszedl oddal tylko nam znowu przez matke 300 zl bo tyle sobie zażyczyłem.
Jak juz się umawiam to się umawiam z kimś a nie robie z siebie ciula.
Za coś takiego powinno być prawne pozwolenie żeby komuś wp... spuścić i tyle, szkoda gadać trzeba szukać dalej. |
| Ostatnio zmieniony przez cybek1984 2012-10-14, 21:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-10-14, 21:25
|
|
|
| Wy się lepiej zabierzcie za rząd który okrada was w każdej sekundzie życia jakżeście są tacy sprawiedliwość egzekwujący. Bida w polsce to każdy nie zawraca sobie dupy sentymentami. Było by jak powinno to i ludzie może byli by słowniejsi. Chcecie coś zmieniać na lepsze to zacznijcie tam gdzie wszystko się zaczyna. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2012-10-14, 21:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-10-14, 21:30
|
|
|
nagranie niby ze szwagrem trenujacym boks bylo smieszne
ale jednak zyciowe
i nie ma sie co smiac tylko korzystac z tego typu wskazowek
bo zyjemy wciaz w dzikim kraju i trzeba sobie jakos radzic
Elektryk u ktorego czasem cos robie z autami opowiadal mi jak kupoiwal auto w Gdansku
i od razu w rozmowie pytal x razy czy auto nie bite, licznik nie krecony itd bo jedzie kawal drogi ale ma na pokladzie szpadli kilka i 3 takich szwagrow, ktorzy na zartach o bezwypadkowych autach sie nie znaja
Okazalo sie ze oplacilo sie jechac bo koles akurat sie nie mijal z prawda i fura byla jak trzeba ale zabezpieczenie bylo. |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
mateusz83
Motocykl: bandit 600
Imię: Mateusz
|
|
|
|
 |
lpt
svłowiec

Motocykl: sv1k/m620
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2012-10-31, 23:25
|
|
|
| jest po 22 jarek - wszystkie grzeczne kotki już śpią. |
_________________ ...jakaś idiotyczna sentencja o życiu, motocyklu, umieraniu, marzeniach, snach, miłości, wierze, nonkonformiźmie, krytyce władzy/opozycji, ulubionym zespole, artyście, czy żart strasburgera... |
|
|
|
 |
jonasz
Motocykl: turystyk
Imię: Joszko
|
Wysłany: 2012-11-01, 20:42
|
|
|
| Weź się chłopcze trochę ogarnij. Jechałeś obejrzeć, a nie kupić. Jeżeli trafił się ktoś przed tobą, kto wyciągnął kasę, to gość sprzedał. Takie są realia dzisiejszego rynku. Jaką miał gwarancję, że ty kupisz? Żadnej! Nie dałeś zaliczki, nie dałeś słowa kupca. O co ty masz jeszcze pretensje?Sprzedał i już. Twoje ryzyko że pojechałeś. Jak ja sprzedawałem swoją puszkę, to gość jechał z Łodzi. Czekałem na niego, pomimo że miałem wcześniej kupca. Jednak zapewniał, że bierze w ciemno. Po przyjeździe stwierdził, że skoro miałem kupca i nie sprzedałem, to on może dać mi o 1/3 mniej. Bo skoro był kupiec i nie kupił, to z autkiem coś nie tak. Kazałem mu (...) |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-11-02, 20:51
|
|
|
| lpt napisał/a: | | jest po 22 jarek - wszystkie grzeczne kotki już śpią. |
A kolesie , zaczynają się bawić szkoda że za nasze ...i tak od 5 lat |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |