|
MISZCZ PROSTEJ |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-10-01, 22:21
|
|
|
| Yogi napisał/a: | | ale się chłopka czepiacie, dajcie mu już spokój. Nie bawcie się w Matkę Terese, że nagle będziecie wszystkich nawracać i negować za ich zachowanie na drodze i prędkości z jakimi sie poruszają. Znam paru tutaj z forum którzy dają ostro w palnik na moto i jakoś ich nie nawraca nikt a mało tego lubimy ich bardzo i nikt nawet słowkiem nie pisknie na nich ze źle robia. Tak więc myśle że przyszedł czas żeby chłopakowi odpuścic i niech robi co chce |
Stoję raz u znajomka pod garażem podjeżdża jeszcze jeden znajomek gadka szmatka i mówię: ale wczoraj tu jakiś debil przez osiedle zapierdalał. Ten co przyjechał mówi: to ja jechałem. Na co odpowiadam: no to właśnie mówię jakiś debil. |
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-10-02, 12:24
|
|
|
| Seldon napisał/a: | Tu jest mój faworyt:
http://www.youtube.com/wa...mHK0XFCPVI&NR=1
Moim zdaniem powinno się zrobić taki tor: 1km prostej i 2 lekkie zakręty, tak aby każdy wariat mógł się zabić w kontrolowanym otoczeniu, bez narażania innych.
Na wiślance pełno jest takich kozaków: na prostej 240 a na zakręcie 70 i jeszcze na kwadratowo! |
Na wiślance nie ma winkla, którego nie da sie przejechać powyżej 200km/h więc bez przesady. Ja lubie winkle i proste, które dostarczaja mi równie wiele radości tylko po co na siłe robić z siebie Rossiego ? tym bardziej na naszych kochanych dziurach i piasku. Nie wszędzie da się jechać na maxa w winklach, to że ktos zwolni nie koniecznie obrazuje jego braki w trchnice, ale raczej to że jest na tyle rozważny, że jak ne jechał przed chwilka tą drogą to nie ciśnie ile wlezie bo pozniej nie ma czasu na jakiekolwiek hamowanie i poprawki. Więc czy za rozwagę trzeba wyśmiewać ?, proste nie wymagają aż takiegro ryzyka, co za tym idzie można bardziej poszaleć niż na naszych kochanych polskich winklach. A poza tym każdy jezdzi jak mu sie podoba, więc po co się czepiać, jak lubia 240 na prostej poszę bardzo, patrzmy więcej na siebie a nie na innych.
Pozdrawiam wyrozumiałych. |
|
 |
orzech
Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 242 Skąd: Strzemieszyce
|
Wysłany: 2011-10-02, 15:25
|
|
|
| jestem prawdziwym mistrzem prostej i też bym chciał taki fajny filmik w HD na jutubie , a nie mam :\ |
|
|
|
 |
Seldon

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
|
Wysłany: 2011-10-02, 23:14
|
|
|
| Robs85 napisał/a: | | to że ktos zwolni nie koniecznie obrazuje jego braki w trchnice, ale raczej to że jest na tyle rozważny, że jak ne jechał przed chwilka tą drogą to nie ciśnie ile wlezie bo pozniej nie ma czasu na jakiekolwiek hamowanie i poprawki. Więc czy za rozwagę trzeba wyśmiewać ?, |
Jeśli ktoś z ponad 200 na prostej na wiślance, na winku zwalnia do 70-80 to pokazuje, że kompletnie nie umie skręcać i pochylać moto i to jest nie tylko brak techniki, to jest po prostu głupota!, jakoś nie wierzę aby przy takiej technice umiał bezpiecznie np. ominąć puszkę przy 200km/h jak mu zmieni pas 100 metrów przed nim o awaryjnym hamowania z tej prędkości nawet nie ma co wspominać.
Rozwagi nie wyśmiewam ale szanuję ludzi co ją posiadają, po prostu nie cierpię szczeniackiego szpanu i kozaków na litrowych sportach rocznik 90, w krótkich spodenkach i kasku z aledrogo za 25PLN |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-10-02, 23:20
|
|
|
| Seldon napisał/a: | | nie cierpię szczeniackiego szpanu i kozaków na litrowych sportach rocznik 90, w krótkich spodenkach i kasku z aledrogo za 25PLN |
A powiedz mi dlaczego tego nie cierpisz ? przecież to tylko i wyłącznie ich będzie boleć tyłek podczas kraksy. |
|
|
|
 |
Seldon

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
|
Wysłany: 2011-10-02, 23:36
|
|
|
Pisałem wcześniej:
"Moim zdaniem powinno się zrobić taki tor: 1km prostej i 2 lekkie zakręty, tak aby każdy wariat mógł się zabić w kontrolowanym otoczeniu, bez narażania innych."
Jak szczeniak szpanuje na moto w centrum miasta, w godzinach szczytu, gdzie jest pełno puszek, z 10 przejść dla pieszych, ludzie na chodnikach, a on na jedynce do odcięcia przeciwnym pasem, z laską z gimnazjum w dżinsach i różowej kurteczce zapierdala tak z 30 minut tam i z powrotem to co ? Myślisz że tylko swój tyłek poobciera, czy ma realne szanse rozwalić inne osoby w puszkach lub na chodniku.
Myślisz że ma do tego prawo? bo ma 18 czy 25 lat i jest niezniszczalny ? |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

|
Wysłany: 2011-10-02, 23:39
|
|
|
| Pytam, co masz do braku ubioru. Nie pytam o popie*dalanie po ulicach. |
|
|
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2011-10-02, 23:43
|
|
|
Nie Mati, nie, on mowil o kurteczce a nie o twoich stringach |
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

|
Wysłany: 2011-10-02, 23:48
|
|
|
| A skad wiesz ze pod spodniami ? |
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

|
Wysłany: 2011-10-02, 23:50
|
|
|
To Mati nosi spodnie, ja go widzialem w mini i szpilkach, ups |
|
 |
Diabeł

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wiek: 42 Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 681 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-10-03, 00:16
|
|
|
| Matey napisał/a: | tak to ja sie ubieram tylko w tedy jak ide po zapierdzielac na prostym odcinku drogi |
To zacznij tak po mieście jeździć powoli żeby się ludziska mogły napatrzyć |
|
|
|
 |
Fala.

Motocykl: XX
Imię: Paweł
Wiek: 42 Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 178 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-10-03, 10:04
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | Pytam, co masz do braku ubioru. Nie pytam o popie*dalanie po ulicach. |
To może ja Ci odpowiem:
Uważam osobiście, że osoba niezabezpieczona odpowiednio jadąca na motocyklu jest dla mnie nieodpowiedzialna. No chyba, że lubi sado-maso i samookaleczenia...
Każdy z nas wie czym grozi upadek na asfalt - a nie wiem czy osobiście lubisz zdzierać się do kości?? Widząc pseudomotocykliste jadącego dla przykładu w japonkach, T-shircie i krótkich spodenkach aż mnie skręca i zastanawiam się, gdzie taki osobnik ma rozum... |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-03, 10:08
|
|
|
| Fala. napisał/a: | | (...) i zastanawiam się, gdzie taki osobnik ma rozum... |
Najprawdopodobniej w ciemnej doopie |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

|
Wysłany: 2011-10-03, 14:43
|
|
|
| Fala. napisał/a: | | Każdy z nas wie czym grozi upadek na asfalt - a nie wiem czy osobiście lubisz zdzierać się do kości?? Widząc pseudomotocykliste jadącego dla przykładu w japonkach, T-shircie i krótkich spodenkach aż mnie skręca i zastanawiam się, gdzie taki osobnik ma rozum... |
Zgadzam się, ale czy tak ubrana osoba stwarza zagrożenie na drodze ? |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-10-03, 15:27
|
|
|
| słuchajta no , mnie 2 razy zdarzyło się jechac spod garażu do domu w krótkich spodenkach , ale faktem jest;wtedy nie przekraczałem 40-ki. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
|
|