Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MISZCZ PROSTEJ
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-01, 22:21   

Yogi napisał/a:
ale się chłopka czepiacie, dajcie mu już spokój. Nie bawcie się w Matkę Terese, że nagle będziecie wszystkich nawracać i negować za ich zachowanie na drodze i prędkości z jakimi sie poruszają. Znam paru tutaj z forum którzy dają ostro w palnik na moto i jakoś ich nie nawraca nikt a mało tego lubimy ich bardzo i nikt nawet słowkiem nie pisknie na nich ze źle robia. Tak więc myśle że przyszedł czas żeby chłopakowi odpuścic i niech robi co chce

Stoję raz u znajomka pod garażem podjeżdża jeszcze jeden znajomek gadka szmatka i mówię: ale wczoraj tu jakiś debil przez osiedle zapierdalał. Ten co przyjechał mówi: to ja jechałem. Na co odpowiadam: no to właśnie mówię jakiś debil.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-10-02, 12:24   

Seldon napisał/a:
Tu jest mój faworyt:
http://www.youtube.com/wa...mHK0XFCPVI&NR=1
Moim zdaniem powinno się zrobić taki tor: 1km prostej i 2 lekkie zakręty, tak aby każdy wariat mógł się zabić w kontrolowanym otoczeniu, bez narażania innych.

Na wiślance pełno jest takich kozaków: na prostej 240 a na zakręcie 70 i jeszcze na kwadratowo!

Na wiślance nie ma winkla, którego nie da sie przejechać powyżej 200km/h ;) więc bez przesady. Ja lubie winkle i proste, które dostarczaja mi równie wiele radości tylko po co na siłe robić z siebie Rossiego ? tym bardziej na naszych kochanych dziurach i piasku. Nie wszędzie da się jechać na maxa w winklach, to że ktos zwolni nie koniecznie obrazuje jego braki w trchnice, ale raczej to że jest na tyle rozważny, że jak ne jechał przed chwilka tą drogą to nie ciśnie ile wlezie bo pozniej nie ma czasu na jakiekolwiek hamowanie i poprawki. Więc czy za rozwagę trzeba wyśmiewać ?, proste nie wymagają aż takiegro ryzyka, co za tym idzie można bardziej poszaleć niż na naszych kochanych polskich winklach. A poza tym każdy jezdzi jak mu sie podoba, więc po co się czepiać, jak lubia 240 na prostej poszę bardzo, patrzmy więcej na siebie a nie na innych.

Pozdrawiam wyrozumiałych. :) ;)

orzech 

Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-10-02, 15:25   

jestem prawdziwym mistrzem prostej i też bym chciał taki fajny filmik w HD na jutubie , a nie mam :\

Seldon 

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
Wysłany: 2011-10-02, 23:14   

Robs85 napisał/a:
to że ktos zwolni nie koniecznie obrazuje jego braki w trchnice, ale raczej to że jest na tyle rozważny, że jak ne jechał przed chwilka tą drogą to nie ciśnie ile wlezie bo pozniej nie ma czasu na jakiekolwiek hamowanie i poprawki. Więc czy za rozwagę trzeba wyśmiewać ?,

Jeśli ktoś z ponad 200 na prostej na wiślance, na winku zwalnia do 70-80 to pokazuje, że kompletnie nie umie skręcać i pochylać moto i to jest nie tylko brak techniki, to jest po prostu głupota!, jakoś nie wierzę aby przy takiej technice umiał bezpiecznie np. ominąć puszkę przy 200km/h jak mu zmieni pas 100 metrów przed nim o awaryjnym hamowania z tej prędkości nawet nie ma co wspominać.

Rozwagi nie wyśmiewam ale szanuję ludzi co ją posiadają, po prostu nie cierpię szczeniackiego szpanu i kozaków na litrowych sportach rocznik 90, w krótkich spodenkach i kasku z aledrogo za 25PLN

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-10-02, 23:20   

Seldon napisał/a:
nie cierpię szczeniackiego szpanu i kozaków na litrowych sportach rocznik 90, w krótkich spodenkach i kasku z aledrogo za 25PLN

A powiedz mi dlaczego tego nie cierpisz ? przecież to tylko i wyłącznie ich będzie boleć tyłek podczas kraksy.

Seldon 

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
Wysłany: 2011-10-02, 23:36   

Pisałem wcześniej:
"Moim zdaniem powinno się zrobić taki tor: 1km prostej i 2 lekkie zakręty, tak aby każdy wariat mógł się zabić w kontrolowanym otoczeniu, bez narażania innych."

Jak szczeniak szpanuje na moto w centrum miasta, w godzinach szczytu, gdzie jest pełno puszek, z 10 przejść dla pieszych, ludzie na chodnikach, a on na jedynce do odcięcia przeciwnym pasem, z laską z gimnazjum w dżinsach i różowej kurteczce zapierdala tak z 30 minut tam i z powrotem to co ? Myślisz że tylko swój tyłek poobciera, czy ma realne szanse rozwalić inne osoby w puszkach lub na chodniku.

Myślisz że ma do tego prawo? bo ma 18 czy 25 lat i jest niezniszczalny ?

Kapitan Bomba 

Wysłany: 2011-10-02, 23:39   

Pytam, co masz do braku ubioru. Nie pytam o popie*dalanie po ulicach.

ser-jones 
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
Wysłany: 2011-10-02, 23:43   

Nie Mati, nie, on mowil o kurteczce a nie o twoich stringach :P

ser-jones 
spamer terrorysta

Wysłany: 2011-10-02, 23:48   

A skad wiesz ze pod spodniami ?

ser-jones 
spamer terrorysta

Wysłany: 2011-10-02, 23:50   

To Mati nosi spodnie, ja go widzialem w mini i szpilkach, ups :P

Diabeł 

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-10-03, 00:16   

Matey napisał/a:
tak to ja sie ubieram tylko w tedy jak ide po zapierdzielac na prostym odcinku drogi :P

To zacznij tak po mieście jeździć powoli żeby się ludziska mogły napatrzyć :P

Fala. 

Motocykl: XX
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-10-03, 10:04   

Brosik napisał/a:
Pytam, co masz do braku ubioru. Nie pytam o popie*dalanie po ulicach.

To może ja Ci odpowiem:

Uważam osobiście, że osoba niezabezpieczona odpowiednio jadąca na motocyklu jest dla mnie nieodpowiedzialna. No chyba, że lubi sado-maso i samookaleczenia...

Każdy z nas wie czym grozi upadek na asfalt - a nie wiem czy osobiście lubisz zdzierać się do kości?? Widząc pseudomotocykliste jadącego dla przykładu w japonkach, T-shircie i krótkich spodenkach aż mnie skręca i zastanawiam się, gdzie taki osobnik ma rozum...

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-03, 10:08   

Fala. napisał/a:
(...) i zastanawiam się, gdzie taki osobnik ma rozum...

Najprawdopodobniej w ciemnej doopie :D

Kapitan Bomba 

Wysłany: 2011-10-03, 14:43   

Fala. napisał/a:
Każdy z nas wie czym grozi upadek na asfalt - a nie wiem czy osobiście lubisz zdzierać się do kości?? Widząc pseudomotocykliste jadącego dla przykładu w japonkach, T-shircie i krótkich spodenkach aż mnie skręca i zastanawiam się, gdzie taki osobnik ma rozum...

Zgadzam się, ale czy tak ubrana osoba stwarza zagrożenie na drodze ?

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-10-03, 15:27   

słuchajta no , mnie 2 razy zdarzyło się jechac spod garażu do domu w krótkich spodenkach , ale faktem jest;wtedy nie przekraczałem 40-ki.

Odpowiedz do tematu