Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MISZCZ PROSTEJ
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-03, 23:09   

Tu niestety jest potrzebna wiedza matematyczna. Jak powiedziałem to tylko hipoteza. Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś to podda ją głębszej analizie.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

keyti 
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
Wysłany: 2011-10-03, 23:11   

prezesartur napisał/a:
analizie

jest tu jakaś iza?

prezesartur 

Wysłany: 2011-10-03, 23:18   

prezes nie myśli przecież to idiota.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Diabeł 

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-10-03, 23:33   

Widzę że pięknie zboczyliście z tematu na własne wojenki :P

street_angel 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2011-10-04, 07:19   

po 1 nie wciągać mnie do tematu,gdy ja nie jestem wtajemniczona B)

po 2 Papcio na pierwszy rzut oka faktycznie wydajesz się idiotą, ale po bliższym poznaniu (kurka wodna muszę to powiedzieć :P ) jesteś nawet inteligętny :D

po 3 hipoteza została już obalona ;)

wasiu 

Motocykl: XJ 600n
Wysłany: 2011-10-04, 09:32   

Diabeł napisał/a:
Widzę że pięknie zboczyliście z tematu na własne wojenki :P

Od tego jest forum (między innymi), nie ? ;)

Diabeł 

Motocykl: hmm...
Wysłany: 2011-10-04, 17:26   

A czy ja coś mówię :P

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-05, 00:07   

OCC Senior napisał/a:
moze dla tego, jak napisze cos od siebie to zaraz robi sie "pode mna" rozowo od docinek.

a od dzis dodatkowo bedzie robić sie CZARNO !! !

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-05, 04:02   

mała* napisał/a:

Natomiast realne przebiegi są dla mnie jakimś wyznacznikiem. Może się któryś wypowie, to sam zobaczysz ;)

Ok. 18'000 GS 500 w 1,25 roku. Ponad 3'000 mil ZZR 600 w 4 miechy (ok.5000 km)...

emil napisał/a:
ale dupicie.. moja czerwona zaraz będzie miała 100 tys przebiegu, jak ją kupiłem w 2009 to miała 58 ;o właśnie się reguluje biedactwo :D

czyli ok. 20'ooo na rok.

Matey napisał/a:

uwierz w to człowieku ze są ludzie co kręcą rocznie miedzy 10k a 15k km i to jest dla nich standard i nie są obieżyświatami ;)

ano. :)

Od siebie dodam, że moto jest u mnie podstawowym środkiem transportu, służy od dojazdów do pracy po jazdę rekreacyjną. Najdalej byłem na Mazurkach ok. 440km w jedną stronę na każdym ze sprzętów. Mój sezon trwa średnio od marca do grudnia. Puszka potrzebna jest jedynie na cholerne 3 miesiące cholernego śniegu czy mega brzydką pogodę... :> Również uważam, że ilość przejechanych kilometrów nie świadczy o tym, kto jeździ 'lepiej'. Ale zdecydowanie świadczy o jakimś nabytym doświadczeniu na drodze ;)

PS. Żeby nie było tak cukierkowo, mam za sobą 2 parkingówki i wypadek z wymuszeniem przez puszkę na GS'ie, 1 parkingówkę i ślizg ZZR :)

PS 2. Skończcie na siebie tak najeżdżać :P Easy ;D

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-10-05, 08:13   

zeno napisał/a:
a od dzis dodatkowo bedzie robić sie CZARNO !

motór z avatara se przemaluj jeszcze.
Co sie stalo ze odszedles od oazy "zuaaa"?
TNT napisał/a:
Również uważam, że ilość przejechanych kilometrów nie świadczy o tym, kto jeździ 'lepiej'. Ale zdecydowanie świadczy o jakimś nabytym doświadczeniu na drodze

dosiwadczenie nabywa sie w przewazajacej czesci na drodze. wiec ilosc przejechanych km jest dla mnie wyznacznikiem dla jakosci kierowcy. Nie bede sie wdawal w gadki czy ktos ma pozamykane opony. Takie gadki mnie wkurzaja. Jakas rasa nadmotocyklistow sie robi.

prezesartur 

Wysłany: 2011-10-05, 12:55   

TNT napisał/a:
Również uważam, że ilość przejechanych kilometrów nie świadczy o tym, kto jeździ 'lepiej'. Ale zdecydowanie świadczy o jakimś nabytym doświadczeniu na drodze ;)

Kupiłem motocykl typ kupił 2 tygodnie po mnie. Ja przez ten pierwszy sezon jeździłem bardzo mało on jak poparzony zrobił z 10-15x tyle km co ja. On przewracał się co chwila ja nie. Po 1 sezonie dostał do łap mój motocykl i dojechał do trzeciego zakrętu na którym zakończył jazdę. Morał jest prosty: tak naprawdę nie ma żadnej zasady.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-10-05, 15:04   

OCC Senior napisał/a:
czy ktos ma pozamykane opony.

W pewnym stopniu ukazuje to poziom opanowania sprzęta przez motocyklistę.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-10-05, 15:24   

w pewnym stopniu tak. W wiekszym stropniu pokazuje to jednak przebieg poparty bezwypadkowoscia. Wg mnie bardziej doswiadczony jest motocyklista ktory ma wyuczone odruchy bezwarunkowe przy hamowaniu awaryjnym, i naglej zmianie kierunku, niz ten ktory co chwile zmienia slidery.
Jazda torowa to nie to samo co jazda turystyczna. Ktos kto jezdzi na torze musi miec pozamykane opony bo w przeciwnym wypadku oznaczac to bedzie ze w zakrety da wejsc sie szybciej i osiagnac lepszy czas okrązenia.
Jazda po drogach zasypanych piachem i przeoranych skrzyzowaniami wymaga innych umiejetnosci - szczegolnie umiejetnosci przewidywania i myslenia za innych na drodze.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-10-05, 15:36   

Bez urazy Artur ale widać po Twoich postach że męczył Cię motocykl. Ciągłe myślenie o skutkach każdej przejażdżki Cię wykończyło. Cieszę się że jest Ci już lepiej, zawsze to parę stresów mniej.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-05, 16:50   

prezesartur napisał/a:

Kupiłem motocykl typ kupił 2 tygodnie po mnie. Ja przez ten pierwszy sezon jeździłem bardzo mało on jak poparzony zrobił z 10-15x tyle km co ja. On przewracał się co chwila ja nie.

prezes, powiem Ci jedno, to potwierdza złotą zasadę: "błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi" i nie wydajesz mi się w tym świetle jakiś wyjątkowy ;)

prezesartur napisał/a:

Po 1 sezonie dostał do łap mój motocykl i dojechał do trzeciego zakrętu na którym zakończył jazdę. Morał jest prosty: tak naprawdę nie ma żadnej zasady.

Ludzie nie jeżdżą na moto i umierają na ugryzienia głupich pszczół, skręcają karki w zimie na oblodzonych chodnikach, spadają im różne rzeczy na głowę, dostają piorunami... Czasem się po prostu ma pecha i nie ma na to żadnej zasady. I nie bronię tu nikogo. Ale sam staram się nie zap******** a mimo tego mam 2 zdarzenia na koncie. Chyba rozumiesz o czym mówię.

Aha, a jak ktoś chce na motocyklu jeździć 40kmph i bać się wszystkiego to niech sobie kupi skutra - mniejsze wydatki na paliwo i części. A i tak jak może w niego coś wjechać i tak (he he taka ironiówka mała).

Odpowiedz do tematu