|
Jestesmy podsluchiwani na potege. |
| Autor |
Wiadomość |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-02-16, 09:12 Jestesmy podsluchiwani na potege.
|
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
| Cytat: | | Według nieoficjalnych danych liczba podsłuchów w Polsce, w ubiegłym roku, wynosiła ok. 20 tys. Jeśli dodamy do tego milion zapytań o dane telekomunikacyjne, obraz będzie nad wyraz ponury. Kto i na jakiej podstawie może nas inwigilować sprawdzał reporter TVN24. |
kazdy ma komorke przy sobie. kazdego da sie namierzyc i sprawdzic bilingi. jestesmy liderem w europie pod wzgledem inwigilacji obwywateli. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-16, 10:33
|
|
|
normalnie jesteś jak K.Kolumb naszych czasów tylko że niestety ta ameryka jest dawno odkryta Ba ameryka na satelity podsłuchujące... są lepi od nas |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-16, 10:52
|
|
|
| buhahaaa... |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-02-16, 15:10
|
|
|
| permanentna inwigilacja ! Prostesuje ! PROTESTUJE ! ! ! |
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-02-16, 15:15
|
|
|
| Permanentna inwigilacja to była kiedyś teraz to jest pernaminentna indywigilacja. |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2011-02-16, 19:55
|
|
|
ja to juz sie wycfanilem, i bardzo szybko gadam przez telefon ;P zeby nie dali rady mnie zrozumiec, zreszta druga osoba tez ma ten problem |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-16, 20:04
|
|
|
| defQ napisał/a: | ja to juz sie wycfanilem, i bardzo szybko gadam przez telefon ;P zeby nie dali rady mnie zrozumiec, zreszta druga osoba tez ma ten problem |
ja to w ogóle wole nie odbierać |
|
|
|
 |
kuba180

Motocykl: Kawasaki zr-7
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2011-02-17, 17:50
|
|
|
| współczuje komóś kto podsłuchuje telefony ludzi po bardzo obficie zakrapianych imprezach alkoholowych.... myśle że w niektorych przypadkach bez "translatora" nie pójdzie ;d |
_________________ "...Nie jedź szybciej, niż twój Anioł Stróż potrafi latać...."

|
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-02-17, 18:45
|
|
|
telefonow dzis sie w ten sposob nie podsluchuje. rozmowy sa nagrywane przez komputer ktorego program analizuje to co jest mowione i alarmuje wtedy gdy jest mowwa o czyms interesujacym dla podsluchujacego urzedu. W ten sposob dzialaja "satelity" (cudzyslow bo to tylko skladnik systemu) o ktorych pisal magik. w polsce na podsluch potrzeba zgody sadu ale informacje , kto do kogo dzwoni i ustalenie gdzie byl ze swoim telefonem jest dostepne dla wielu sluzb bez zezwolenia.
podobnie dziala monitoring miejski (ten z XXI w.) kamera jest obslugiwana przez komputer ktory szuka zaprogramowanych zachowan. gdy cos wykryje obsluga monitoringu jest zawiadamiana. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-02-17, 19:06
|
|
|
Co to znowu chłopie opowiadasz ? Jasno pisze o podsłuchach a nie o systemie analizującym rozmowy i to ma się gówno jedno do drugiego bo ten system jest skalibrowany na zagrożenia terrorystyczne i bezpieczeństwa narodowego a podsłuch to podsłuch zakładany konkretnej osobie w przypadku prowadzonego śledztwa i o takich jest w artykule mowa a żeby sobie na takie coś zasłużyć to trzeba sobie na to zapracować. W dodatku cebeesaiki nie muszą wcale zakładać podsłuchu na telefony ponieważ mają mobilne stanowiska podsłuchowe i mogą podsłuchiwać we własnym zakresie bez uzyskiwania zgody prokuratorów, która jest wymagana w przypadku założenia podsłuchu na telefonie. Wygląda to tak, że auto za pacjentem jeździ a oni za pomocą mikrofonów kierunkowych ściągają dźwięk. Dodatkowo mogą podsłuchiwać rozmowy nawet jeśli podsłuchiwany telefon wyłączył. Nie pamiętam nazwy tego systemu ale jest nowy nie ten stosowany niegdyś jednak działa w oparciu o podobne zasady. Uogólniając koszt i wymogi proceduralne prowadzenia podsłuchu są na tyle wysokie, że potencjalna korzyść jego prowadzenia musi być adekwatna do poniesionych nakładów mówiąc najprościej 99,9% z was nikt nigdy w życiu nie podsłucha no chyba, że sąsiad zza ściany więc nie wiem czym się martwicie. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-02-17, 20:03
|
|
|
| prezes: mnie nie chodzi o przestepcow czy terrorystow. to na co zwracam uwage to nadgorliwosc sluzb wywiadu skarbowego. to oni glownie inwigiluja i szukaja hakow na przedsiebiorcow. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-17, 21:20
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | | w polsce na podsluch potrzeba zgody sadu ale informacje | wierzysz w to ? hehehehe ja co najmniej bym z tym polemizował |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-05-10, 09:14
|
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
| Cytat: | | Rośnie liczba pytań o billingi i podobne dane ze strony służb, prokuratury i sądów. W zeszłym roku wyniosła aż 1 mln 400 tys. Rok wcześniej lekko przekroczyła milion - pisze "Gazeta Wyborcza". |
|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-10, 13:27
|
|
|
| magik napisał/a: | | OCC Senior napisał/a: | | w polsce na podsluch potrzeba zgody sadu ale informacje | wierzysz w to ? hehehehe ja co najmniej bym z tym polemizował |
Ja też |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-05-10, 16:35
|
|