Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jestesmy podsluchiwani na potege.
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-02-16, 09:12   Jestesmy podsluchiwani na potege.

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

Cytat:
Według nieoficjalnych danych liczba podsłuchów w Polsce, w ubiegłym roku, wynosiła ok. 20 tys. Jeśli dodamy do tego milion zapytań o dane telekomunikacyjne, obraz będzie nad wyraz ponury. Kto i na jakiej podstawie może nas inwigilować sprawdzał reporter TVN24.

kazdy ma komorke przy sobie. kazdego da sie namierzyc i sprawdzic bilingi. jestesmy liderem w europie pod wzgledem inwigilacji obwywateli.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-16, 10:33   

normalnie jesteś jak K.Kolumb naszych czasów tylko że niestety ta ameryka jest dawno odkryta Ba ameryka na satelity podsłuchujące... są lepi od nas :P

manka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-16, 10:52   

buhahaaa...

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-02-16, 15:10   

permanentna inwigilacja ! Prostesuje ! PROTESTUJE ! ! !

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-02-16, 15:15   

Permanentna inwigilacja to była kiedyś teraz to jest pernaminentna indywigilacja.

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2011-02-16, 19:55   

ja to juz sie wycfanilem, i bardzo szybko gadam przez telefon ;P zeby nie dali rady mnie zrozumiec, zreszta druga osoba tez ma ten problem :>

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-16, 20:04   

defQ napisał/a:
ja to juz sie wycfanilem, i bardzo szybko gadam przez telefon ;P zeby nie dali rady mnie zrozumiec, zreszta druga osoba tez ma ten problem :>

ja to w ogóle wole nie odbierać

kuba180 

Motocykl: Kawasaki zr-7
Imię: Jakub
Wysłany: 2011-02-17, 17:50   

współczuje komóś kto podsłuchuje telefony ludzi po bardzo obficie zakrapianych imprezach alkoholowych.... myśle że w niektorych przypadkach bez "translatora" nie pójdzie ;d

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-02-17, 18:45   

telefonow dzis sie w ten sposob nie podsluchuje. rozmowy sa nagrywane przez komputer ktorego program analizuje to co jest mowione i alarmuje wtedy gdy jest mowwa o czyms interesujacym dla podsluchujacego urzedu. W ten sposob dzialaja "satelity" (cudzyslow bo to tylko skladnik systemu) o ktorych pisal magik. w polsce na podsluch potrzeba zgody sadu ale informacje , kto do kogo dzwoni i ustalenie gdzie byl ze swoim telefonem jest dostepne dla wielu sluzb bez zezwolenia.

podobnie dziala monitoring miejski (ten z XXI w.) kamera jest obslugiwana przez komputer ktory szuka zaprogramowanych zachowan. gdy cos wykryje obsluga monitoringu jest zawiadamiana.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-02-17, 19:06   

Co to znowu chłopie opowiadasz ?? ? Jasno pisze o podsłuchach a nie o systemie analizującym rozmowy i to ma się gówno jedno do drugiego bo ten system jest skalibrowany na zagrożenia terrorystyczne i bezpieczeństwa narodowego a podsłuch to podsłuch zakładany konkretnej osobie w przypadku prowadzonego śledztwa i o takich jest w artykule mowa a żeby sobie na takie coś zasłużyć to trzeba sobie na to zapracować. W dodatku cebeesaiki nie muszą wcale zakładać podsłuchu na telefony ponieważ mają mobilne stanowiska podsłuchowe i mogą podsłuchiwać we własnym zakresie bez uzyskiwania zgody prokuratorów, która jest wymagana w przypadku założenia podsłuchu na telefonie. Wygląda to tak, że auto za pacjentem jeździ a oni za pomocą mikrofonów kierunkowych ściągają dźwięk. Dodatkowo mogą podsłuchiwać rozmowy nawet jeśli podsłuchiwany telefon wyłączył. Nie pamiętam nazwy tego systemu ale jest nowy nie ten stosowany niegdyś jednak działa w oparciu o podobne zasady. Uogólniając koszt i wymogi proceduralne prowadzenia podsłuchu są na tyle wysokie, że potencjalna korzyść jego prowadzenia musi być adekwatna do poniesionych nakładów mówiąc najprościej 99,9% z was nikt nigdy w życiu nie podsłucha no chyba, że sąsiad zza ściany więc nie wiem czym się martwicie.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-02-17, 20:03   

prezes: mnie nie chodzi o przestepcow czy terrorystow. to na co zwracam uwage to nadgorliwosc sluzb wywiadu skarbowego. to oni glownie inwigiluja i szukaja hakow na przedsiebiorcow.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-17, 21:20   

OCC Senior napisał/a:
w polsce na podsluch potrzeba zgody sadu ale informacje
wierzysz w to ? hehehehe ja co najmniej bym z tym polemizował

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-05-10, 09:14   

http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html

Cytat:
Rośnie liczba pytań o billingi i podobne dane ze strony służb, prokuratury i sądów. W zeszłym roku wyniosła aż 1 mln 400 tys. Rok wcześniej lekko przekroczyła milion - pisze "Gazeta Wyborcza".

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-10, 13:27   

magik napisał/a:
OCC Senior napisał/a:
w polsce na podsluch potrzeba zgody sadu ale informacje
wierzysz w to ? hehehehe ja co najmniej bym z tym polemizował

Ja też :D

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2011-05-10, 16:35