|
Jestesmy podsluchiwani na potege. |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-05-10, 16:41
|
|
|
| pocik napisał/a: | | paranoja te czasy juz minely zeby wszyscy wszystkim polskie nagrania robili |
A gdzie jest tak napisane? Tak pierdolicie wszyscy o demokracji i wolności słowa a inwigilacja jest 5x większa niż za socjalizmu bo wtedy przynajmniej nie było komórek, meili i całej masy sprzętu nadających się do tego. A teraz co BIKI BIGI skarbowy ma wgląd we wszystko baza danych na bazie danych monitoringi na każdym kroku. |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-10, 17:37
|
|
|
| a jeszcze co chwila tos pyta o dane osobowe. w zamian mozesz wygrać suszarke na spóle z sąsiadem. i ludziska podają wszystkie swoje dane |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-05-10, 21:17
|
|
|
Nie wierzcie w te bajki , podsłuchów nie ma , przecież przy władzy jest PO / jeszcze / |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-05-11, 01:37
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | pocik napisał/a: | | paranoja te czasy juz minely zeby wszyscy wszystkim polskie nagrania robili |
A gdzie jest tak napisane? Tak pierdolicie wszyscy o demokracji i wolności słowa a inwigilacja jest 5x większa niż za socjalizmu bo wtedy przynajmniej nie było komórek, meili i całej masy sprzętu nadających się do tego. A teraz co BIKI BIGI skarbowy ma wgląd we wszystko baza danych na bazie danych monitoringi na każdym kroku. |
a skad Ty masz takie informacje? |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-05-11, 01:53
|
|
|
| pocik napisał/a: | | a skad Ty masz takie informacje? |
No widzisz tego Ci akurat w kodeksach nie napisali. Skąd mam informacje to ja wiem a Ty skoro nie masz znaczy, że nie były Ci potrzebne i najprawdopodobniej nigdy nie będą. |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-11, 09:22
|
|
|
pocik technika idzie do przodu, każdą komórke możesz dziś namierzyć a kto dziś biega bez komórki? jak ci sie zdaje, nikt w odpowiednich sluzbach nie wpadł na to, zeby ludziom za darmo porozdawać telefony a potem ich namierzać? a czemu weszla wlasnie ustawa o dostepie do twojego prywatnego konta bankowego coraz większej ilości służb? piszą, że ludzie kredytów nie spłacają i to jest prawda, ale czemu przy okazji tego nie wprowadzić paru innych "udogodnień" dla komorników, sądów, skarbówki i ch*j wie kogo jeszcze? przeciez i tak prawie nikt nie czyta tych ustaw które się wprowadza, a jak w TV powiedzą że to bat na dłużników to spoleczenstwo uwierzy, bo dlugi trzeba spłaca a poza tym tak powiedzieli w TV i to jest święta prawda . Administracja sie rozrosła do zajebistych rozmiarów, co chwila wypełniasz jakieś druczki, świstki i papierki, jak chesz kredyt (a kto dziś nie chce) to wypisujesz dane do 3 pokolenia wstecz łącznie z liczbą plemników które osobiście zmarnowałeś. wiesz co sie z tymi papierami potem dzieje? nie wiesz, jak prawie wszyscy w tym kraju, ja tez nie wiem, ale przypuszczam, że gdzies tam sa obrabiane i wprowadzane bo serwer przyjmie wszystko. kiedys startowalem w przetargach jako firma, bylem głęboko zdziwiony skąd moje dane nagle wypłyneły podczas jednego z przetargów. skąd? z kancelarii premiera RP. co kancelarie premiera obchodzi jakas gówniana firma geodezyjna działająca na Śląsku? nie wiem co, ale obchodzi. i tak jest ze wszystkim.
ja czekam tylko jak zaczną montować czipy dzieciakom w szpitalach zaraz po urodzeniu, żeby obywatel nie uciekł. większośc godzi sie na taką inwigilację, bo albo im to wisi albo nie mają wyjścia albo o tym nie wiedzą, bo może nie chcą? możemy sie nie zgadzac, mozemy zrobic rewolucje, mozemy olać sprawe jako taką na którą nie mamy wpływu, ale prawda jest taka, ze dzis za bardzo nie ma sie gdzie schować. mozesz kupic sobie wyspe gdzies na Pacyfiku, mysle ze straż miejska i tak cie tam znajdzie za niezaplacony parking 4 lata temu. |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-05-11, 11:15
|
|
|
| W tym temacie to moze i ja coś powiem. Być może wiecie , może nie. Wszyscy macie recje. To prawda;jesteśmy permanentnie podsłuchiwani w każdym momencie (nawet jak nie używamy telefonu ( !?) Dziwne? Ja też sie kiedyś zdziwiłem jak pewna osoba z wojskowego wywiady uchyliła mi rąbka tajemnicy. Technika jest tak rozwinięta że jesteśmy podsłuchiwani przez nasze telefony komórkowe nawet wtedy gdy ich nie używamy. Co innego gdy wyjmiemy baterie. (dziwne?).Operatorzy,Policja,wywiad i wszyscy inni którym nie obca jest technika mają zakodowane tzw słowa klucze. Może to być cokolwiek. Najprostszym przykładem bedzie rozmowa z kolegą. "stary, mam newsa , no po prostu nie uwierzysz, słuchaj bomba".....kontynuuja rozmowę a juz w tym czasie ich rozmowa jest nagrywana, analizowana i nie wiem co jeszcze. Nie wierzyłem . Myślę że wy mnie też nie uwierzycie. Ale ten ktoś mi powiedział. Im wiecej gadżetów w telefonie tym lepszy odbiór. On sam do dzisiaj używa NOKIA 3310. Powód? Zero dupereli. Mozna by opowiadać rzeczy w które byśmy nie wierzyli. Czy istnieje STREFA 51 ? Moim zdaniem tak. Są tam takie technologie o których nam się nie śniło. Zwykłe DVD. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-05-11, 13:25
|
|
|
| Niestety z Pocikiem jest ten problem, że poczytał kodeksów i wie jak państwo funkcjonuje. Kiedyś się chłopak z takim podejściem rozczaruje ale jak to mówią lepiej późno niż wcale. |
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-05-11, 13:53
|
|
|
Juz kiedys też powiedziałem - życie zweryfikuje. A im wiecej elektroniki tym wiecej wiadomości. W odpowiednią strone. I dosyc pierdolenia bo nas podsłuchuja............ |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
pocik

|
Wysłany: 2011-05-12, 16:34
|
|
|
nie chcialo mi sie tego szytkiego czytac:P nie chodzilo mi o to ze to nie mozliwe tylko ze czasy gdzie sie to robilo na potege:) ja wiem ze Prezes TObie ciezko w to bedzie uwierzyc ale musial bys sie postarac zeby CIe podsluchiwali:P bo skoro kazdy ma komorke etc to maja taki wybor ze beda sluchac tylko wybitnych jednostek:P |
|
|
|
 |
mendelmax

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2011-05-12, 21:07
|
|
|
Mnie trochę przeraża to, że nie ma jak uciec od tego wszystkiego, ale jednocześnie ponieważ nie jestem dla nikogo interesujący, nie robię nic nielegalnego itd, to przynajmniej póki co mam to gdzieś. Pierwsza rzecz z którą będę walczył to będzie próba wszczepienia mi czegokolwiek na stałe A do tego tak naprawdę jeden krok. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-05-12, 21:20
|
|
|
| mendelmax napisał/a: | | nie jestem dla nikogo interesujący, |
zalozysz firme to zaczniesz byc interesujacy dla wywiadu skarbowego. to oni wlasnie sa odpowiedzialni za 9/10 podluchow. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-13, 00:03
|
|
|
| pocik napisał/a: | | ja wiem ze Prezes TObie ciezko w to bedzie uwierzyc ale musial bys sie postarac zeby CIe podsluchiwali:P | chłopie masz 25 na karku a tłuczesz populistyczne gnioty jak 10latek dziś co za trud podsłuchiwania dzisiaj jest sygnał cyfrowy analizatory komputery dyski twarde to nie ma tak że siedział koles mikrofon czy podsłuch był głównie na kablu bo nadajnik radiowy najmniejszy mieścił sie w pudełku od zapałek ale miał krótki zasieg i zywotnosć, a koleś słuchał i wszystko nagrywał na tasme magnetofonowa o ile pamietasz co to było dziś technika tak poszła że podsłuchiwanie to nie problem cledzenie GPS-em też nie stanowi bariery poprostu wolna amerykanka a Ty takie gnioty pociskasz Jeszcze rozumiem jakby to były bajki dla grzecznych dzieci bądz nie grzecznych ze jak sie nie uspokoja to bedziesz je podsłuchiwał
ale takie farmazony starym ludziom opowiadac wstyd |
|
|
|
 |
pocik

|
Wysłany: 2011-05-13, 22:45
|
|
|
| za to Ty wg tego co masz napisane masz 12:) i to by wystarczylo:) |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-05-19, 23:19
|
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
| Cytat: | | - Polak jest najbardziej inwigilowanym obywatelem UE - uważa Naczelna Rada Adwokacka. Dlatego postuluje pilną zmianę prawa dotyczącego przechowywania danych telekomunikacyjnych, m.in. bilingów. W zeszłym roku służby pytały o nie 1,3 mln razy. To najwięcej w Unii. |
|
|
|
|
 |
|
|