|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Biblia szatana, czary i reszta |
| Autor |
Wiadomość |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-01-22, 13:50
|
|
|
dziury robaczkowe... względność układów odniesienia, kolejne wymiary, nie mamy pewności czy znamy podstawy fizyki, dlatego odbywają się badania w CERNie..
Nie można analizować rzeczy jeszcze nie odkrytej, obowiązującymi prawami nauki Trzeba to brać pod uwagę. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-22, 13:55
|
|
|
| mayty napisał/a: | | Słyszał ktoś może o Albercie Einsteinie? |
Nie nie słyszeliśmy. A czym jeździ?
Wytłumacz mi co ma zakrzywianie czasoprzestrzeni do czary mary? Słyszałem już o wszystkich tych teoriach i jeszcze o innych sęk tylko w tym co sam napisałeś: naukowcy nie wiedzą czy to w ogóle istnieje więc jak to jest, że naukowcy nie wiedzą czy w ogóle istnieje a ktoś inny w tym czasie odbiera stamtąd sygnały a jeśli nie istnieje a on odbiera to co wtedy? Bardziej prawdopodobne na chwile obecną jest, że pies Twojego sąsiada karze zacząć mu mordować. Ludzie mają skłonność do przypisywania wszystkiemu nadludzkich sił tak właśnie powstali bogowie to samo dzieje się i teraz np. czarne dziury znane już od dawna jednak wciąż nie zbadane z uwagi na swoją specyfikę i jakie się na ich temat pojawiły teorie? No właśnie przejścia do innych wymiarów. Taka już ludzka natura kiedyś nie potrafił wytłumaczyć trzęsienia ziemi czy piorunów więc wymyślono, że są gniewem nadludzkich istot teraz z niezbadanych zjawisk fizycznych robi się science fiction rodem ze star-trecka. Mayty ja wiem, że chcesz dobrze a wyjdzie jak zawsze ale zachowaj sceptycyzm bo to o czym na razie mówisz istnieje tylko w niepotwierdzonej teorii więc zamiast zapełniać swoją głowicę pierdołami lepiej zrób w tym czasie coś pożytecznego i też popatrz na misia. |
|
|
|
 |
Siemek

Motocykl: Szukam
Imię: Siemek
|
Wysłany: 2011-01-22, 14:13
|
|
|
Tak spojrzałem na kompa i mam też ta książkę w postaci E-booka Ale nie sprzedam |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-23, 03:53
|
|
|
| mayty napisał/a: | | dziury robaczkowe... względność układów odniesienia |
Wyobraź sobie, że nie wierzę we względność CZASOWĄ układów odniesienia, nie wierzę w ogóle w istnienie 4 wymiaru w postaci czasu. A to z prostego powodu - wierzę jedynie w 3! wymiary i wypełniające je przeróżne cząstki i energię w różnej postaci - fale etc, etd. A czas wymyślił człowiek sobie sam, żeby móc rozumem objąć w jakiś sposób zachodzące w tych trzech wymiarach zmiany. Tak jak wymyślił sobie linijkę żeby rozumem objąć długości przedmiotów. A całe to chrzanienie o czasoprzestrzeni, załamaniu, wstrzymywaniu i podróżach wzięło się jedynie z tego, że próba zmierzenia pewnych zjawisk wymyślonym przez człowieka >zegarkiem< jest po prostu niemożliwa, bo zegarek też podlega danemu zjawisku, w końcu też jest złożony tylko z cząstek - czy to jest mechaniczny, elektroniczny czy kwarcowy. I są doświadczenia, gdzie rzekomo w innym układzie odniesienia czas płynął wolniej, niż w drugim, ale podstawowym błędem jest to, że zegarek został wyjęty poza układ odniesienia, a tak naprawdę był jego częścią.
To jest oczywiście MOJE zdanie podparte MOIMI jedynie przemyśleniami i obserwacjami, ale mi przynajmniej trzyma się logicznej kupy w przeciwieństwie do wielu naukowych rozprawek. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-01-23, 05:46
|
|
|
| Ja dziś doświadczyłem załamania czasoprzestrzeni ale nie mam już siły o tym napisać. |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2011-01-23, 13:47
|
|
|
Jak was tak czytam to mi się przypomina film "hypercube" - czy jakoś tak nazwa brzmiała |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-01-23, 13:54
|
|
|
No co dyskusja niegłupia hehe
TNT - dobrze prawisz ;P ale człowiek jeszcze nie odkrył wszystkiego...skoro udało się uzyskać i zmagazynować antymaterię ( o której jakiś czas temu mówiono jako o fikcji) a antymateria daje w momencie anihilacji bardzo dużo energii..to może posłużyć również do osiągania super prędkości ! hehe ;D miejmy nadzieję że tylko nas nic nie rozdupcy i będzie dobrze.. ale jak coś jest możliwe teoretycznie to warto o tym czasem pogadać i porozmyślać...pomarzyć |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-01-23, 15:05
|
|
|
| Mayty może i jest jak mówisz z tym tylko, że np. pierwiastki wytworzone przez człowieka, wytworzone już lata temu a czas ich życia to setne części sekundy. Wytworzono antymaterie z tym, że dzięki największym urządzeniom na świecie jakimi są akceleratory cząstek zużywające ogromne ilości energii, których gabaryty idą w kilometry by wytworzyć jakieś śladowe ilości o praktycznie żadnym czasie życia. Żeby możliwe były takie rzeczy człowiek musiał by najpierw mieć dostęp do ilości energii nie osiągalnych na naszej planecie do tego musiał by ujarzmić zjawisko fuzji a no to się nie zapowiada. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |