|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Zawiadomienie :) |
| Autor |
Wiadomość |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-02-14, 12:48
|
|
|
dlatego wysyłali to do właścicieli chromów, bo tych sprzętów nie szkoda |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-02-14, 12:49
|
|
|
emil, zamilcz w kwestii armatury! |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-02-14, 12:51
|
|
|
dlaczego, skoro to sama prawda |
|
|
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2011-02-14, 12:52
|
|
|
To jak komuś nie szkoda to ja chętnie przygarnę chroma |
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-02-14, 12:54
|
|
|
to wtedy nawet i chromem nie spierdolisz a crossy są na to za słabe |
|
|
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2011-02-14, 12:55
|
|
|
| mała* napisał/a: | padniemy wszyscy nawet o tym nie wiedząc |
ale motór przetrwa, bo "Motór nie umiera nigdy motór jest wieczny" |
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-14, 13:59
|
|
|
Ja pierdzielę, słyszałem w zeszłym roku o tej śmiesznej konfiskacie przez WP motocykli na potrzeby wojny, w TV to wyśmiewali
Ale że Policja i Straż Miejska? :O
Pół garażu stoi nowych moto którymi na dobrą sprawę nie ma nawet kto jeździć (ale Unia dała kasię to trzeba było kupić) a oni takie głupoty wymyślają? :O
Ja na Twoim miejscu bym się przeszedł osobiście do wystawcy pisma wyjaśnić sprawę o co właściwie chodzi. Wiem, że jest taki głupi przepis dotyczący WP, ale o Policji pierwsze słyszę...
Chwila...
Wykopałem artykuł:
http://moto.pl/MotoPL/1,8..._je_zabrac.html
| Cytat: |
Co jeśli znajdziemy podobny list w swojej skrzynce? Czy można go zlekceważyć? Lepiej nie. W zawiadomieniu znajduje się ściśle określony termin, w jakim musimy zgłosić się do siedziby odpowiedniego Organu. Jeśli tego nie zrobimy, wydamy tym samym przyzwolenie na wcielenie pojazdu do służby. A trzeba pamiętać, że jest ono dobrowolne |
| Cytat: |
W artykule 209 wspomnianej ustawy możemy przeczytać, że zmobilizowany pojazd może być przez wybrane Organy wypożyczany na krótkie okresy również w czasie pokoju:
- w związku z ćwiczeniami w obronie cywilnej lub ćwiczeniami praktycznymi w zakresie powszechnej samoobrony - na dwadzieścia cztery godziny,
- w celu sprawdzenia gotowości mobilizacyjnej Sił Zbrojnych - na czterdzieści osiem godzin
- w związku z ćwiczeniami wojskowymi lub ćwiczeniami w jednostkach przewidzianych do militaryzacji - na siedem dni.
Co więcej, z momentem podpisania zgody na właścicielu zmobilizowanego motocykla albo auta terenowego zaczynają ciążyć dodatkowe obowiązki. Musi on na przykład dbać o dobry stan techniczny pojazdu, informować o jego sprzedaży, a często również o ewentualnych wyjazdach poza granicę kraju. |
Czyli wychodzi na to, że najlepiej iść tam, stawić się (bo jest to obowiązkowe, jak nie pójdziemy pozwolimy na konfiskatę) i na miejscu nie wyrazić zgody
easy L^ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |