Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tunel Katowice.
Autor Wiadomość
uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-13, 08:58   

Jako, że jeżdżę tam codziennie zauważyłem nowy sposób miśków na podwyższenie budżetu.
Stają sobie na końcu rozbiegówki ( od strony Sosnowca) z ręczną " suszarką" i łapią gapowiczów. 90% kierowców zwalnia do nakazanych 70 km/h dopiero na wlocie do tunelu, a ograniczenie jest od ok. 200m wcześniej. W zeszłym tygodniu stali tam codziennie ok godziny 01.00. Ruch w interesie mieli niezły. :)

vegaamen 

Motocykl: brak
Imię: mam
Wysłany: 2011-06-13, 09:21   

280km/h z tym ze w nocy jak tunel byl pusty ......a wczoraj mi blyslo na wroclawskiej (Bytom)ok 120km/h ale juz nie raz blyslo :D

fakt policja czasami tam stoji
Ostatnio zmieniony przez vegaamen 2011-06-13, 10:11, w całości zmieniany 1 raz  

Czarna Perła 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2011-06-13, 09:44   

Ja kiedyś ale autem ponad 210 z kolegami tam śmigłam ponad rok temu i też nic nie przyszło do tej pory ;)

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-06-13, 11:34   

Czarna Perła napisał/a:
Ja kiedyś ale autem ponad 210 z kolegami tam śmigłam ponad rok temu i też nic nie przyszło do tej pory ;)

Ty to masz się czym chwalić.... 210 km/h w tunelu .... na moto w bikini ... bez kasku ...
Profil Facebook

Siwy00 

Motocykl: Honda CBR 954
Imię: Bartek
Wysłany: 2011-06-13, 11:58   

ok dzięki chłopaki, w takim razie myślę że też nic nie przyjdzie. Gdybym nie miał tablicy rej to looz ale niestety miałem, a nie jestem na tyle jeszcze doświadczony żeby bez tablicy śmigać ;) Pozdro

Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-06-13, 12:06   

Śmiganie bez tablicy to nie duże doświadczenie, tylko duża głupota ;) , na dłuższa metę bedziesz badziej w plecy niz śmigając z tablica i sporadycznie płacąć za prędkość.

vegaamen 

Wysłany: 2011-06-13, 12:35   

tez nie wiem co ma wspolnego doswiadczenie z tablica rej. a juz smiac mi sie chce jak widze te pozaginane tablice u kolesi co biora winke jak na rowerach .......pozdrawiam wszystkich mistrzow prostej :D

ja mam tablice normalnie zamontowa i nie czuje potrzeby jej zaginania czy odkrecania ani uciekania przed policja .....szkoda zdrowia a czasem zycia....a pilicja nie gryzie jedynie mandat ci dowali :D

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2011-06-13, 13:12   

vegaamen napisał/a:
tez nie wiem co ma wspolnego doswiadczenie z tablica rej. a juz smiac mi sie chce jak widze te pozaginane tablice u kolesi co biora winke jak na rowerach .......pozdrawiam wszystkich mistrzow prostej :D

ja mam tablice normalnie zamontowa i nie czuje potrzeby jej zaginania czy odkrecania ani uciekania przed policja .....szkoda zdrowia a czasem zycia....a pilicja nie gryzie jedynie mandat ci dowali :D

Widziałem już nie jednego rowerzyste który prawie na kolano zszedł w zakręcie i nie jednego który robiąc coś takiego wywinął łazana :) Sam jeżdżąc na rowerze szybko się oduczyłem tej praktyki ze względu na piach.

Doświadczenie z brakiem tablicy ma sporo. Jeśli tablicy nie ma zazwyczaj motocykliczny jedzie fastrygą 150 między puszkami a na krzyżatkach przyspiesza - znaczy że doświadczenie nie może być małe - jeśli jest małe to długo nie pojeździ... wielokrotnie to widziałem nawet samemu niedawno bo jadąc na moto (jakieś 3tygodnie temu w Gliwicach na skrzyżowaniu Andersa i Styczyńskiego) wyprzedził mnie inny motocyklista ze zgiętą tablicą ;) i przez skrzyżowanie bujnął tylko moto w prawo (mijając przód skręcającego w lewo samochodu z naprzeciwka i samochód skręcający w prawo ze swojej prawej) i w lewo (wracając na właściwy tor) mijając puszki na grubość lakieru .. setka na blacie była na bank. Cóż, niektórym Bozia poskąpiła szarej masy :/ Druga sprawa że przy fotoradarze zagięcie tablicy raczej dużo nie da bo zdjęcie robione jest od góry, a w korku stać nie można bo ryzyko mandatu jest wyjątkowo wysokie.

vegaamen 

Wysłany: 2011-06-13, 13:24   

to raczej dlugo nie pojezdzi chyba ze robi sie to sporadycznie..........ja tez bylem taki cwaniak .......... lusterka mi sie skladaly na skrzyzowaniach a na jendym juz caly sie spokladalem :D wiec odpusiclem :D pamietac trzeba jedno ze z samochodem nie wygrasz ........nawet 126p moze cie zagiac jak ci wyjedzie :D

Mongo 
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
Wysłany: 2011-06-13, 16:03   

Tunel nocą ma dla mnie jakąś magnetyczną magię - akustyka jest w nim wyśmienita.
Po prostu nie da się nie dać z garści :D
Lata strzelań z rur fi wszelakich spowodowały, że teraz abym w pełni mógł się łonanizować dźwiękiem wychodzącym z rurwy - muszę szukać tego typu dzieł inżynierii lądowej :P
W terenie płaskim silnik wyczuwam raczej genitaliem ;)

ralfązo 

Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
Wysłany: 2011-06-13, 16:46   

Z tego co mi wiadomo to VEGA jest ulubieńcem

wsłuchiwania się w klank mojego wydechu w tytułowym tunelu buhhhaaaaaaaaaa

(normalnie meloman)

nie wiem o co kaman ale czesto widze zamiast doswietlonej zoli
sufit tego tunelu jakims xenonem obok latającego motrynki

ralfązo 

Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
Wysłany: 2011-06-13, 16:46   

Z tego co mi wiadomo to VEGA jest ulubieńcem

wsłuchiwania się w klank mojego wydechu w tytułowym tunelu buhhhaaaaaaaaaa

(normalnie meloman)

nie wiem o co kaman ale czesto widze zamiast doswietlonej zoli
sufit tego tunelu jakims xenonem obok latającego motrynki

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-06-13, 18:31   

Ostatnio waliłem pod 300km/h na gumie i nic mi nie błysło. Nie ma się czym przejmować.

Reaper 
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wysłany: 2011-06-13, 19:01   

Zaraz do 400 dojdzie

To ja tam miałem 200km/h, japonki na nogach, bokserki i jechałem tyłem :angry aha i laska w stringach siedziała mi na twarzy ;o

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-06-13, 19:08   

Przemo napisał/a:
i laska w stringach siedziała mi na twarzy

to na pewno była Czarna Perła .. ona lubi jeździć tak ubrana ...
Profil Facebook

Odpowiedz do tematu