|
Tunel Katowice. |
| Autor |
Wiadomość |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-13, 08:58
|
|
|
Jako, że jeżdżę tam codziennie zauważyłem nowy sposób miśków na podwyższenie budżetu.
Stają sobie na końcu rozbiegówki ( od strony Sosnowca) z ręczną " suszarką" i łapią gapowiczów. 90% kierowców zwalnia do nakazanych 70 km/h dopiero na wlocie do tunelu, a ograniczenie jest od ok. 200m wcześniej. W zeszłym tygodniu stali tam codziennie ok godziny 01.00. Ruch w interesie mieli niezły. |
|
|
|
 |
vegaamen

Motocykl: brak
Imię: mam
|
Wysłany: 2011-06-13, 09:21
|
|
|
280km/h z tym ze w nocy jak tunel byl pusty ......a wczoraj mi blyslo na wroclawskiej (Bytom)ok 120km/h ale juz nie raz blyslo
fakt policja czasami tam stoji |
_________________ Nie ważne co robisz i tak jesteś byle kim. |
| Ostatnio zmieniony przez vegaamen 2011-06-13, 10:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Czarna Perła
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-06-13, 09:44
|
|
|
Ja kiedyś ale autem ponad 210 z kolegami tam śmigłam ponad rok temu i też nic nie przyszło do tej pory |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2011-06-13, 11:34
|
|
|
| Czarna Perła napisał/a: | Ja kiedyś ale autem ponad 210 z kolegami tam śmigłam ponad rok temu i też nic nie przyszło do tej pory |
Ty to masz się czym chwalić.... 210 km/h w tunelu .... na moto w bikini ... bez kasku ... |
|
|
|
 |
Siwy00
Motocykl: Honda CBR 954
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2011-06-13, 11:58
|
|
|
ok dzięki chłopaki, w takim razie myślę że też nic nie przyjdzie. Gdybym nie miał tablicy rej to looz ale niestety miałem, a nie jestem na tyle jeszcze doświadczony żeby bez tablicy śmigać Pozdro |
_________________ http://www.bikepics.com/members/siwy00/ |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-06-13, 12:06
|
|
|
Śmiganie bez tablicy to nie duże doświadczenie, tylko duża głupota , na dłuższa metę bedziesz badziej w plecy niz śmigając z tablica i sporadycznie płacąć za prędkość. |
|
 |
vegaamen

|
Wysłany: 2011-06-13, 12:35
|
|
|
tez nie wiem co ma wspolnego doswiadczenie z tablica rej. a juz smiac mi sie chce jak widze te pozaginane tablice u kolesi co biora winke jak na rowerach .......pozdrawiam wszystkich mistrzow prostej
ja mam tablice normalnie zamontowa i nie czuje potrzeby jej zaginania czy odkrecania ani uciekania przed policja .....szkoda zdrowia a czasem zycia....a pilicja nie gryzie jedynie mandat ci dowali |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2011-06-13, 13:12
|
|
|
| vegaamen napisał/a: | tez nie wiem co ma wspolnego doswiadczenie z tablica rej. a juz smiac mi sie chce jak widze te pozaginane tablice u kolesi co biora winke jak na rowerach .......pozdrawiam wszystkich mistrzow prostej
ja mam tablice normalnie zamontowa i nie czuje potrzeby jej zaginania czy odkrecania ani uciekania przed policja .....szkoda zdrowia a czasem zycia....a pilicja nie gryzie jedynie mandat ci dowali |
Widziałem już nie jednego rowerzyste który prawie na kolano zszedł w zakręcie i nie jednego który robiąc coś takiego wywinął łazana Sam jeżdżąc na rowerze szybko się oduczyłem tej praktyki ze względu na piach.
Doświadczenie z brakiem tablicy ma sporo. Jeśli tablicy nie ma zazwyczaj motocykliczny jedzie fastrygą 150 między puszkami a na krzyżatkach przyspiesza - znaczy że doświadczenie nie może być małe - jeśli jest małe to długo nie pojeździ... wielokrotnie to widziałem nawet samemu niedawno bo jadąc na moto (jakieś 3tygodnie temu w Gliwicach na skrzyżowaniu Andersa i Styczyńskiego) wyprzedził mnie inny motocyklista ze zgiętą tablicą i przez skrzyżowanie bujnął tylko moto w prawo (mijając przód skręcającego w lewo samochodu z naprzeciwka i samochód skręcający w prawo ze swojej prawej) i w lewo (wracając na właściwy tor) mijając puszki na grubość lakieru .. setka na blacie była na bank. Cóż, niektórym Bozia poskąpiła szarej masy :/ Druga sprawa że przy fotoradarze zagięcie tablicy raczej dużo nie da bo zdjęcie robione jest od góry, a w korku stać nie można bo ryzyko mandatu jest wyjątkowo wysokie. |
|
 |
vegaamen

|
Wysłany: 2011-06-13, 13:24
|
|
|
to raczej dlugo nie pojezdzi chyba ze robi sie to sporadycznie..........ja tez bylem taki cwaniak .......... lusterka mi sie skladaly na skrzyzowaniach a na jendym juz caly sie spokladalem wiec odpusiclem pamietac trzeba jedno ze z samochodem nie wygrasz ........nawet 126p moze cie zagiac jak ci wyjedzie |
|
|
|
 |
Mongo
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
|
Wysłany: 2011-06-13, 16:03
|
|
|
Tunel nocą ma dla mnie jakąś magnetyczną magię - akustyka jest w nim wyśmienita.
Po prostu nie da się nie dać z garści
Lata strzelań z rur fi wszelakich spowodowały, że teraz abym w pełni mógł się łonanizować dźwiękiem wychodzącym z rurwy - muszę szukać tego typu dzieł inżynierii lądowej
W terenie płaskim silnik wyczuwam raczej genitaliem |
_________________ Ocieplenie klimatu przebiega zbyt wolno i w zimie nie da się jeździć.
W sezonie muszę wydzielić więcej spalin |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2011-06-13, 16:46
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to VEGA jest ulubieńcem
wsłuchiwania się w klank mojego wydechu w tytułowym tunelu buhhhaaaaaaaaaa
(normalnie meloman)
nie wiem o co kaman ale czesto widze zamiast doswietlonej zoli
sufit tego tunelu jakims xenonem obok latającego motrynki |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2011-06-13, 16:46
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to VEGA jest ulubieńcem
wsłuchiwania się w klank mojego wydechu w tytułowym tunelu buhhhaaaaaaaaaa
(normalnie meloman)
nie wiem o co kaman ale czesto widze zamiast doswietlonej zoli
sufit tego tunelu jakims xenonem obok latającego motrynki |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-06-13, 18:31
|
|
|
| Ostatnio waliłem pod 300km/h na gumie i nic mi nie błysło. Nie ma się czym przejmować. |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 36 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-06-13, 19:01
|
|
|
Zaraz do 400 dojdzie
To ja tam miałem 200km/h, japonki na nogach, bokserki i jechałem tyłem aha i laska w stringach siedziała mi na twarzy |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2011-06-13, 19:08
|