Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tor wyścigowy vs stadion narodowy
Autor Wiadomość
pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2012-05-30, 19:34   

coooo kiboli chcesz bic:)
jak mi sie specjalne pociagi lapie zaprowadza tak zeby zdazyli i zeby im kto batow nie spuścił a jak powiedzial ze dzisiaj nie sa kibolami tylko organizuja marsz powstancow slaska to wladze pozwola im przespacerowac sie przez centrum katowic w barwach gksu i porzucac petardami ...
tory sie sypia nie naprawiaja nawet tego co mamy ...ludzie bujaja na radom na stary kisielin albo gostyn bo co maja zrobic w radomiu rozpiska na caly miesiac kiedy kartingi kiedy moto ludzie placa kolo 70pln za wejsciowke i malo kiedy mozna posmigac zeby bylo bardzo luzno
.... organizowali by jakie eventy dla firm szkolenia zrobli jakis puchar i pieknie by sie to utrzymywalo ...
Ale po co nie jestem przeciwnikiem pilki noznej i racja ktos tam wyzej napisal zbudowali zle niezbudowali by tez zle, tylko czy to na siebie zarobi czy bedziemy do tego wszyscy dokladac bo jw po cholere nam stadion na ktorym gra tylko reprezentacja i to z mizernym skutkiem..

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2012-05-31, 07:18   

Soprano, ja nie mówię o torze czy jakimkolwiek profesjonalnym terenie. Mówię o pasie startowym lotniska na Muchowcu. Ten pas już istnieje, organizowane są tam różne parasportowe i wystawowe imprezy. Postawić radiowóz, ambulans i wóz strażacki raz w miesiącu to nie jest jakiś ogromny koszt, a dzieciarnia była by w stanie go ponieść - mam nadzieję, bo jednak "pod agendą" nie daje tego kopa adrenaliny jak "na dziko - oby nas nie złapali" :I
Ostatnio zmieniony przez Pure_Evil 2012-05-31, 07:19, w całości zmieniany 1 raz  

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2012-05-31, 10:21   

stadiony

trzeba sie do emiratu kataru przeprowadzic i sezon dluzej trwa:) :) tylko zawsze piasek na winklach:)

co do muchowca i na wejsciu papier ze nie roszcza w razie wypadku niczego od organizatorow:)

Remsur 

Motocykl: V-twin
Imię: Remek
Wysłany: 2012-05-31, 10:24   

Co do torów z dobrym zapleczem to może być ciężko, ale o ile pamiętam to stowarzyszenie motoautostrada prowadziło rozmowy odnośnie cyklików i co się stało z tym planem ??

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-05-31, 21:56   

to co od wieków, Polacy nie umieją się zorganizować :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2012-05-31, 22:01   

Powiedz, że wódkę trza pić to zobaczysz.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-06-04, 23:47   

a potem powiedz że się skończyła i nie ma kto iść, to dopiero zobaczysz ;D

benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2012-10-16, 22:10   

teraz już wiecie na co poszło ponad 2mld złotówek
byłem tam podczas budowy tego "stadionu" wiele razy
i wiem do czego sie nadaje i po co jest ten "dach"

brak słów ile torów można za to wybudować albo wielu innych potrzebniejszych rzeczy

POdziękowania należy kierować do tego geniusza

Ostatnio zmieniony przez benzin 2012-10-16, 22:11, w całości zmieniany 2 razy  

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2012-10-16, 22:19   

A po co Ci tor wyścigowy w Polsce ? No właśnie.

benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2012-10-18, 12:48   

no to jeb z dzidy

Pogrążona w kryzysie Grecja zbuduje tor F1... za prawie 100 mln euro

Mimo poważnego kryzysu gospodarczego Grecja nie rezygnuje z planów budowy toru Formuły 1. Minister rozwoju odblokował na ten cel kwotę 28,9 mln euro, która stanowi blisko jedną trzecią całości kosztów (94 mln euro) - poinformował w środę rzecznik resortu.

W maju rząd grecki zaaprobował projekt budowy toru w pobliżu Patras na Peloponezie i obiecał współfinansowanie tego przedsięwzięcia, licząc na powstanie nowych miejsc pracy i na przyszłe zyski z turystyki. Obiekt ma zostać wybudowany w ciągu trzech lat przez przedsiębiorstwo Avtokinitodromio Patras SA i jeśli uzyska odpowiednie homologacje, będzie mógł gościć wyścigi Formuły 1, motocyklowe i kartingowe.

http://swiat.newsweek.pl/...,96724,1,1.html

http://f1.wp.pl/kat,1775,...ml?ticaid=1f5dc

http://www.tvn24.pl/sport...-f1,280169.html

100mln euro ! i mają tor o parametrach FIA i FIM

i jeszcze ujnia dołoży 30% kasy
czyli za kase z budowy basenu narodowego można zbudować ponad 5 torów spełniających parametry F1

ale my za to mamy najnowoczesniejszy basen narodowy na swiecie z dachem ktorego nie mozna ruszac bo sie moze zepsuc i cała masa partyjnych gosPOdarzy

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2012-10-18, 15:22   

Nie martw się, już niedługo Jarek przejmie stery. Spowrotem będzie nam się żyło dobrze i dostatnie. W końcu wacha wróci do okolic 4.50 zł/l :D

Bananamonk 

Motocykl: FZ6
Imię: Johny
Wysłany: 2012-10-18, 16:29   

Pamiętam jak dziś, sezon 2011, F1 Abu Dhabi. Wtedy dowiedziałem się, że wybudowanie toru wyścigowego, wraz z oświetleniem, całego zaplecza technicznego, tzw "Świata Ferrari", oraz hotelu, z iluminacyjną powłoką, na środku pustyni, kosztowało mniej niż w założeniach miał kosztować stadion narodowy...
Na szczęście dzięki budowie stadiony narodowego, powstało wiele domów i mieszkań! Zarządcy budowy, są tym faktem baardzo zadowoleni! :D

metys 

Motocykl: Honda CBF 600s
Imię: Piotr
Wysłany: 2013-01-11, 14:25   

Ice man napisał/a:
Brosik napisał/a:
Zostają drogi publiczne. Tusk nas do tego zmusza, zbój jeden rudy garbaty.
zeby tak sie h.j w trumnie zesrał :>

Amen :D

Odpowiedz do tematu