|
Tak żorska policja zatrzymuje pijanego motocykliste |
| Autor |
Wiadomość |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
|
|
|
 |
tomko222

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
|
Wysłany: 2011-09-29, 05:09
|
|
|
To o czym mówią w tym filmiku - że się wyjebał w czasie jazdy na puszkę patrząc na zdjęcia mi się wydaje jakoś mało realne - to bardziej wygląda jak by to puszka wjebała się w moto. Nawet jeżeli z tym zatrzymaniem było tak jak mówili na filmiku to i tak wychodzi na to że zapierdalali pod prąd żeby go zatrzymać bo jadąc normalnie za nim raczej by nie zawracali żeby ustawić puszkę pod prąd. No chyba że go gonili jadąc tyłem
Ciekawe jest to info że jechał na motorowerze 50cm. Jedyny ktm 50cm to ktm 50 sx. A wg. scigacz.pl o ktm 50 sx: "Przeznaczony dla młodych adeptów motocyklowych w wieku od 6 do 9 lat chcących zacząć przygodę z motocrossem." |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-09-29, 06:49
|
|
|
| tomko222 napisał/a: | | A wg. scigacz.pl |
Proszę Cię, nie powołuj się na tą żałosną stronę. |
|
|
|
 |
tomko222

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
|
Wysłany: 2011-09-29, 07:23
|
|
|
To oficjalna strona ktm: http://www.ktm.com/pl/mx/50-sx.html
Tam opis jest jeszcze lepszy |
_________________ 2009-2014 Honda CB500 1998
2014-obecnie Yamaha FZ6 Fazer 2008 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-29, 13:05
|
|
|
| To kur... wszędzie inna wersja. Ale jak już z 6 lat temu mówiłem wszystkim, że w mediach łżą w żywe oczy to połowa patrzyła na mnie jak na kosmitę e no co ty no jak by mogli prawdę mówią. Ale gdzie się nie ruszyć to tylko widziałem w telewizji słyszałem w telewizji. A gówno mnie to obchodzi jak będę chciał obejrzeć film z dobrą fabułą to ściągnę z neta. |
|
 |
emarius

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2011-09-29, 18:34
|
|
|
Przecież, to jawna ściema jest! "W momencie zatrzymanie podjął próbę ucieczki"
No ale o tym że radiowóz jechał pod prąd to już nie wspomniał. Popatrzcie na zdjęcia z 1. postu w tym wątku. Radiowóz stoi co najmniej 20 metrów od wjazdu na stację. Nie ma siły. Albo pojechali czołowo na kolesia albo przeskoczyli przez pas zieleni i stanęli w poprzek drogo... Może zamiast uciekania to chciał ich ominąć. A że miał zawrotną prędkość 40km/h i 3 promile to mu szerokości brakło...
No jedna jeszcze rzecz bije po oczach. Wszędzie piszą motocykl / motocyklista....
To już mając 50ccm z marketu i dowód jestem motocyklistą? Cool. |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-09-29, 18:46
|
|
|
pijanych kierowcow trzeba gnoic do konca wiec jak on byl pijany to dobrze mu tak nie ma sie co nad takimi cepami litowac!!! |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
Seldon

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
|
Wysłany: 2011-09-29, 23:53
|
|
|
Sorki, 41 lat to już 'niezniszczalność' cechująca 20 latka nie wchodzi w rachubę, 3 promile alkoholu i zakaz prowadzenia pojazdów, brak OC i lewe tablice, brak kasku, smerfy powinny go zatrzymać w sposób bezpieczny dla innych uczestników ruchu lub osób postronnych tak aby procedurom stało się zadość, poczym .... lub cokolwiek, tak aby zapamiętał do końca życia, że swoim zachowaniem mógł zabić nie tylko siebie ale też inną osobę.
Moim zdaniem jest znaczna różnica jak ktoś w terenie zabudowanym w godzinach szczytu przeciska się w korku nie do końca zgodnie z przepisami a jak ktoś wali pod prąd, lub na czołówkę najlepiej jeszcze na jednym kole, co by laski z gimnazjum piszczały. Szczeniakom w dżinsach i adidaskach na ścigaczu w kasku za 20PLN mówię stanowczo: ... (no wiecie co) |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-30, 00:08
|
|
|
| Seldon napisał/a: | | (no wiecie co) |
LwG |
|
 |
emarius

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2011-09-30, 07:54
|
|
|
| ozon napisał/a: | pijanych kierowcow trzeba gnoic do konca wiec jak on byl pijany to dobrze mu tak nie ma sie co nad takimi cepami litowac!!! |
Tego debila nie jest mi żal. J*** go pies. Tyle, że najpierw zadziałali a potem zabadali go alkomatem.
Jak tacy Johnowie McClane, będą na podstawie podejrzeń taranować każdego, to strach się bać.
Człowiek pojedzie 90km/h na ograniczeniu do 70, ekipa z widoradarem przystąpi do zatrzymania, ale że gość nie ich nie usłyszy, to na najbliższych światłach, gdy się zatrzyma rozjadą go. |
|
|
|
 |
Diabeł

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wiek: 42 Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 681 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-09-30, 14:02
|
|
|
| Gnoja mi nie żal powinni go skazać na ile się tylko da. Policja jest przecież szkolona więc powinni choć spróbować zatrzymać go w inny sposób ale nie lepiej jebn* po co się wysilać. |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2011-09-30, 15:04
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | greenmack, rozumiem Twoje oburzenie i nie popieram jazdy po pijaku, ale za prowadzenie po alkoholu i bez kasku, grozi odpowiedzialność karna, więc można było gościa zatrzymać w inny sposób, a nie ryzykować jego życiem, dlatego, że miał 3 promile.
A gdyby na widok radiowozu gość spanikował, odwinął manetę i wbił się w szybę samochodu, po czym poniósł śmierć, kto byłby winien? |
A gdyby go nie zatrzymali, odwinol by manete i wjechal w przystanek, na ktorym czeka kilkanascie dzieci na gimbusa i kilka z nich poniosla by smierc na miejscu a kilka zostalo by kalekami to co?
Skonczcie pie.................lic, jak koles wsiada na moto bez kasku do tego pijany to sam sie prosi o kuku i w tym wypadku sie o te kuku doprosi nie robiac na szczescie krzywdy innym.
Niby jak mieli goscia zatrzymac? chwycic za ramie i powiedziec stac bo strzelam?
Moze policjamt mial wyjsc i rzucic sie pod kola?, a moze mieli strzelac do goscia?
Skoro kolesiowi sie nic nie stalo to znaczy, ze gliniarze wiedzieli co robia i zrobili to poprawnie. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-09-30, 15:20
|
|
|
Podobno to jeden ze znanych forumowiczów |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-09-30, 15:21
|
|
|
| Brosik napisał/a: | Podobno to jeden ze znanych forumowiczów |
papcio przyznaj się, teraz już możesz oficjalnie |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-30, 15:53
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Ale gdzie się nie ruszyć to tylko widziałem w telewizji słyszałem w telewizji. A gówno mnie to obchodzi jak będę chciał obejrzeć film z dobrą fabułą to ściągnę z neta. |
Polać mu W TV zawsze urobią swoją wersję. A jak było naprawdę wiedzą tylko 3 osoby, więc wszelkie inscenizacje typu a może było tak, a może było tak można sobie odpuścić. Co do gościa - wkładając palce do gniazdka należy się spodziewać że pi****lnie, zatem sam sobie jest winien. Jazda z % - stanowcze NIE. Potencjalny killer i ch***. Nie widzę dla niego żadnego wytłumaczenia.
Co do sposobu zatrzymania - nie wiadomo jak było naprawdę. Ale jeśli szkolenia wyglądają tak:
http://www.youtube.com/watch?v=PvOFS9XQjjA
bo nie ma pieniążków, bo nie ma tego, nie ma tamtego, to ciężko insynuować jak było naprawdę... Polska to jeden z niewielu krajów gdzie oszczędności zaczynają się od służby zdrowia i bezpieczeństwa publicznego, ale na fontanny, tablice, gówniane pomniki i inne dziwne oczywiście mniej potrzebne rzeczy pieniążki zawsze są. Tak to już jest.
Aha, co do moto, to jeśli ma naklejkę KTM to już jest KTM ? Widziałem na Chudowie wczoraj MZ 250 ze znaczkiem BMW. Zatem bez komentarza. Patrząc na tą zabawkę to faktycznie wygląda jak jakieś marketowe gówno a nie KTM. Rozmiar tablicy rejestracyjnej powiedziałby wszystko |
|
|
|
 |
|
|