Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tak żorska policja zatrzymuje pijanego motocykliste
Autor Wiadomość
Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 09:48   

Matey napisał/a:
Cytat:
A gdyby na widok radiowozu gość spanikował, odwinął manetę i wbił się w szybę samochodu, po czym poniósł śmierć, kto byłby winien?

myślę że zrzucono by winne na pijanego motonite ;)

No właśnie tego nie byłbym taki pewien. Zaraz byłby zarzut w kierunku policjantów- a dlaczego jechaliście "pod prąd"?
Inna sprawa jeśli prowadzony jest pościg zgodny z procedurami i motonita ginie w wyniku dzwona w topolę.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 09:57   

To już jest pikuś jeśli chodzi o konsekwencję i w świetle tego co stało i mogło stać się później, a prawda jest taka, że nie znam punktu, gdzie nietrzeźwym nie sprzedają alkoholu :D

manka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 09:58   

słuchajcie, a pan/pani swiadek to rozmawiał/a z policją co chcieli zrobić?

A może tylko chcieli skontrolować delikwenta, bo sorry ale nikt mi kurwa nie powie ze 3 promile to stoi sie mega prosto i nic nie wiadac.
Skoro kasjerka uznała, piojany to to zgłosiła, a jakos nie wierze, że tak nagle z premedytacja wtargneli i chcieli gościa zabic. A ze pajac miał 3 promile to i sie wypierdzielił prosto pod koła.
A może stało sie mniejsze zło?
Może gdyby, wyjechali do niego tak jakbyście chcieli, gościu by zaczął spierdzielac, i :
- sam by się zabił (źle no bo jak mogli gonic przestępce i spowodować, ze się biedaczek zabił)
- zabił by innych (źle, czemu nie wyjechali tak, zeby go odrazu zatrzymać bez możliwości ucieczki)

Moim zdaniem, sorry ale zrobili dobrze. Celem było zatrzymanie, zatrzymali. Nie uciekł, nikogo nie zabił i sam nie ucierpiał.

Pijany to morderca i gówno mnie interesuje ze człowiek. Morderca i tyle.
Inaczej byście mówili, gdybyście Wy, czy ktoś z rodziny padł ofiarą tego mordercy a tez patrzylibyście na ta sytuacje.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 09:59   

Mec napisał/a:

Policja jednak nie była po pijaku i powinna postępować trzeźwo i zgodnie z procedurami.
Podwójnie ostroznie powinni działać, gdy mieli podejrzenie, że koleś śmiga moto na podwojnym gazie ......

całą ocene zdarzenia opieracie na info koleżanki z forum, która pisze że "prawie widziala cale zdarzenie", opisała co "prawie" widziala z pewnej odległosci, zrobila kilka fotek juz po fakcie a wy tu sie spuszczacie ze Policja taka czy sraka i że "prawie" przejechali goscia.
druga informacja pochodzi z prasy...
wiem, że prasie sie nie wierzy i policji sie nie lubi stąd pewno różne glupoty tutaj sie czyta.
nie widzicie, ze gośc pijany, bez prawka, bez OC.
nie widzicie efektu koncowego zatrzymania.
ślepi chyba jesteście i nie potraficie używac wyobrazni....

p.s. nic nie mam do autorki wątku ani nie twierdze ze napisala nieprawde. może ten biedak co go rozjechali założy sprawe policji, więc moze bedzie możliwość weryfikacji w sądzie. moze warto się zgłosić na świadka?

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-09-28, 10:02   

powinni wrzuci kasjerke pod auto potem ja wywlec i zakuć w kajdany. :D

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 10:03   

Nikt nie twierdzi, że policja zrobiła źle... jak napisała trafnie manka - Celem było zatrzymanie, zatrzymali. Nie uciekł, nikogo nie zabił i sam nie ucierpiał.
Aż dziwne, że tak "szczęśliwie" sprawa się zakończyła, bo nadal twierdzę, że postępowanie policjantów było mało profesjonalne i sami zapewne są szczęśliwi, że obeszło się bez poważniejszych konsekwencji.

Mec 
Adwokat Diavla

Motocykl: Ducati Panigale Tricolore, Multistrada 1200s
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-09-28, 10:13   

Również nie twierdzę, że koleś był ok.
Ale Miśki nieźle miałyby przesrane, gdyby im zginął pod kołami.
O to tylko chodzi. Mają swoje procedury, są szkoleni i muszą działać profesjonalnie - to znaczy stosować odpowiednie metody, a nie przesadzone. Dobrze, że nie strzelali ;)
To, że koleś z moto to debil skończony to jest oczywiste.
Profil Facebook

sorier 

Motocykl: Div 600
Imię: sorier
Wysłany: 2011-09-28, 11:40   

Ciekawi jesteście. Gdyby was "wektra" zatrzymała i gliniarz oświadczył że na odcinku 10km dokonaliście 20 wykroczeń na 4 cyfrową kwotę to mielibyście wielkie pretensje czemu to nie zatrzymali was od razu jak przekroczyliście prędkość o 5km/h. A jak skutecznie i szybko zatrzymują kompletnego bezmózga, to dla odmiany chcecie żeby klienta gonili po mieście przez godzinę z nadzieja że sam się łaskawie zatrzyma i nikomu nie stanie się krzywda. Środki przymusu musza być adekwatne do zagrożenie i w tym wypadku jak najbardziej były adekwatne. Szkody na mieniu i osobach minimalne. Pozostaje tylko życzyć policji wszędzie takiej skuteczności.

manka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 12:39   

sorier, bardzo ładnie powiedziane :)

Kharis 

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
Wysłany: 2011-09-28, 13:24   

Greenmack dobrze opisał sytuację, chłop nie wiedział co wyrabia, jeszcze by kogoś zabił przez swoją głupotę, mogli spróbować go zatrzymać normalnie...

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-28, 13:55   

Manka. Kiedyś szedłem z kumplem ulicą podjeżdża radiowóz i wyskakuje z tekstem żeby się wylegitymować. Ja się pytam dlaczego mnie nękają kiedy idę spokojnie ulicą a typ mi wyskakuje z radiowozu łapie za pałę i leci do mnie chcąc mi przyp... Tak więc zachował bym powściągliwość w zakładaniu jakoby to policja zawsze musiała mieć pewność i postępowała logicznie.

Zenek napisane zostało "Widziałam prawie całe zdarzenie" a nie "Prawie widziałam całe zdarzenie" a to diametralnie zmienia postać rzeczy.

Tak swoją drogą to policja ma odpowiednie narzędzia do podejmowania odpowiednich działań. Przecież mogli oddać strzał ostrzegawczy w plecy kierowcy zamiast taranować motocykl. Jestem przekonany, że po takim strzale kierowca motocykla wystraszył by się i zrezygnował z jakichkolwiek prób podejmowania ucieczki. Ale nie... przecież najłatwiej staranować.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 15:25   

Podobne zatrzymanie :D http://www.youtube.com/watch?v=MHSknpWVxlg

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-28, 16:14   

prezesartur napisał/a:

Zenek napisane zostało "Widziałam prawie całe zdarzenie" a nie "Prawie widziałam całe zdarzenie" a to diametralnie zmienia postać rzeczy.

w efekcie niewiele zmienia, ewentualnie wskazuje tylko, że autorka nie ma problemów ze wzrokiem.

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-09-28, 17:40   

Jak miśki zatrzymaja tak pijanego' TiRa , to powiem kozaki, narazie ...buraki.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-09-28, 18:33   

A skąd oni wiedzieli że kolo ma 3 promile? Jak jechali na czołówe to wyczuli, czy kasjerka może mu robiła sztuczne oddychanie wcześniej i pomierzyła? Nie kumam takiego zachowania policji, bo pijanego mam tu akurat w dupie. Ale gliniarz który nie przestrzega przepisów i procedur to dla mnie żaden gliniarz a zwykły darmozjad, na jego miejsce znalazło by się kilku napewno lepszych chętnych. Od kogoś wymagają, ale sami właśnie pokazali gdzie mają prawo :D
A co jakby się okazało, że kolo jest po jednym piwie (0,2 promila), gdzie zaraz unia nam wrzuci normę do 0,5?
To że nie wziął kasku to jego sprawa, jak wiadomo pijak ma zawsze szczęście i sie nawet nie poobdziera, a jakby faktycznie był po 1 piwie i skończył pod kołami, to by zaraz pierdolili w mediach, że policja się pomyliła, tak jak dziś wróciła sprawa z 2004 roku, gdzie jednego łebka zastrzelili a drugi do końca życia zostanie kaleką.
Bo sie psy pomyliły..

I jak ludzie mają pozytywnie na nich patrzeć? W policji zdarzają się takie same łby, jak i na motorach czy w golfach, czy gdziekolwiek indziej, i to jest dla mnie jakieś nieporozumienie. Chyba za słabo filtrują rekrutów, albo nie ma komu robić to biorą byle kogo.

Szkoda, że chłop nie miał padaczki tylko był najebany.

Odpowiedz do tematu