|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
"STOP PSEUDO MOTOCYKLISTOM" - Wisła Głębce |
| Autor |
Wiadomość |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-18, 11:31
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: | [ Teraz tylko tak można zostać prawdziwym |
króliczkiem playboya |
|
|
|
 |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-08-18, 17:15 Re: "STOP PSEUDO MOTOCYKLISTOM" - Wisła Głębce
|
|
|
| sorier napisał/a: | | ... i gdzieś w Głębcach, koło jakiegoś zajazdu... |
Myślę, że to taki chłit merketingowy. Nikt wcześniej nie wiedział, że tam jakiś zajazd jest. Tylko coś nie zagrało, bo nie zapamiętałeś jego nazwy |
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2012-08-18, 17:24
|
|
|
prawdziwki nie schodzą na kolano czy lokiec, teraz tylko garnek jest w modzie i tylko tym sposobem zostaniesz michałku prawdziwkiem....
filmik instruktazowy znajdziesz gdziesz na forum wiec masz jeszcze szanse choc jak kupisz tą armature co ci kobieta kazała to ciezko to widze.
Zawsze pozostaje pomalowac moto na roz,to tez oznaka prawdziwkow... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Filip

Motocykl: Yamaha R1 i Yamaha Drag Star Tuning !!!
Imię: Filip
Wiek: 48 Dołączył: 31 Paź 2011 Posty: 326 Skąd: Śląsk Koło Kopca :)
|
Wysłany: 2012-08-18, 19:42
|
|
|
Pure_Evil ! W Piekarach już linka wisiała na poprzek drogi !! |
_________________ Życie jest po to aby spełniać swoje marzenia !
 |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-08-22, 16:15
|
|
|
tu jest szerszy opis tematu motocykle + kubalonka
http://bielskobiala.gazet...natow.html?bo=1
"- Jeśli ktoś jeździ w kurtce za dwadzieścia tysięcy, to śmieje się z mandatu - mówią ludzie."
znacie kogoś kto ma taką kurtkę ?
to musi byc ten najprawdziwszy z prawdziwych |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
banita
Banita&Bąbel

Motocykl: 3x kamerton & kawa i saki
Imię: PIOTR
|
Wysłany: 2012-08-22, 16:47
|
|
|
| za 20 kola kurtka ja pirdziele gdzie ja zdejmuje:p hahha |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2012-08-22, 17:55
|
|
|
Nie zdejmuje przecież to prawdziwek więc musi być cały czas w gotowości |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2012-08-22, 17:58
|
|
|
gorale to naprawde koziodoje bo jak by troche pomysleli to rozwiazanie sie w jeden dzien znajduje, wystarczy kilkanascie progow zwalniających i po sprawie
btw-fajnie miec sławnych znajomych co ich filmiki w takich portalach pokazują |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2012-08-22, 17:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-23, 17:48
|
|
|
| benzin napisał/a: | tu jest szerszy opis tematu motocykle + kubalonka
http://bielskobiala.gazet...natow.html?bo=1
"- Jeśli ktoś jeździ w kurtce za dwadzieścia tysięcy, to śmieje się z mandatu - mówią ludzie."
znacie kogoś kto ma taką kurtkę ?
to musi byc ten najprawdziwszy z prawdziwych | pogratulować autorowi tekstu:) wyobraźni szczególnie | Cytat: | Mieszkańcy proszą o pomoc kogo tylko można, zwrócili się między innymi do parlamentarzystów. Zapytanie do ministra spraw wewnętrznych złożył już w tej sprawie poseł PiS Stanisław Pięta.
|
albo jeszcze lepsze | Cytat: | pseudomotocykliści przekraczający dozwoloną prędkość, łamiący wszystkie możliwe przepisy i jeżdżący bez tłumików. - Jesteśmy na skraju załamania. I bankructwa,
| bankructwa heheh lol banda zdzierców niech doroboty się wezmą............. Ja bym na ich miejscu zrobił zajazd dla motocyklistów żeby po intensywnych winklach mieli gdzie coś zjeśc wyprostować nogi wypić pogadać Ba nawet pokoje na weekendy z wiata na motory i biznes kręci sie dalej tylko poprostu trzeba mieć głowę na karku a nie w dupie i jeszcze trzeba miec mózg zamiast PiS-u
[ Dodano: 2012-08-23, 18:06 ]
(...) motocykliści im przeszkadzają a to co http://www.youtube.com/wa...feature=related może stop speudo samochodziarzom |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-08-23, 18:13
|
|
|
| ale on miał tłumik!! |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-23, 21:43
|
|
|
| noo tak niepoważalny fakt chociaz ten tłumik był tuningowany gwoździem chyba |
|
|
|
 |
elemeledudek

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wiek: 50 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1083 Skąd: Sosnowiec/Katowice
|
Wysłany: 2012-08-28, 09:11
|
|
|
| magik napisał/a: | | banda zdzierców niech doroboty się wezmą............. Ja bym na ich miejscu zrobił zajazd dla motocyklistów żeby po intensywnych winklach mieli gdzie coś zjeśc wyprostować nogi wypić pogadać Ba nawet pokoje na weekendy z wiata na motory i biznes kręci sie dalej tylko poprostu trzeba mieć głowę na karku a nie w dupie i jeszcze trzeba miec mózg zamiast PiS-u |
Ta, oprzeć swój biznes na światku motocyklowym. No normalnie złoty biznes. Daj Pan spokój.
Pewnie mnie zjedziecie, ale nigdy nie kumałem co fajnego jest w zapitalaniu pół dnia tam i nazot po tych samych wiklach. Pewnie ,podnosi sie umiejętności, ale juz na załaczonym filmiku widać że kilka manewrów było cokolwiek dyskusyjnych, a problem tłumików to nawet mi doskwiera. Jeździ taki jeden pierdoła po osiedlu. Pewnie prawka nie ma i sie boi dalej wypuścić top sie kręci dookoła. Mozna pewenie godzinami dyskutować o problemie, ale nie mozna jednoznacznie twierdzić, że go nie ma. |
_________________ www.wykrojnikus.pl |
|
|
|
 |
mendelmax

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2012-08-28, 09:53
|
|
|
Wiecie co, tak się składa że jestem i motocyklistą i mam dom w Wiśle Głębce, nieopodal drogi. tym samym rozumiem obie strony. Bardzo lubię ryk silników motocyklowych, jest naprawdę spoko, ale jak masz weekend, siedzisz sobie w ogródku i calutki dzień, od rana do nocy (...) K. ci ktoś do odcinki pod domem to można w końcu mieć dość. Nie do końca rozumiem dlaczego na prostym odcinku, kilometr przed zakrętami niektórzy piłują do redline. Ostatnio był taki mistrz prostej któremu odcięło przy zmianie biegu, a dźwięk zgrzytających zębatek słychać było chyba w całej dolinie. Jasne że przejazd przez winkiel wymaga redukcji, mało tego, zakręty są już w lesie, gdzie nikomu nie przeszkadza huk.
Jeździjcie po prostu spokojnie przez teren zabudowany, miejcie jakieś rozsądne tłumiki, a potem palnik na przełęczy i wszystko będzie cacy, nikt się nie będzie irytował.
A mowa o pseudomotocyklistach jak sądzę bierze się z tego, że jest tam sporo ludzi którzy podzielają (a co najmniej rozumieją) naszą pasję, ale sami starają się robić to możliwie najmniej dokuczliwie dla innych i to chyba jest w ich rozumieniu prawdziwy motocyklizm- jeździsz dla siebie, a nie żeby pokazać innym jaki masz kozacki gang silnika.
Sam jak tam jeżdżę to pykam sobie te 4.000rpm do granicy lasu i wierzcie mi, żaden lokales nigdy nie przyszedł się do mnie poskarżyć. Nikt mi transparentami nie macha, chałupy mi nie podpalili. Jak mi moto śnieg w garażu zasypał to przyszli sąsiedzi pomóc wyciągać, bo sam bym nie dał rady go wykopać. To normalni ludzie, wcale nie jakieś mohery.
| piwowarek napisał/a: | | po jasną ciasną w takim razie taka osoba buduje dom przy takiej drodze? |
Mój dom stoi tam od 1930 roku, jeszcze zanim na kubalonce się asfalt pojawił. Najmłodszy dom w okolicy wybudowali 5 lat temu, ale większość ma ponad 40.
Teraz możecie już mnie besztać że jestem moherem, ćwokiem i nie umiem zejść na kolano |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2012-10-23, 11:20
|
|
|
odświeżę może .
Mieszkam od roku koło Żywca , prawie pod Skrzycznem . Są to tereny gdzie spotyka się całe watahy "brudasów" jak na endurakach grasują po lasach i górkach . Jest gdzie tu się powozić , nie powiem . Tylko teraz jako "tubylec" zaczynam inaczej na to potrzeć . Jeden taki kozak mi prawie psa rozjechał w lesie . Dostał kopa i spierdalał w poprzek lasu , tak mnie wkur*ił bo jeszcze pyszczył że mu wolno niby . Larmo też robią czasem takie że się nie dziwię miejscowym że gonią . To jest spokojna okolica , sam tu się sprowadziłem właśnie dla tego spokoju jaki tu jest . A jaki rumor robią takie sprzęty to przecież ogólnie wiadomo . Jasny szlag cię trafia zwyczajnie jak ci pod oknem przelatuje taki ryczący koń . To podobna bajka jak kozaczenie sportami na ulicach . Można ale cza mieć świadomość że konsekwencję mogą być różne ( np szybki wpierdul od miejscowych )
ps1 . ja teraz chodzę na spacery do lasu z psem z dość poważnym kamieniem w ręce . Jak zapier*ole takiemu kozakowi między w szprychy to się może kolo spamięta że nie jest na torze crossowym tylko w lesie .
ps2 . wystarczyło by montować jakieś sajlentowe kominy i temat by był znośniejszy dla tubylców . Nie tyle przeszkadza oranie lasów oponami ale zwyczajnie hałas . |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2012-10-23, 11:23, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |