|
PrzegazĂłwka |
| Autor |
Wiadomość |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:18
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | miedzygaz to dobry nawyk. osobisnie wkurzaja mnie stuki przy redukcji a przy pomocy miedzygazu mozna je teoretycznie wyeliminowac. uzywam miedzygazu od poczatku i nie potrafie inaczej zmieniac biegow. kwestia przyzwyczajenia.
ps. o ile "przegazowka" ma sens dla kierowcy motocykla to dla stojacego obok jest glupota. gdy dojezdzam do czerwonego a trzeba zrzucic kilka biegow to w ciagu 2-4 sekund nastepuje kilka "miedzygazow" w trakcie ktorych zrzucam biegi. dla osoby postronnej to glupie gazowanie. |
Mylisz siĂŞ , masz starÂą ciĂŞÂżarĂłwkĂŞ pamiĂŞtajÂącÂą Stalina
A masz coÂś do mnie , czy mi sie tylko wydaje chÂłoptasiu |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=ZEtS0SyfKyg |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:18
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | O ile te obroty podnosisz i obniÂżasz? |
nie obnizam. obroty podnosze przy redukcji tak aby wyrownac predkosc "zebatek z silnika" z "zebatkami polaczonymi z lancuchem". wyrownuje obroty obu elementow przez co minimalizuje "stuk". |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:21
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | nie obnizam. obroty podnosze przy redukcji tak aby wyrownac predkosc "zebatek z silnika" z "zebatkami polaczonymi z lancuchem". wyrownuje obroty obu elementow przez co minimalizuje "stuk". |
No dobra ale skÂąd wiesz, Âże te obroty siĂŞ akurat wyrĂłwnaÂły? Masz czujniki na waÂłkach w skrzyni czy jak? |
|
|
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:21
|
|
|
| skrzynie motocyklowe nie posiadaja synchronizatorow wiec teoretycznie miedzygaz ma swoje uzasadnienie , z drugiej strony ostatnio nie uzywam i tez jest dobrze . |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:22
|
|
|
| Jak wy dupicie....jak poÂłamani z deka... |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 111 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:23
|
|
|
cicho Âświstak, badajcie prezesa awatar skÂąd wtedy uciekaÂłeÂś chÂłopcze ;P?? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:28
|
|
|
| emil napisał/a: | cicho Âświstak, badajcie prezesa awatar skÂąd wtedy uciekaÂłeÂś chÂłopcze ;P?? |
Co Ci siĂŞ nie podoba w tym jakÂże zacnym licu podkreÂślonym ciepÂłem promieniujÂącym z otwartego i szczerego spojrzenia? CzÂłowiek dusza... i to aÂż promieniuje. Nie wszyscy sÂą takie zakapy jak wy niektĂłrzy sÂą sÂłodcy. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:31
|
|
|
haha swego czasu tez miaÂłem tak fote za starych dobrych mÂłodych lat i ktoÂś mi powiedziaÂł ten sam tekst co emil |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:32
|
|
|
| walek809 napisał/a: | haha swego czasu tez miaÂłem tak fote za starych dobrych mÂłodych lat i ktoÂś mi powiedziaÂł ten sam tekst co emil |
Czepia siĂŞ bo nigdy nie byÂł sÂłodki. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:33
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Masz czujniki na waÂłkach w skrzyni czy jak? |
mam uszy i nie slysze glosnego wkurzajacego stuku acz bywa ze nie zrobie tego dobrze i stuk jest. jednak zawsze mniejszy niz zbijanie biegu bez podniesienia obrotow. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-28, 07:14
|
|
|
dziwne macie skrzynie... ja procz sprzegla nic nie robie i nic mi nie stuka |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2010-09-28, 07:37
|
|
|
| MadJack napisał/a: | dziwne macie skrzynie... ja procz sprzegla nic nie robie i nic mi nie stuka |
Bo wiesz, jedni robia to zwyczajnie odruchowo, jakby motocykl i kierowca byli jednym, a inni na sile sie spinaja i tak im gowno z tego wychodzi.
Czytajac tego typu tematy dochodze do wniosku, ze moze juz czas wprowadzic automatyczne skrzynie w motocyklach na szersza skale niz obecnie. |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-09-28, 15:06
|
|
|
stuki stukami, ale przecieÂż jak siĂŞ hamuje na granicy hamowania awaryjnego w deszczu, zbijajÂąc biegi, to bez przygazĂłwki koÂło tylne by siĂŞ caÂły czas blokowaÂło przy puszczaniu sprzĂŞgÂła. Co w sytuacji krytycznej raczej by nie poprawiÂło samopoczucia kierowcy.
Poza tym jazda jest du¿o p³ynniejsza, ja czasami w ogóle nie u¿ywam hamulców, bo starcza mi hamowanie silnikiem. Oraz plecaczek nie marudzi na szarpniêcia, ale tego nie wiem bo zawsze je¿d¿ê sam i to jest opinia osób trzecich.
Moim zdaniem to przydatna technika, wiec staÂż na moto mam prawie zerowy, ale nie wyobraÂżam sobie jazdy bez tego w deszczu. MoÂże nie tyle jazdy co hamowania.
Nie zaszkodzi, a moÂże pomĂłc |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-09-28, 15:20
|
|
|
PrzegazĂłwke robiĂŞ czasem wrzucajÂąc wyÂższy bieg by nie szarpaĂŚ gdy jadĂŞ z plecakiem.
Co do jazdy w deszczu, musiaÂłbym mieĂŚ bardzo wysokie obroty schodzÂąc z biegu by mi zablokowaÂło koÂło, a z oczywistych wzglĂŞdĂłw po co tak robiĂŚ. |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-09-28, 15:35
|
|
|
a Ty nie masz przypadkiem antyhoppingu? DziesiÂątka z 2004 ma na pewno, wiĂŞc Twoja teÂż powinna mieĂŚ.
KaÂżdy jeÂździ jak chce |
|
 |
|
|