Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ORLEN - Niech żyją motocykliści
Autor Wiadomość
Piwowarek 
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
Wysłany: 2013-06-24, 22:34   ORLEN - Niech żyją motocykliści

Zauważyliście, że na stacjach benzynowych Orlen rozpoczęła się kolejna edycja kampanii "ORLEN Bezpieczne drogi" Tym razem pod hasłem "Niech żyją motocykliści" Więcej info pod LINKIEM Moim zdaniem super sprawa jednak jestem ciekaw, co o tym sądzicie.
Ostatnio zmieniony przez Piwowarek 2013-06-24, 22:35, w całości zmieniany 1 raz  

Edisiewicz 

Motocykl: vfr 800 vtec
Imię: Marek
Wysłany: 2013-06-25, 16:45   

Piwowarek napisał/a:
zdaniem super sprawa
moim zdaniem również :) , każda taka akcja jest godna pochwały hyh

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-25, 17:34   

Kask nadal trzeba ściągać?

dawid1488 
80's

Motocykl: gsr 600
Imię: Józa
Wysłany: 2013-06-25, 18:06   

ja przed wczoraj tankowałem na orlenie,pan z obsługi stacji podszedł i powiedział że moge podjechac pod dystrybutor,kasku nie kazał ściągac ino nie wiem czemu chciał mnie wcisnąć między dystrybutor a stojącego obok niego TIR'a ;o
na shellu jak tankowałem to nowy pracownik kazał mi zejść z motocykla,"starzy" nie mieli nic przeciwko że tankowałem siedząc na nim.

Profil Facebook

Kamyk 

Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
Wysłany: 2013-06-25, 18:19   

Shell i ich śmieszne zasady śmierdzą!!!

dawid1488 
80's

Wysłany: 2013-06-25, 18:21   

a paliwo jest do d..y :>

Profil Facebook

Wydra
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-25, 19:30   

na bp koło M1 ani kasku ani z motocykla nie schodziłem nigdy i nikt nie zwrócił uwagi

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-06-25, 20:14   

Tankuję na Shellu i jakoś nie zuważyłem róznicy w paliwie między nim, BP i Orlenem. Mi też pan z obsługi zwrócił uwagę na zejście z motocykla. Kiedy zacząłem go wypytywać powiedział, że mieli szkolenie z BHP gdzie kazali im na to zwracać uwgę bo gdzieś komuś podczas tankowania na siedząco polało paliwo na silnik i się zajarał motocykl, motocyklista i w konsekwencji cała stacja. Nie ich wina, że każą im na to zwracać uwagę. Na siłę mnie z motocykla nie ściągali. Natomiast mojemu kumplowi zdarzyła się akcja na Bliskiej, tej przy 86 vis a vis Orlenu, że facet kazał mu ZAPŁACIĆ przed zatankowaniem. Kumpel mówi, że przecież nie odjedzie, poza tym mają monitoring. Facet z obsługi na to że kamery nie działają ;o i że ma zapłacić z góry. Kumpel na to, że skąd ma wiedzieć ile ma zapłacić skoro nie wie ile zatankuje a poza tym będzie płacił kartą. Po dłuższej wymianie zdań kumpel wsiadł na moto powiedział, że pierdzieli tą stację i pojechał zatankować na innej...

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-25, 20:38   

Shell ma chyba tylko jedną wymówkę- samozapalenie... słyszałem to na Shellu kilka razy.

dawid1488 
80's

Wysłany: 2013-06-25, 20:45   

co do shella to jeszcze jeden minus,nie mozna tankować do karnistra ale na stacji w "ofercie" mają karnistry :D pytam się po ch.. jak i tak nie moge napełnić,mam kupić i dymać na inną stacje zatankować karnister?A miałem taką sytuacje u mnie w Zabrzu,na shelu nie moge nalać do karnistra,nawet pan z obsługi nie moze bo jak mi powiedział" szef przyjechał i patrzy" :D :D
pojechałem na stacje na przeciwko i bez problemu.
przestałem tankować na shellu i puki co nie zamierzam tam wracać ale obsługa przy kasie miła dla oka :D była

Ostatnio zmieniony przez dawid1488 2013-06-25, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  
Profil Facebook

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-06-26, 06:45   

Hm, widzę że i zielony offtop uprawia.......nie trzymacie się tematu drodzy koledzy. Piwowarkowi chodzi o działanie Orlenu w tematach bezpieczeństwa na drodze a nie o to jak komu się tankuje na innych stacjach.

Orlen działa w dobrej wierze ale liczy, że wielka rzesza motocyklistów identyfikując się z tą działalnością wdzięczna za pomoc w uświadamianiu będzie tankowała właśnie na tych stacjach. Powiem tak cel szczytny a skutki mało bolące więc czemu nie?

Wydra
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-26, 15:30   

Soprano wiadoma sprawa o co autorowi chodziło :D ja bym wywalił posty czerwonych i zielonych w kosmos ( bo przeciez tak się tu robi ) , włącznie z moim, bo sa nie na temat

A co do Akcji Orlenu, uważam że każda akcja jaka by nie była, pokazująca motocyklistów w troche innym świetle niż stereotyp jest godna uwagi. Czym więcej tym lepiej.
Ostatnio zmieniony przez Wydra 2013-06-26, 15:30, w całości zmieniany 1 raz  

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-26, 15:44   

Orlenowi widocznie spadła sprzedaż paliwa skoro wymyślają jakieś akcje, a Ty chyba jesteś trochę naiwny wierząc, że martwią się o motocyklistów :D

Wydra
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-26, 16:03   

Abaddon napisał/a:
Orlenowi widocznie spadła sprzedaż paliwa skoro wymyślają jakieś akcje, a Ty chyba jesteś trochę naiwny wierząc, że martwią się o motocyklistów :D

naiwny jest ten kto cie trzyma dalej w kolorze czerwonym, wyraźnie napisałem że każda akcja jest dobra byle by oswajała ludzi że stereotyp się myli.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-06-26, 18:40   

Wydra, czerwony spoko daje radę.........jak doczyta dokładnie ;) dejcie se na lussss

Odpowiedz do tematu