|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
kultura jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
Baniol

Motocykl: Honda Varadero XL 125
Imię: Darek
|
Wysłany: 2015-12-28, 22:48
|
|
|
Hehe dokładnie. Wiesz , ślisko jest czasami więc można im "pomóc" polepszyć przyczepność |
|
|
|
 |
tomekj
Motocykl: Honda Varadero 125
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2015-12-29, 03:56
|
|
|
Nie no, nie róbcie ze mnie świni Jestem może i świnia, ale nie aż taka ! Ja chciałem tylko uprzejmie poprosić o rozwagę. A uwagę zwracam także dlatego, bo jeśli chodzi o wypadki, to miejsce jest dość pechowe i zdarzają się one od czasu do czasu - także ze skutkiem śmiertelnym.
Zaś skoro robię za zgreda-marudę to jeszcze taki drobiazg, na szczęście rzadziej spotykany: otóż osoby pomykające na motocyklach crossowych lub quadach często przejeżdżają po okolicy "na krechę", niezależnie od przebiegu dróg. I choć wprawdzie jeżdżą po ugorach, omijając pola uprawne, to jednocześnie zdarza się, że przelecą w te i nazad po czyjejś łące. Cóż, utrzymanie łąki (koszenie, nawożenie, wałowanie itp.) też rolnika kosztuje. Jeśli okoliczności zmuszają do przejechania przez nią, to dobrym zwyczajem niech będzie przejazd samym brzegiem łąki i spokojnym tempem tak, by nie zdzierać trawy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |