|
Fotoradar - Rybnik/Golejow |
| Autor |
Wiadomość |
kiler600r

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-04-13, 20:26
|
|
|
| Przemo napisał/a: |
Bredzisz... jeśli nie Ty prowadziłeś wypełniasz 2-3 strony druku -bazgraniny, gdzie wpisujesz wszystkie dane osoby prowadzącej pojazd i za nic Ci tego nie przepuszczą jeśli nie podasz prawidłowych danych.
|
przychodza poczta 2-3 strony w których jak się poczyta to tylko pol kartki jest gdzie wpisuje sie dane prowadzacego
podaję imie i nazwisko osoby która prowadzila pojazd, mowie 100% prawde bo klamac to grzech wiec jak widac dolozylem wszystych staran zeby wskazac sprawce tego haniebnego wykroczenia
a co, ze np numeru dow. os. nie podam, adresu zamieszkania? i za to ja jako wlasciciel pojazdu mam placic manadat za wykroczenie na ktore nie ma dowodu ze to ja? wiec za co mandat, za to ze nie prowadze ewidencji wraz ze szczegolowymi danymi osob ktorym daje sie karnac????
Znasz adresy wszystkich swoich znajomych i numery telefonów? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-04-13, 20:56
|
|
|
takie cuda to tylko w filmach.
ostatnio przyslali mi mandaty za parkowanie z 2006r. pokorespondowalem z nimi. podalem im nazwiska osob ktore mogly prowadzic ten samochod. nic to nie dalo. skierowali sprawe do urzedu skarbowego a tam juz godki nie ma.
teraz moge sobie do sadu isc. |
|
|
|
 |
kiler600r

|
Wysłany: 2011-04-14, 10:01
|
|
|
no wlasnie, za co sąd miałby cię skazać? za nieprawidlowe parkowanie twojego samochodu?
Jeśli tak, to niech pokażą, że to ty parkowałeś. Mamy domniemanie niewinnosci chyba, nie?
Przewalczyłem kiedyś taka sprawe ze straza wiejska i umorzyli sprawe <nie dalo sie zidentyfikowac kierowcy z tego ich zdjecia>, chociaz probowali róznych sztuczek <m.in. dobrowolne poddanie się karze, czyli nie jestesmy w stanie udowodnic, ze to pan jechał, ale niech ze sie pan przyzna , tj przyjmie mandat, a my spuscimy z ceny i punktow nie bedzie>
Dobra szlus, nie chce mi się dalej przegadywać albo czegos komus udowadniac. Ja nie place tej bandzie zlodzieji i zawsze bede sie trzymał tego zeby mi pokazali, udowodnili czarno na białym, ze to rzeczywiscie ja jestem sprawca wykroczenia |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-04-14, 11:28
|
|
|
| kiler600r napisał/a: | | Ja nie place tej bandzie zlodzieji i zawsze bede sie trzymał tego zeby mi pokazali, udowodnili czarno na białym, ze to rzeczywiscie ja jestem sprawca wykroczenia |
zaloz sobie firme - z przedsiebiorcami w polsce sie nie rozmawia- przedsiebiorcow sie doi wysylajac tytuly wykonawcze do US. |
|
|
|
 |
kiler600r

|
Wysłany: 2011-04-14, 17:04
|
|
|
wiem, ale walcze z systemem
swoja droga chyba musi byc przyjety przez kogos mandat zeby urzad wojewodzki mogl przeslac "wyrok" do us, bo inaczej na jakiej podstawie by to zrobili? czy o czyms nie wiem?
w sumie w dzikim kraju wszystko jest mozliwe |
|
|
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-05-19, 16:43
|
|
|
Teraz to juz chyba te fotoradary na stale tam sa. We wtorek byl w Wielopolu, kolo szkoly (znowu mnie pstryknelo ) a dzisiaj byl w Ochojcu... |
|
|
|
 |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-05-19, 17:01
|
|
|
d1abol, wolniej się tocz bo na mandaty nie wyrobisz |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 36 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-05-19, 17:29
|
|
|
| Cytat: | | a co, ze np numeru dow. os. nie podam, adresu zamieszkania? i za to ja jako wlasciciel pojazdu mam placic manadat za wykroczenie na ktore nie ma dowodu ze to ja? wiec za co mandat, za to ze nie prowadze ewidencji wraz ze szczegolowymi danymi osob ktorym daje sie karnac???? |
no nie mów, że pożyczasz samochod/motor osobą których nie znasz ...
mandat za przekroczenie prędkosci zazwyczaj, to Twój obowiązek wiedzieć komu dajesz pojazd;)
tak, wiem gdzie każdy mój znajomy mieszka, i od każdego mam nr tel, napewno nie pożycze samochodu komuś o kim nic nie wiem i nie mam do niego żadnego kontaktu |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-05-19, 17:35
|
|
|
| Przemo, Z tego co mi wiadomo, nawet jeżeli ustalą że to nie Ty kierowałeś to chyba i tak mandat dostajesz TY jako właściciel pojazdu, więc wymyślanie historyjek chyba można sobie podarować. |
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-05-19, 17:38
|
|
|
Kharis jeśli na tych 3 stronach bazgraniny podasz wszystkie dane osoby i ta osoba Ci się podpisze na tym to wtedy mandat dostaje ona, i to ona ponosi wszystkie konsekwencje
Osobiście miałem taką sytuacje...fota zrobiona nocą (tył samochodu), samochód pożyczony znajomemu... i nie było żadnych problemów |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
| Ostatnio zmieniony przez Reaper 2011-05-19, 17:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-05-19, 17:39
|
|
|
Przemo, Rozumiem, tylko po co kombinowac ? Równie dobrze ta osoba może dać Tobie kasę, a Ty zapłacisz mandat. Zresztą, mamy porąbane prawo i co tu dużo na ten temat dyskutować |
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-05-19, 17:41
|
|
|
a dlaczego ja mam mieć punkty na swoim koncie za dane wykroczenie , żadne kombinowanie jak dla mnie...5 min wypisywania |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-05-19, 17:46
|
|
|
| Co racja to racja. |
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2011-05-20, 13:04
|
|
|
Wałki z punktami karnymi uchodzą tylko jeśli moto jest zarejestrowane na firmę, baaa.. nie na byle jaką. Musi być to Sp. z o.o. lub wyżej czyt. np. S.A. Moto musi być udostępnione pracownikom a pracownicy powinni posiadać wymaganą kat. prawa jazdy. Dopiero wtedy można się wyłgać od punktów dla kogokolwiek nie mogąc kogokolwiek wskazać ale mandat i tak się płaci, a płaci go... firma Jednak jest to działanie tak skomplikowane w dodatku nielegalne że może się go nie opłacać przeprowadzać w praktyce. Nie mniej jednak z taką praktyką już się spotkałem. Wybór zależy od nas, co postanowimy uczynić |
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-05-20, 14:18
|
|
|
Kuba_Rozpruwacz to jak wytłumaczyć to, że pożyczyłem prywatny samochód...znajomemu, ten wracając nocą załapał "szczała w dupe"...ja dostaje po 2 tygodniach pismo + 3 dodatkowe strony(ze względu na to, że nie ma zdjęcia twarzy prowadzącego)...wpisuje jego dane w druczki on mi podpisuje odsyłam, i to on płaci ze swojej kieszeni i dostaje pkt na swoje konto |
|
|
|
 |
|
|