|
Dla Nowicjuszy |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-07, 21:54
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | ...a najlepiej czytaæ i trenowaæ równocze¶nie... |
Nie no masz stary podzielno¶æ uwagi to Ci trzeba przyznaæ
Co do motóra to nie wiem czy zwróci³e¶ uwagê: 22 sekunda John Lenon po lewej.
Chcia³bym komu¶ odstawiæ taki numer jak w motórze z t± ró¿nic± ¿eby go gdzie do Etiopi wywie¼æ. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-07, 23:40
|
|
|
| Cytat: | | jednyny hamulec jaki mamy to no¿ny |
przypomnij mi prosze gdzie to jest napisane bo ja pamietam odwrotna sytuacje.
jak zwykle pojawia sie naczelny argument: " zadna ksiazka nie pobije praktyki"
odpowiedz na tak postawiona teze brzymi -i tak i nie.
tak - bo dzieki niej poznasz potencjalne niebezpieczenstwa czychajace na motocykliste.
nie - bo nie da sie obkuc zasadami i teoria a nie jezdzic.
prawda jest zloty srodek. przeczytac teorie, sprawdzic z rzeczywistosci i wyciagnac wnioski.
nie twierdze ze do tej ksiazki trzeba podchodzic bezkrytycznie ale.., zeby taka krytyka powstala trzeba nabyc doswiadczenia.
-jezeli ktos nabedzie go bez tej lektury (zadnej lektury) i jest w stanie obronic swoje racje, to jest dobry. przezyl na drodze i ma sposob.
- jezeli ktos nabedzie go z ta lektura - bedzie mogl sprawdzic co takiego bylo nie tak w tej ksiazce a ile jest tam prawdy.
z dwojga zlego - lepiej przeczytac i przemyslec w trakcie jazdy niz uczyc sie na wlasnych bledach.
ps. piszac o tej ksiazce pamietajcie o tytule tego tematu " dla nowicjuzszy". jezeli ja krytykujecie to wskazcie lepsze zrodlo wiedzy "dla nowicjuszy" |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-08, 00:20
|
|
|
| Ksi±¿ka jest ¼le napisana jest za du¿o lania wody i konkrety gin± w tre¶ci. Jest w niej wiele warto¶ciowych rzeczy ale podanych w bardzo z³y sposób. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-08, 07:04
|
|
|
| znasz lepsza ksiazke? pozbawiona wad o ktorych piszesz? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:29
|
|
|
Czyta³em jaki¶ czas temu ksi±¿kê o budowie jachtów i by³a du¿o przystêpniej napisana.
[ Dodano: 2010-05-08, 17:50 ]
Jeszcze mnie jedna rzecz ciekawi pisa³e¶, ¿e nie je¼dzi siê po ka³u¿ach wiêc powstaje pytanie co robisz gdy w drodze zacznie padaæ. Niesiesz ten motocykl do domu czy jak? |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 111 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-05-08, 17:17
|
|
|
tak, w deszczu sie nie jezdzi my dzi¶z malutk± nie¶li¶my motocykle na plecach z Mosznej bo akurat la³o ca³± drogê. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-05-08, 17:20
|
|
|
| emil napisał/a: | tak, w deszczu sie nie jezdzi my dzi¶z malutk± nie¶li¶my motocykle na plecach z Mosznej bo akurat la³o ca³± drogê. |
Ta... , kiedy¶ zrobi³em 160 km z opolskiego w czasie ulewy , niezapomniane prze¿ycie
Ka¿demu polecom , ale nie ciotom ... |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=ZEtS0SyfKyg |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-08, 17:30
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | pytanie co robisz gdy w drodze zacznie padaæ |
odpowiedz - nie jezdze po kaluzach, bialych liniach i szynach. |
|
|
|
 |
pantherMXR
Speed Princess

Motocykl: yamahama
Imię: Dominika
Wiek: 34 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 100 Skąd: Lędziny / Kraków
|
Wysłany: 2010-05-10, 07:49
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | odpowiedz - nie jezdze po kaluzach, bialych liniach i szynach. |
Fruwasz nad torami ? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-10, 08:00
|
|
|
jade po drutach |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-10, 13:08
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | jade po drutach |
£EEE FUJJJJJ ! Gdyby¶ by³ kobitom to bym to zrozumia³ ale... Obym nigdy nie musia³ tego zobaczyæ. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-06-11, 10:24
|
|
|
co z tematem? bo zalozenia franca byly sluszne.
moze na podstawie edycji pierwszego postu zrobimy cos co poczatkujacy bicker bedzie mogl wziac za absolutne podstawy? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-11, 11:00
|
|
|
| Pocz±tkuj±cy biker to zwykle ma w dupie wszystko co siê mówi bo dopiero co zda³ prawo jazdy i my¶li, ¿e jest Valentino Rossi a stare pierniki z nudów i zgryzoty truj±. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-14, 07:11
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Pocz±tkuj±cy biker to zwykle ma w dupie wszystko co siê mówi bo dopiero co zda³ prawo jazdy i my¶li, ¿e jest Valentino Rossi a stare pierniki z nudów i zgryzoty truj±. |
nie ka¿dy, na swoje szczê¶cie...
Ar2r moim zdaniem pomys³ dobry, chociaz ¿ycie poka¿e ¿e kto bêdzie chcia³ to zajrzy a kto bêdzie chcia³ od razu trenowaæ to zrobi jak pisze prezes.
ale mo¿e niejeden najpierw przeczyta a potem pojedzie?
dla tych warto... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-14, 18:27
|
|
|
| Zenoo taa Ty¶ siê ksi±¿ek naczyta³ zanim wsiad³e¶ jak my wszyscy zreszt± te¿... Ja to siê tak naczyta³em, ¿e wsiadaj±c ju¿ wszystko wiedzia³em. U mnie pad³ pomys³ zakup motocykla za dwa dni ju¿ je¼dzi³em a pierwszy raz przeczyta³em cokolwiek po 2 latach. Je¶li kto¶ kupi to jest sza³ pa³ i je¼dzi a¿ mu siê benzyna nie skoñczy a potem pcha kloca pomstuj±c do nieba i zadaje sobie jedno tylko pytanie: dlaczemu... ? Wyj±tkiem s± tylko ci nieszczê¶nicy którym rodzice powiedzieli: najpierw prawo jazdy potem mo¿esz my¶leæ o motocyklu motocyklu. Ci nieszczê¶nicy s± jeszcze wiêkszymi nieszczê¶nikami bo nie wyczuwaj± podstêpu gdy¿ mo¿esz my¶leæ o motocyklu nie jest tym samym co mo¿esz kupiæ motocykl ale im wiedza teoretyczna nie specjalnie siê przyda gdy¿ z powodu narastaj±cej frustracji pope³ni± samobójstwo poprzez zakatowanie siê kijem baseballowymi i wrzucenie swoich zw³ok do osiedlowego kontenera na ¶mieci. A poza tym jak mawiaj± górale: jak siê nie pzewrusic to siê nie naucys. Wiêc zak³adamy na motocykle crash pady na siebie buzery i przewracamy siê przewracamy siê i jeszcze raz przewracamy siê. |
|
|
|
 |
|
|